ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Δημοψήφισμα στην Αίγυπτο: νίκη του "ναι" με 77%

Print

ΚΑΪΡΟ - Το "ναι" κέρδισε το 77% των ψήφων στο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο για την αναθεώρηση του συντάγματος της Αιγύπτου και η συμμετοχή έφθασε στο 41%, δήλωσε την Κυριακή η αρμόδια επιτροπή για την οργάνωση των εκλογών.

Περισσότεροι από 14 εκατομμύρια Αιγύπτιοι, ήτοι το 77,2% των ψηφοφόρων είπαν "ναι" στις προτεινόμενες τροποποιήσεις του Συντάγματος, ενώ πάνω από τέσσερα εκατομμύρια (22,8%) δήλωσαν "όχι", δήλωσε ο Πρόεδρος της επιτροπής Μοχάμεντ Ατίγια σε συνέντευξη Τύπου.

Σχεδόν 18,5 εκατομμύρια άνθρωποι πήγαν στις κάλπες, πρόσθεσε, ήτοι το 41% ​​από τους 45 εκατομμύρια Αιγύπτιους που είναι σε ηλικία να ψηφίσουν.

Οι υποστηρικτές αυτής της περιορισμένης μεταρρύθμισης εξασφαλίζουν ότι είναι επαρκή για να οργανωθεί η επιστροφή σε πολιτική εξουσία μέσα σε λίγους μήνες μετά από βουλευτικές και προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με τα σχέδια του στρατού που κυβερνά τη χώρα μετά την αποχώρηση του Χόσνι Μουμπάρακ.
 

0 σχόλια: