ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Υπό σύλληψη 20 πρόσωπα για τα xθεσινά επεισόδια

Print
Υπό σύλληψη 20 πρόσωπα για τα xθεσινά επεισόδιαΣυλλήψεις και στη Λεμεσό λόγω κατοχής βομβών μολότοφ

Πέντε μέλη της Αστυνομίας ελαφρά τραυματισμένοι

Στη σύλληψη είκοσι συνολικώς προσώπων προέβη χθες βράδυ η Αστυνομία, στη διάρκεια επεισοδίων βίας γύρω από το Προεδρικό Μέγαρο, ενώ άλλα πέντε πρόσωπα συνελήφθησαν στη Λεμεσό, επειδή μετέφεραν με αυτοκίνητο 24 βόμβες μολότοφ.

Οι συλληφθέντες στη Λευκωσία, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, κρατούνται και θα αποφασισθεί σήμερα το πρωί κατά πόσον θα κατηγορηθούν γραπτώς και θα αφεθούν ελεύθεροι, ενώ οι πέντε της Λεμεσού θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον Δικαστηρίου.

''Τέτοιαν ώρα'', τόνισε ο κ. Κατσουνωτός, ''κατά την οποία η Αστυνομία κηδεύει πέντε μέλη της σήμερα και άλλον έναν αύριον, έξι συνολικώς, οι ψυχές των αδικοχαμένων θα ήταν το τελευταίο πράγμα που θα ήθελαν να δουν και καλούμε τους πάντες να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και τους αρμοδίους να συμβάλουν στην εκτόνωση της κατάστασης''.

''Είναι ένα'', πρόσθεσε, ''το να εκδηλώνεις τη θλίψη σου, την οδύνη και την αγανάκτησή σου και άλλο το να πηγαίνεις προμελετημένα και προγραμματισμένα, για να προβείς σε οχλαγωγία, βανδαλισμούς και για να πλήξεις μέλη της Αστυνομίας''.

''Χθες, γύρω στις 8:00 το βράδυ'', δήλωσε ο κ. Κατσουνωτός, ''πέραν των τριών χιλιάδων ατόμων, διαφόρων ηλικιών, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας, στη Λευκωσία, για εκδήλωση διαμαρτυρίας σε σχέση με τα όσα συνέβησαν στη Ναυτική Βάση 'Ευάγγελος Φλωράκης' στο Μαρί''.

''Ολα αυτά τα πρόσωπα'', συνέχισε ο κ. Κατσουνωτός, ''πορεύθηκαν πεζοί προς το Προεδρικό Μέγαρο και, όταν προσέγγισαν την κεντρική πύλη εισόδου, αριθμός 300 περίπου νεαρών κατά το πλείστον προσώπων, προμελετημένα και προγραμματισμένα, οπλισμένοι με βόμβες Μολότοφ, κροτίδες και πέτρες, άρχισαν να ρίχνουν όλα αυτά εναντίον των μελών της Αστυνομίας, που ευρίσκονταν εντός του ευρύτερου χώρου του Προεδρικού Μεγάρου''.

''Χρησιμοποιώντας βία, τα πρόσωπα αυτά'', πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας, ''έσπασαν την αλυσίδα της καγκελόπορτας της κεντρικής εισόδου του Προεδρικού και πορεύθηκαν προς το φρουραρχείο, που είναι και το σημείο ελέγχου της εισόδου στο Προεδρικό Μέγαρο''.

''Εκεί'', είπε ο κ. Κατσουνωτός, ''συνέχισαν για αρκετό χρονικό διάστημα να ρίχνουν διάφορα αντικείμενα στα μέλη της Αστυνομίας, που ήσαν παρατεταγμένα για σκοπούς ασφάλειας''.

''Εξαντλήθηκαν όλα τα μέτρα από πλευράς των μελών της Αστυνομίας, σε μια προσπάθεια'', όπως ανέφερε ο κ. Κατσουνωτός, ''να τους απωθήσουν και να τερματισθεί η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά τους''.

''Ωστόσο'', συνέχισε, ''αυτό δεν έγινε κατορθωτό και, κάτω από τις περιστάσεις και δοθέντος του ότι εξακολουθούσε η ρίψη αντικειμένων εναντίον της Αστυνομίας, έγινε η απόλυτα αναγκαία χρήση δακρυγόνων, σε μίαν προσπάθεια να διαλυθούν οι οχλαγωγούντες''.

''Υπήρξε καταδίωξη'', δήλωσε ο κ. Κατσουνωτός, ''των ταραχοποιών αυτών στοιχείων και κάποιων εγκληματικών στοιχείων, και διενεργήθηκαν συνολικώς είκοσι συλλήψεις''.

''Φαίνεται ότι κάποιοι εξ αυτών'', τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, ''έχουν εκμεταλλευθεί την κατάσταση και παρεισέφρησαν στη συντριπτική μάζα των νομοταγών πολιτών που διαδήλωναν ειρηνικά, αμαυρώνοντας την όλη εκδήλωση με την απαράδεκτη και καταδικαστέα συμπεριφορά τους''.

Κατά τα επεισόδια, όπως είπε ο κ. Κατσουνωτός, ''υπήρξαν συνολικώς πέντε τραυματισμοί μελών της Αστυνομίας, ευτυχώς ελαφρά, ενώ από διαδηλωτές δεν έχουν υπάρξει καταγγελίες ούτε παράπονα για τραυματισμούς''.

Για τους συλληφθέντες στη Λευκωσία, ο κ. Κατσουνωτός ανέφερε πως οι έξι από αυτούς συνελήφθησαν εντός του χώρου του Προεδρικού Μεγάρου, ενώ οι άλλοι δεκατέσσερεις συνελήφθησαν στον περιβάλλοντα του Προεδρικού χώρο, μετά από καταδίωξη.

Σε άλλες επαρχίες δεν υπήρξαν επεισόδια και οι αντίστοιχες εκδηλώσεις έληξαν ειρηνικά, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Κατσουνωτός, ενώ στη Λεμεσό ''κατόπιν πληροφορίας που δόθηκε στην Αστυνομία, ότι νεαρά πρόσωπα θα επιχειρούσαν επίθεση με βόμβες Μολότοφ στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, ανακόπηκε, μετά απο συντονισμένη επιχείρηση, όχημα, στο οποίο επέβαιναν νεαρά άτομα και σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα εντοπίσθηκαν 24 βόμβες Μολότοφ''.

''Οι πέντε'', δήλωσε ο κ. Κατσουνωτός, ''συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων στη Λεμεσό για ανάκριση, εκδόθηκαν εναντίον τους εντάλματα σύλληψης και αναμένεται σήμερα να προσαχθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για να ζητηθεί η περαιτέρω κράτησή τους προς διευκόλυνση των ανακρίσεων''.

ikypros

0 σχόλια: