ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ξεπουλούν τα κοπάδια τους σε τούρκους κτηνοτρόφους

Της Μαρίας Καραούλη - “Οι φετινές τιμές ανά κιλό των αμνοεριφίων θα πρέπει να κυμανθούν στα περσινά, ενδεχομένως και χαμηλότερα επίπεδα, δηλαδή από 7 έως 11 ευρώ. Έστω και ένα ευρώ παραπάνω εάν πουληθούν, τότε θα μιλάμε για κερδοσκοπία από την πλευρά των εμπόρων, με δεδομένο ότι φέτος αγόρασαν με μικρότερη τιμή”, τόνισε στη “Μ” ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης.

Κάλεσμα στους Τούρκους
Με δεδομένη τη δεινή κατάσταση που έχουν περιέλθει εδώ και χρόνια οι κτηνοτρόφοι εναποθέτουν τώρα τις ελπίδες τους για καλύτερο εισόδημα ή ακόμη και για αλλαγή επαγγέλματος στην... Τουρκία.
Όλο το χειμώνα τούρκοι κτηνοτρόφοι όργωσαν τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία αγοράζοντας αιγοπρόβατα και μοσχάρια σε σημαντικά αυξημένες τιμές, πληρώνοντας μετρητοίς και σε κάποιες περιπτώσεις προπληρώνοντας για ζώα που θα αποκτήσουν μετά από εβδομάδες αν όχι μήνες.
“Είμαστε πλέον στη δυσάρεστη κατάσταση να παραδεχθούμε ότι η κτηνοτροφία στη χώρα μας πέθανε, γι’ αυτό μετά το Πάσχα θα καλέσουμε επισήμως τους τούρκους συναδέλφους μας να έρθουν στην Ελλάδα και να αγοράσουν τα κοπάδια μας, ώστε να απαλλαγούμε από αυτά αποκομίζοντας έσοδα που δεν τα υπολογίζαμε, αφού πληρώνουν τοις μετρητοίς”, αποκάλυψε στη “Μ” ο κ. Καμπούρης, χωρίς να κρύψει την απογοήτευσή του για τον κλάδο που επέλεξε να ασχοληθεί. “Μαθαίνουμε ότι η τουρκική κυβέρνηση δίνει άτοκα δάνεια σε πολίτες της που θέλουν να επενδύσουν στον τομέα της κτηνοτροφίας, αντιθέτως με τις ελληνικές κυβερνήσεις που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τον εξαφανίσουν”, πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των κτηνοτρόφων φέτος πουλήθηκαν στην Τουρκία από τη Μακεδονία και τη Θράκη 80.000 αμνοερίφια, ενώ πάνω από 3.000 μοσχάρια και μεγάλα πρόβατα πούλησαν οι Θεσσαλοί σε τούρκους κτηνοτρόφους.
“Είναι φυσικό οι έλληνες κτηνοτρόφοι να πουλούν στους Τούρκους με τις τιμές που τα αγοράζουν. Για παράδειγμα μια προβατίνα πουλιέται προς 200 ευρώ και μία γίδα προς 120 ευρώ. Και εννοούμε ζώντα ζώα”, συμπλήρωσε ο κ. Καμπούρης.
Σε ό,τι αφορά την εξισωτική αποζημίωση, όπως μας πληροφόρησε ο κ. Καμπούρης, θα δοθεί έως τη Μ. Πέμπτη το μεσημέρι το 70% στους δικαιούχους κτηνοτρόφους.


Γιατί αγοράζουν οι Τούρκοι
Σύμφωνα με κτηνοτρόφους, η μεγάλη ζήτηση για ελληνικό κρέας από τους Τούρκους οφείλεται σε τρεις κυρίως λόγους:
- Στη μεγάλη αύξηση της κατανάλωσης κρέατος λόγω αφ’ ενός της μεγάλης οικονομικής ανάπτυξης της Τουρκίας και της συνεπαγόμενης βελτίωσης του μέσου βιοτικού επιπέδου κι αφ’ ετέρου της μεγάλης αύξησης του τουρισμού.
- Στο γεγονός ότι οι τούρκοι έμποροι έχουν αναλάβει το εμπόριο ζώων στις αγορές του Ιράκ, του Ιράν και των τουρκόφωνων δημοκρατιών της περιοχής του Καυκάσου.
- Στο γεγονός ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας επιδοτεί την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, καθώς διαβλέπει τις επισιτιστικές ανάγκες που δημιουργούνται αλλά και τα μεγάλα κέρδη που συνεπάγεται η αγορά τροφίμων τα επόμενα χρόνια.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατα τούρκοι έμποροι αγόρασαν 150 χιλιάδες προβατίνες από συγκεκριμένη φυλή της Ισπανίας, ενώ “μάνες” για αναπαραγωγή ζητούν με επιμονή και από τους έλληνες κτηνοτρόφους αφού, όπως λένε, έχουν στόχο να καταστεί η Τουρκία αυτάρκης σε κρέας και γάλα τα επόμενα 5-10 χρόνια.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

ΣΦΕΒΑ: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ «Δις εις θάνατον»!

 Αδελφέ μας Αριστοτέλη,
σίγουρα από εκεί ψηλά, θα τα’μαθες τα νέα! Και τα νέα είναι ότι ο θάνατός σου ήταν «τροχαίο» ατύχημα. Και μάλιστα «έφταιγες» ο ίδιος!
 Είναι «αλήθεια» ότι σου «άρεσαν» οι μεγάλες ταχύτητες. Κάθε φορά που στους δρόμους της αγαπημένης σου Χιμάρας έβλεπες ελληνική πινακίδα, αν βέβαια το καθεστώς είχε αφήσει καμία στη θέση της, πατούσες «γκάζι»! Τελικά, ήσουν πολύ «απρόσεκτος» οδηγός αδελφέ μας! Και να το αποτέλεσμα! «Τροχαίο» ατύχημα! 

Εσύ πέθανες και το αυτοκίνητο των «αμέριμνων» Αλβανών που ήρθε από απέναντι, έπαθε «δυστυχώς», «σοβαρότατες» υλικές ζημιές.
 Κάπως έτσι αδελφέ μας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, εμφάνισε τον ηρωικό σου θάνατο η λεγόμενη «επιτροπή εμπειρογνωμόνων» επιχειρώντας, πλην επί ματαίω, να σε δολοφονήσει για δεύτερη φορά!   
 Ήταν η πρώτη ένδειξη της «ανεξάρτητης» και «αμερόληπτης» ποινικής έρευνας, που εννέα μήνες μετά τη «φυγή» σου, δεν έχει οδηγηθεί σκοπίμως σε αποτέλεσμα.
 Μιας έρευνας που γίνεται από ανθρώπους που δρουν μόνο μέσα στο σκοτάδι, υλοποιώντας τις ανομολόγητες εντολές των αφεντικών τους, όχι για την αποκάλυψη της αλήθειας, αλλά για τη συγκάλυψη των ενόχων! Τι και αν τα αίτια του θανάτου σου είναι προφανή! Η Ελληνική εθνική σου καταγωγή και η αταλάντευτη εμμονή σου να εκφέρεις λόγο Ελληνικό!
 Και η επίσημη ελλαδική πολιτεία; Μα φυσικά, παρακολουθεί «ψύχραιμα» τις εξελίξεις! Με την ίδια «ψυχραιμία», που εδώ και δυο δεκαετίες δέχεται «μοιραία και άβουλη» τις παντοειδείς αλβανικές προκλήσεις και παρατηρεί έναν ακμαίο Ελληνισμό να συρρικνώνεται και να φθάνει στο μεταίχμιο της εθνικής του αντοχής.
 Αδελφέ μας Αριστοτέλη, καταμεσής του περασμένου Αυγούστου,  δολοφόνησαν εσένα, όχι όμως και την Ιδέα που υπεράσπισες με το αίμα σου.
 Εσύ σαν γνήσιος Έλληνας και μάλιστα Αριστοτέλης, μας δίδαξες το «ευ ζείν» και το «καλώς τεθνάναι»
 Γι αυτό κοιμήσου ήσυχος αδελφέ μας!
 Έρχεται και η ώρα των Αλεξάνδρων!
 

Η ΕΕ προτείνει νέα φορολόγηση καυσίμων

Στις 13/04/2011 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά από έντονες διαβουλεύσεις, ανακοίνωσε την πρότασή της για την αναμόρφωση όπως την αποκαλεί των κανόνων φορολόγησης των ενεργειακών προϊόντων. Υπάρχουν φωνές υπέρ, αλλά και έντονες αντιδράσεις από ορισμένα κράτη που ίσως να οδηγήσουν σε αναβολή τη λήψη απόφασης και επειδή αυτό είναι φορολογικό θέμα ένα κράτος μέλος μπορεί να θέσει βέτο.

Το σκεπτικό:
Η πρόταση αυτή στοχεύει στο να καθορίσει ελάχιστη φορολόγηση για κάθε καύσιμο η οποία θα είναι ανάλογη με το ενεργειακό περιεχόμενο του καυσίμου και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα με χρέωση περίπου €20 τον τόνο CO2.
Τη φορολογία αυτή δεν θα την επιβαρύνονται οι επιχειρήσεις  που καλύπτονται από την εμπορία ρύπων όπως είναι για παράδειγμα στην Κύπρο η Αρχή Ηλεκτρισμού, το τσιμεντοποιείο και τα τουβλοποιεία. Με τον τρόπο αυτό θα απαλειφθεί το μειονέκτημα των πιο πάνω επιχειρήσεων σε σχέση με τους υπόλοιπους.
Κάτι πολύ σημαντικό για τους καταναλωτές είναι και το γεγονός ότι η φορολογία θα καλύπτει και τα καύσιμα κίνησης όπως το πετρέλαιο (πάνω κατά 8%) και βενζίνη.

Η αύξηση στα καύσιμα θα αναγκάσει και τους καταναλωτές να βρουν τρόπους να μειώσουν τη κατανάλωση ενέργειας από ορυκτά καύσιμα όπως για παράδειγμα τη μετακίνησή τους και τη θέρμανση κτηρίων.
Αυτό θα οδηγήσει περισσότερους σε οικολογικά αυτοκίνητα, δημόσιες μεταφορές και ποδήλατα ανοίγοντας ίσως και το δρόμο στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο κάνοντας το πιο φθηνό σαν μέσο μεταφοράς.
Ακόμη ένα πλεονέκτημα είναι ότι θα κάνει ακόμη πιο ελκυστική τη ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων όπως π.χ. θερμομόνωση, για να μειωθούν τα έξοδα λειτουργίας της θέρμανσης.
Όπως είναι ήδη γνωστό εδώ και ένα χρόνο, από το τέλος του 2020 όλα τα νέα κτήρια θα πρέπει να είναι «μηδαμινής» ενεργειακής κατανάλωσης και είναι φυσιολογικό ότι όσο πλησιάζουμε το 2020 τα πράγματα να γίνονται σταδιακά πιο αυστηρά.

Στόχος επίσης της φορολογίας αυτής είναι να κάνει την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές πιο ελκυστική.

Τα προβλήματα:
Για χώρες όμως όπως τη δική μας όπου βασιζόμαστε για τη μετακίνησή μας στο ιδιωτικό αυτοκίνητο και με σχεδόν όλα τα κτήρια μας να είναι σπάταλα σε ενέργεια, η φορολογία αυτή θα δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα αν δεν προετοιμαστούμε σωστά.

Οι ασθενέστερες τάξεις του πληθυσμού θα υποφέρουν περισσότερο εφόσον αυτή η φορολογία θα οδηγήσει παράλληλα και σε πολλές αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων.
Αν η πρόταση αυτή υιοθετηθεί τελικά από τα κράτη μέλη, θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2013 και φυσικά θα αυξήσει τα εισοδήματα των κρατών μελών, ανάλογα με το ύψος της φορολογίας που θα αποφασιστεί.

Σε τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα οι συζητήσεις για το πώς θα χρησιμοποιηθούν τα επιπλέον λεφτά από τη φορολόγηση. Το σωστό θα ήταν να δημιουργηθεί ένα ταμείο όπου τα λεφτά θα χρησιμοποιούνται για περιβαλλοντικά έργα και επιχορηγήσεις.
Τέτοια έργα έχουμε πολλά να διαλέξουμε, όπως η στοχευμένη επιχορήγηση ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών ανθρώπων με χαμηλά εισοδήματα, η εγκατάσταση σε ιδρύματα φωτοβολταικών συστημάτων για να έχουν επιπλέον εισόδημα, η προώθηση του ποδηλάτου και των δημόσιων μεταφορών, αγορά γης και δημιουργία πάρκων σε υποβαθμισμένες περιοχές και πολλά άλλα.

Ιδέες υπάρχουν πολλές, χρειάζεται όμως να γίνει ο απαραίτητος διάλογος και στήριξη από όλους για την εξεύρεση του σωστού μηχανισμού για την πιο αποδοτική χρήση των εισοδημάτων.
Και όλα αυτά αν φυσικά περάσει η πρόταση της ΕΕ.

Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, Επίτροπος Περιβάλλοντος, 

Εθνική κατάθλιψη

Ενα βασανιστικό ερώτημα έχουν τις τελευταίες εβδομάδες όλοι οι Ελληνες πολίτες:
Γιατί είμαστε χειρότερα από πέρυσι;
Ενα χρόνο πριν η Ελλάδα ήταν σε κατάσταση νευρικής κρίσης. Η κυβέρνηση που αρχικά μας έλεγε ότι υπάρχουν λεφτά, ξαφνικά μας ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και πρέπει να έρθει το ΔΝΤ να μας νοικοκυρέψει.
Ο κόσμος το δέχθηκε, έκανε υπομονή, είχε και τις ενοχές του μήπως κι αυτός φταίει, ήρθε και ο Πάγκαλος και του είπε “μαζί τα φάγαμε”. Δεν θέλει και πολύ να πιστέψεις ότι οι θυσίες είναι απαραίτητες. Οπως απαραίτητες είναι και οι μεταρρυθμίσεις που όλο εξαγγέλλει αλλά ποτέ δεν κάνει η κυβέρνηση.
Μπήκαμε λοιπόν στο Μνημόνιο, ήρθε και ξαναήρθε η τρόικα, η κυβέρνηση μας διαβεβαίωνε ότι με τα μέτρα που πήρε δεν θα χρειαστεί απολύτως τίποτε. Μας έλεγαν επί μήνες ότι θα βγούμε από την κρίση σύντομα, ότι η ανάπτυξη είναι προ των πυλών, ότι οι θυσίες δεν πάνε χαμένες, ότι το 2012 θα βγούμε στις αγορές και θα μας ανταμείψουν αυτές με χαμηλά επιτόκια και άλλα παραμύθια της Χαλιμάς.
Εχει περάσει ένας χρόνος, πικρός για τους περισσότερους. Τα εισοδήματα έχουν μειωθεί δραματικά, οι όποιες αποταμιεύσεις έχουν εξανεμιστεί, η ύφεση της οικονομίας είναι πάνω από 3%, η ανεργία είναι πάνω από 15% με τους νέους και τις γυναίκες να κάνουν ουρές για μια δουλειά. Και από την άλλη, οι τιμές προϊόντων και υπηρεσιών βρίσκονται στα ύψη, ο πληθωρισμός είναι ανεξέλεγκτος και η κυβέρνηση απλά παρακολουθεί.
Η πολυπόθητη ανάπτυξη έχει μείνει στα χαρτιά, τα κονδύλια του ΕΣΠΑ δεν μπορούμε να τα αποταμιεύσουμε.
Η οικονομία βουλιάζει όλο και πιο βαθιά, τα έσοδα μειώνονται δραματικά, οι μηχανισμοί ελέγχου και είσπραξης είναι πλήρως διαλυμένοι, πιο διαλυμένοι κι από αυτούς που υποτίθεται ότι άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση.
Ενα χρόνοα μετά, όλοι οι δείκτες είναι πιο αρνητικοί από πέρυσι, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι βρισκόμαστε στον πάτο, παρά τις ψεύτικες υποσχέσεις της κυβέρνησης.
Το χειρότερο από όλα είναι, όμως, ότι διογκώνεται η λαϊκή δυσαρέσκεια σε συνδυασμό με την απαισιοδοξία. Μια εθνική μελαγχολία που αυξάνεται ημέρα με την ημέρα και γι’ αυτό κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Η χώρα έχει παραλύσει περιμένοντας το απευκταίο. Τη χρεοκοπία με ότι αυτή συνεπάγεται.
Ο κόσμος βομβαρδίζεται κάθε μέρα από μαύρες ειδήσεις, φως στο τούνελ δεν υπάρχει αλλά παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση που κρατά τις τύχες της χώρας, βρίσκεται σε νιρβάνα. Το μόνο που κάνουν τα κυβερνητικά στελέχη είναι να βγαίνουν σε κανάλια και ραδιόφωνα για να διαψεύδουν την αναδιάρθρωση. Από πολιτική μηδέν. Πώς και τελικά ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα είναι το ερώτημα.
Ολα αυτά είναι στο μυαλό κάθε ανθρώπου που βλέπει ότι ο γκρεμός πλησιάζει αλλά δεν βλέπει το σχοινί που θα κρατηθεί. Αραγε, ποιος θα δώσει τη λύση;
Η παράλυση του τόπου, 18 μήνες μετά τις εκλογές κι ένα χρόνο μετά το Μνημόνιο είναι πολύ επικίνδυνη.
Όσοι επιμένουν να υλοποιούν μια αποτυχημένη πολιτική, τελικά το μόνο που θα κάνουν είναι να οδηγήσουν όλο και πιο γρήγορα και χωρίς άμυνες τη χώρα στην εθνική καταστροφή.

Στο 5,3% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2010

 

Στο 5,3% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος ή στα 926,1 εκ. ευρώ υποχώρησε, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2010, σε σύγκριση με έλλειμμα 6% το 2009. Το 2010 τα συνολικά έξοδα αυξήθηκαν κατά 5%, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 7%, σε σύγκριση με το 2009.

Ο Οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's έθεσε το αμερικανικό δημόσιο χρέος σε αρνητικό ορίζοντα, εγείροντας αμφιβολίες για την ικανότητα της Ουάσιγκτον να αντιμετωπίσει το τεράστιο χρέος και δημοσιονομικό της έλλειμμα.
Στον απόηχο της απόφασης ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones παρουσίασε απώλειες πέραν του 1%.
Μείωση παρουσιάζουν, εξάλλου, οι τιμές του πετρελαίου στην ηλεκτρονική αγορά της Ασίας, τη στιγμή που οι γεωπολιτικές εξελίξεις στον αραβικό κόσμο θα συνεχίσουν να πιέζουν τις τιμές προς τα πάνω.
Το αμερικανικό αργό μειώθηκε στα 106,95 δολ. το βαρέλι, ενώ το Μπρεντ έκλεισε στα 121,60 δολ.
Το Ιράν, το οποίο προεδρεύει του ΟΠΕΚ, προβλέπει συνέχιση της αύξησης της τιμής του πετρελαίου το 2011, δήλωσε ο αντιπρόσωπός του στον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγών Χωρών, Μοχαμάντ Αλί Χατιμπί, στο περιθώριο διεθνούς συνόδου για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στην Τεχεράνη.

Σκέτη αηδία ο Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ. Υβριστές του Διγενή και της Ελλάδος!


Αν και μια βδομάδα καθυστερημένα, θα αναφερθώ στην εκδήλωση του ΑΚΕΛ για τους Μισιαούλη & Καβάζογλου, στην οποία ο Πρόεδρος Χριστόφιας ξέχασε τη δημόσια θεσμική του ιδιότητα και συμπεριφέρθηκε ως Ακελικός τσοπάνης...
Πέραν της αντιδεοντολογικής προεκλογικής του παρέμβασης υπέρ του ΑΚΕΛ, ο Χριστόφιας επιδόθηκε στη γνωστή προπαγάνδα, που καλλιεργεί εδώ και 3 χρόνια περί «σύγχρονων διωκτών» που προσπαθούν «απεγνωσμένα να μας δολοφονήσουν και να μας εξοντώσουν, αυτή τη φορά πολιτικά».
Ας μη ξεχνάμε και το παλαιότερο ανέκδοτο του Αντρου Κυπριανού περί «φυσικής εξόντωσης του Προέδρου»...
Η ακελική συνταγή, πάει πάντα πακέτο με τις ιστορικές στρεβλώσεις του κυπριακού εμφύλιου (1960-74), προκειμένου να συσπειρώσει τα ανιστόριτα, τυφλά προβατάκια:
«Μια προδοσία έγινε και δεν την διέπραξε ούτε ο Δημήτρης Χριστόφιας, ουτε το ΑΚΕΛ αλλά τη σχεδίασε το ΝΑΤΟ, η Χούντα, η ΕΟΚΑ Β΄ και ο Γρίβας».
Για όσους έχουν στοιχειώδη νοημοσύνη, αντιλαμβάνονται γιατί οι ηγετίσκοι του ΑΚΕΛ ξύνουν τις πληγές του κυπριακού εμφυλίου, εμποτίζοντας τη νεολαία τους με ψέματα.
Θέλουν να μιλήσουμε για προδότες της Κύπρου και του Αγώνος;
Θέλουν να μιλήσουμε για το ρόλο του ΑΚΕΛ κατά της Ελληνικής Μεραρχίας στην Κύπρο;
Μας προκαλούν βρίζοντας τον Αρχηγό Διγενή, για να συσπειρώσουν τους αμόρφωτους ακελίσκους και να βελάζουν, υπό την επίβλεψη του τσάρου Χριστόφια, που τους καλεί να στρατευτούν με τους ήρωες της παράταξής τους, Μισιαούλη, Καβάζογλου και Εζεκία Παπαϊωάννου!
Για την κατάντια της κυπριακής κοινωνίας και την ιδεολογική απογύμνωση της άλλοτε ενωτικής παράταξης, πρώτα απ’ όλους φέρει ευθύνη ο ΔΗΣΥ, ο οποίος καπελώνοντας τους άστεγους και κατατρεγμένους ενωτικούς, τους καλούπωσε στην κομματική πελατεία, ενώ ταυτόχρονα, καπηλευόμενος την ελληνική σημαία, καλλιεργούσε σταδιακά την ομοσπονδιακή συνείδηση στους οπαδούς του.
Γι΄αυτό το ΑΚΕΛ ανενόχλητο προσβάλλει τον Αρχηγό μας, τον Αγώνα μας, τη Σημαία μας, την Ιδέα μας: επειδή οι ενωτικοί ανέχτηκαν για δεκαετίες το ΔΗΣΥ να τους εκμεταλλεύεται, στέλλοντας τους κομματικούς του εκπροσώπους στα εθνικά μνημόσυνα των ηρώων, για να αλιεύουν τις ψηφους των αγωνιστών.
Κατά τα άλλα ο Ανα(ν)στασιάδης και η λυκοπαρέα του, προβάλλουν κάθε χρόνο πρώτη μούρη στο μνημόσυνο του Διγενή στη Λεμεσό, αλλά δεν μπορεί να αντισταθεί στα ανιστόρητα ψεύδη του ΑΚΕΛ: επειδή ο σκοπός τους είναι κοινός, τα ψευδοϊδανικά τους τα ίδια, οι «ήρωές» τους όμοιοι...
Σε κάθε ακελική δήλωση που θίγει τον Αρχηγό Διγενή και τις Εθνικές μας Ιδέες,
Σε κάθε ψεύδος που εξαπολύουν οι προπαγανδιστές του ΑΚΕΛ,
Σε κάθε προσπάθεια επιβολής της Ομοσπονδίας,
Η απάντηση πρέπει να είναι ΑΜΕΣΗ!
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Η ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΕΙ ΤΟ ΛΑΟ

Το φαινόμενο των πολύμισθων και πολυσυνταξιούχων στο δημόσιο τομέα ,δείχνει πόσο ανάλγητα και αρπακτικά λειτουργεί η κομματοκρατία προκειμένου να διασφαλίζει τη συναίνεση , να εξαγοράζει μάλλον τη συναίνεση  και τη σιωπή των δημοσίων υπαλλήλων στα πολλαπλά ανομήματα της . Αυτό που έκρυβαν τόσα χρόνια φανερώθηκε ξαφνικά μέσα από τους τριγμούς της οικονομικής κρίσης. Αλλιώς κανείς δεν θα γνώριζε πως καταληστεύονται από τα κόμματα και τα κομματόσκυλα οι φόροι του λαού και διαμοιράζονται σε υψηλούς πολλαπλούς μισθούς και συντάξεις. Η φαυλοκρατία σε όλη την αποκρουστικότητα της .
Για να αποδοθεί  δικαιοσύνη ένας τρόπος υπάρχει . Να επιστραφούν στο λαό τα λεφτά που του έκλεψαν οι πολυσυνταξιούχοι και οι πολύμισθοι του δημοσίου. Να εφαρμοσθεί το πόθεν έσχες και να δημευθούν όσα έγιναν με λεφτά που αρπάχθηκαν από το φορολογούμενο λαό.
Η ανοχή της καταλήστευσης μας είναι ταυτόχρονα αποδοχή των αλυσίδων μας.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ