ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ...ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΝ

Print
Τα όσα γίνονται στην Αίγυπτο αυτές τις μέρες είναι κατι πολύ περισσότερο απο μια λαϊκή εξέγερση όπως θέλουν κάποιοι να παρουσιάσουν.
Το πρόβλημα δεν είναι ίσως η εξέγερση καθ αυτή εναντίον ενός "ισόβιου" προέδρου (30 χρόνια στην εξουσία).Ο Μουμπάρακ είναι ένας πρόεδρος με τα βασικά χαρακτηριστικά όσων έχουν ενταχθεί στη στρατηγική των ΗΠΑ. Έχει αναπτύξει μία γνώριμη σε εμάς οικογενειοκρατία είναι πλήρως διεφθαρμένος και το σπουδαιότερο στα μάτια των υπολοίπων Αράβων έχει προδώσει τους Παλαιστινίους.
Απέναντι του αυτή την στιγμή έχει την Μουσουλμανική Αδελφότητα....
Μια αντιπολίτευση που και μόνο το όνομα της μπορεί να λέει πολλά μπορεί και τίποτα.
Υπάρχουν όμως μερικά δεδομένα που αξίζουν της προσοχής.
Καταρχάς έχουμε το όνομα Αλ Ζαουάχρι πνευματικός ηγέτης της Αλ Κάιντα και καθοδηγητής του Μπιλ Λάντεν ο οποίος ως Αιγύπτιος ενδιαφέρεται για την πτώση Μπουμπάρακ αφού υποστηρίζει ότι η Αίγυπτος συμμαχεί σε πολλές περιπτώσεις με το Ισραήλ.
Εδω υπάρχει μια αλήθεια....Ο Μπουμπάρακ όντως τα "έχει καλά" με τους Ισραηλινούς όμως αυτό συμβαίνει γιατί τον συμφέρει εσωτερικά.
Ουδέποτε ο πρόεδρος της Αιγύπτου δεν ενδιαφέρθηκε για τους ισλαμιστές γιατί ήταν ακριβώς αυτούς που ήθελε να κρατά περιορισμένους φοβούμενος για την εξουσία του.Εξ ου και η ανοχή στην θρησκευτική ελευθερία που υπήρχε στην χώρα ως αντίβαρο στην αυξανόμενη ισλαμική επιρροή.
Απο την πλευρά του το Ισραήλ στηρίζει και στήριζε με κάθε τρόπο τον Μουμπάρακ γιατί δεν θέλει σε καμία περίπτωση να ζήσει εποχές '60 όταν βρέθηκε περικυκλωμένο απο εχθρικά διακείμενα προς αυτό αραβικά κράτη.
Εδω "μπαίνουν" στο κόλπο και οι ΗΠΑ.....Οι ΗΠΑ που ενδιαφέρονται δήθεν για μια "δημοκρατική" αλλαγή αλλά που το πραγματικό ενδιαφέρον τους είναι το να μην υπερισχύσουν οι ισλαμιστές και παράλληλα να συνεχίζεται η στήριξη ή έστω οι....φιλικές σχέσεις προς το Ισραήλ.
Αυτό όμως που μένει να δούμε είναι τι θα κάνουν με την δημοκρατία οι εξεγερμένοι καθώς ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος των ΗΠΑ αλλά και της Δύσης γενικότερα είναι ότι μεσα απο δημοκρατικές διαδικασίες (εκλογές) ήδη στις περισσότερες χώρες της Μέσης Ανατολής οι ισλαμιστές αναδεικνύονται όχι μόνο σε ρυθμιστές αλλά σχηματίζουν και κυβερνήσεις.
Ηδη στο Λίβανο έχουν σχηματίσει κυβέρνηση,στην Γάζα το ίδιο.
Η Μουσουλμανική αδελφότητα στην Αίγυπτο αναμένει την σειρά της όπως και έξαρση του ισλαμισμού υπάρχει και ανάμεσα στο εξαθλιωμένο λαό της Τυνησίας.
Στην πραγματικότητα τα περι "δημοκρατίας" και "μάχη κατα της τρομοκρατίας" των Αμερικανών φαίνεται πλέον πως όχι μόνο είναι παραμύθι.Καθώς ούτε για την δημοκρατία ενδιαφέρθηκαν ποτέ οι Αμερικάνοι ούτε πραγματικά κυνήγησαν κανένα τρομοκράτη.
Η μόνη τους έννοια είναι ο έλεγχος των πετρελαίων για λογαριασμό των πολυεθνικών και η υποστήριξη του Ισραήλ.
Και είναι δύσκολη πλέον η θέση τους αφού η έξαρση του ισλαμισμού απειλεί και τα δύο.
Δεν θα μας κάνει λοιπόν καμία εντύπωση αν ακόμα και μετά την επιβολή της θέλησης των εξεγερμένων...Σε μερικά χρόνια ή οι εξεγερμένοι απο μόνοι τους...με την ανάλογη αμερικανική βοήθεια ή με την εξέγερση κάποιων άλλων περισσότερων "δημοκρατών" επαναφέρει την κατάσταση εκεί που οι ΗΠΑ επιθυμούν.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ

0 σχόλια: