ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Η παράσταση τελειώνει στο Κυπριακό

Print

Η παράσταση τελειώνει στο Κυπριακό

Το Πολιτικό Γραφείο του Γιώργου Λιλλήκα θεωρεί ότι ''η παράσταση τελειώνει'' στο Κυπριακό, σύμφωνα με τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν, και σημειώνει ότι οι πολιτικές δυνάμεις και οι πολίτες που δεν συμβιβάζονται με τη διχοτόμηση ή την τουρκοποίηση της Κύπρου οφείλουν να αντιδράσουν τώρα.

Σε ανακοίνωσή του, το Πολιτικό Γραφείο του κ. Λιλλήκα εξηγεί ότι ''η διαδικασία αυτή καθ’ αυτή αλλάζει με τα Ηνωμένα Εθνη να αναλαμβάνουν γεφυρωτικό ρόλο, υποβάλλοντας 'συναινετικές' προτάσεις, οι οποίες θα 'εξισορροπούν' την απόσταση μεταξύ των συνομοσπονδιακών-διχοτομικών τουρκικών θέσεων και των δικών μας γενναιόδωρων υποχωρήσεων''.

Προσθέτει ότι, ''με βάση την προϊστορία του 2004, τις προθέσεις και τον ρόλο των Ντάουνερ, Πάσκο και Λονδίνου, μπορούμε να τον προβλέψουμε και να πούμε ότι οι 'συμβιβαστικές' τους προτάσεις θα ικανοποιούν πρωτίστως τις τουρκικές απαιτήσεις και, ως αποτέλεσμα τούτου, αν ο διαπραγματευτής μας υπερασπιστεί τις ελάχιστες αρχές δικαίου, τότε η πλευρά μας θα βρεθεί σε σύγκρουση με τα Ηνωμένα Εθνη, τις προτάσεις των οποίων θα απορρίπτει''.

Επίσης, αναφέρει ότι, ''μέσα σε αυτό το πλαίσιο, για το οποίο κάποιοι είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα τεθεί μπροστά σε ένα εκβιαστικό δίλημμα, δηλαδή είτε αντιστέκεται, οπόταν δεν θα υπάρξει συμφωνία, με επίρριψη ευθυνών στη δική μας πλευρά, ή υποχωρεί και συναινεί στην αποδοχή ενός καταστροφικού σχεδίου που θα ικανοποιεί πλήρως τις τουρκικές απαιτήσεις''.

''Στην πρώτη περίπτωση, με την επίρριψη ευθυνών στη δική μας πλευρά, θα επιχειρήσουν μετά με τιμωρητικό τρόπο να εδραιώσουν και να νομιμοποιήσουν τη διχοτόμηση. Στη δεύτερη περίπτωση, θα πετύχουν αυτό που αποτρέψαμε το 2004, δηλαδή την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και ακολούθως τη μετατροπή της Κύπρου σε τουρκικό προτεκτοράτο με συνεπακόλουθο τον σταδιακό και πλήρη εκτουρκισμό της '', σημειώνει.

Το Πολιτικό Γραφείο του κ. Λιλλήκα αναφέρει ότι ''η έναρξη των συνομιλιών χωρίς προετοιμασία και χωρίς κοινό έδαφος, με την πολιτική των μονομερών υποχωρήσεων, των ψευδαισθήσεων και της φιλίας με τη Βρετανία, καθώς και οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί, χωρίς απολύτως καμία στρατηγική, και η ακολουθούμενη λανθασμένη τακτική του Προέδρου Χριστόφια, μας έχουν φέρει σε τραγικά αδιέξοδα και διλήμματα, και τώρα θα κληθούμε να πληρώσουμε το λογαριασμό, ο οποίος θα είναι πολύ σκληρός και άδικος''.

''Είναι λυπηρό, αλλά συνάμα απαράδεκτο και εξοργιστικό, το γεγονός ότι η πολιτική Χριστόφια οδηγεί σε δύο μόνο επιλογές, τη διχοτόμηση ή την τουρκοποίηση της Κύπρου. Καλούμε τον Πρόεδρο να αναλογιστεί τις ιστορικές του ευθύνες και να λάβει τα μέτρα εκείνα ώστε να μπορέσει να ξεφύγει από το σκηνοθετημένο παιχνίδι που στήνεται τώρα, όσο υπάρχει ακόμα χρόνος'', σημειώνει.

Τέλος, αναφέρει ότι ''οι πολιτικές δυνάμεις, αλλά και οι πολίτες, που δεν συμβιβάζονται ούτε με τη μια ούτε με την άλλη καταστροφική προοπτική, οφείλουν να αντιδράσουν τώρα'', επισημαίνοντας ότι ''η σιωπή και η αδράνεια θα σημαίνει συνενοχή''.

ikypros

0 σχόλια: