ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Ενίσχυση του μηχανισμού στήριξης κατά €5-10 δισ. εξετάζει το ΔΝΤ

Print
Την ενίσχυση του «πακέτου» στήριξης προς την Ελλάδα κατά 5-10 δισ. ευρώ εξετάζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς εγείρονται αμφιβολίες για το αν το προγραμματισμένο ποσό στήριξης ύψους 45 δισ. ευρώ, επαρκεί ούτως ώστε να αποτρέψει τον πλήρη εκτροχιασμό της δημοσιονομικής κρίσης της χώρας, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, επικαλούμενο δηλώσεις Έλληνα αξιωματούχου.

Ωστόσο, ο αξιωματούχος επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι πιθανό να μη χρησιμοποιήσει τα επιπλέον κεφάλαια, αν δοθούν. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν το νέο ποσό θα προστεθεί στα κεφάλαια που έχουν ήδη δεσμευτεί να παραχωρήσουν απο κοινού Ε.Ε. και ΔΝΤ ή αν θα είναι αποκλειστικά συμβολή του ΔΝΤ ως αντιστάθμισμα για τυχόν μείωση των κεφαλαίων που θα δοθούν από την Ε.Ε.

"Όλα είναι ακόμα πολύ ρευστά. Εάν οι συνεργάτες και οι πιστωτές μας θεωρούν πως απαιτούνται περισσότερα χρήματα για να ηρεμήσουν τελικά οι αγορές και να σταματήσει η πτώση του ευρώ, τότε θα εγκριθούν περισσότερα χρήματα. Αυτό είναι ανάμεσα στις συζητήσεις όλων των εμπλεκόμενων μελών", συμπλήρωσε.

Σημειώνεται πως δεν υπήρξε σχολιασμός του ΔΝΤ, ενώ ο επικεφαλής του Dominique Strauss-Khan θα μεταβεί σήμερα στο Βερολίνο προκειμένου να συζητήσει με στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης

0 σχόλια: