ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Ο Γιαννάκης Ομήρου νέος πρόεδρος της Βουλής

Print
Ο Γιαννάκης Ομήρου νέος πρόεδρος της ΒουλήςΒουλευτές του ΔΗΚΟ ζητούν διαγραφή του Κουλία

2 Ιουνίου 2011 16:47
Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου είναι ο νέος πρόεδρος της Βουλής μετά την καθοριστική ψήφο του βουλευτή του ΔΗΚΟ Ζαχαρία Κουλία. Ο κ. Κουλίας ψήφισε στην τρίτη ψηφοφορία τον κ. Ομήρου ενώ ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης τήρησε αποχή.

Μετά το αποτέλεσμα και την στάση του βουλευτή Ζαχαρία Κουλία, στο ΔΗΚΟ επικρατεί αναστάτωση και  Βουλευτές του ΔΗΚΟ μιλούν για ρήγμα στο κόμμα και ζητούν ευθέως την διαγραφή του κ. Κουλία.Η  βουλευτής Αθηνά Κυριακίδου δήλωσε πως όπως ο Ιούδας σταύρωσε τον Χριστό έτσι και ο Κουλίας σταύρωσε τον κ. Κάρογιαν και ζήτησε να φύγει από τα έδρανα του ΔΗΚΟ γιατί δεν ανήκει πια στο κόμμα. Ο κ. Βότσης ζήτησε την διαγραφή του κ. Κουλία και τον χαρακτήρισε κεροσκόπο.

Κατά την ομιλία του ο νέος πρόεδρος της Βουλής κ. Γιαννάκης Ομήρου έδωσε την διαβεβαίωση ότι "θα εργαστεί για την αρμονική συνεργασία των τριών συντεταγμένων εξουσιών της κυπριακής πολιτείας, με απόλυτο σεβασμό στην αρχή της διάκρισης των εξουσιών, όπως επιβάλλεται και αρμόζει σε κάθε σύγχρονο, δημοκρατικό κράτος».

Η εκλογή του κ. Ομήρου έγινε ύστερα από τρεις ψηφοφορίες που είχαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Στην πρώτη ψηφοφορία έλαβαν: Γιαννάκης Ομήρου 28 (με την ψήφο του κ. Κουλία), ο Μάριος Κάρογιαν 27 και ο Γιώργος Περδίκης 1.

Στην δεύτερη ψηφοφορία έλαβαν: Γιαννάκης Ομήρου 28 (με την ψήφο του κ. Κουλία), ο Μάριος Κάρογιαν 27 και ο Γιώργος Περδίκης 1.


Πριν από την τρίτη ψηφοφορία ο Γιώργος Περδίκης απέσυρε την υποψηφιότητα του.
Στην τρίτη ψηφοφορία έλαβαν: Γιαννάκης Ομήρου 28 (με την ψήφο του κ. Κουλία), ο Μάριος Κάρογιαν 27.

ikypros

0 σχόλια: