ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου

Print
Εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Γ.ΠαπανδρέουΥπέρ 155 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κατά 143 της αντιπολίτευσης

«Στεκόμαστε στα πόδια μας με όποιο κόστος και θυσίες»
22 Ιουνίου 2011 06:13

Με τις θετικές ψήφους 155 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, έναντι 143 αρνητικών από την αντιπολίτευση, η Βουλή των Ελλήνων ανανέωσε την εμπιστοσύνη της προς την κυβέρνηση. Η σχετική πρόταση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, εγκρίθηκε από τους κυβερνητικούς βουλευτές και καταψηφίστηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Από την φανερή ονομαστική ψηφοφορία, με την οποία ολοκληρώθηκε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, η τριήμερη συζήτηση, απουσίαζαν ο προσφάτως ανεξαρτητοποιηθείς βουλευτής Γιώργος Λιάνης και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη. Επιστολή της Ντόρας Μπακογιάννη, με την οποία γνωστοποιούσε ότι δεν παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης, δεν συνυπολογίστηκε στο αποτέλεσμα, διότι δεν απουσίαζε με αποστολή της Βουλής. Αντίθετα, επιμετρήθηκαν οι ψήφοι εννέα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και δύο της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι βρίσκονταν σε αποστολή της Βουλής στο εξωτερικό.
Γ.Παπανδρέου: «Τα καταφέραμε»
«Τα καταφέρνουμε με όποιες δυσκολίες και με όποια λάθη. Στεκόμαστε στα πόδια μας με όποιο κόστος και θυσίες» τόνισε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ολοκληρώνοντας με την ομιλία του τις παρεμβάσεις στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης.
Στη δευτερολογία του νωρίτερα ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος κάλεσε τη Βουλή «να εκπέμψει καθαρό και ευανάγνωστο μήνυμα συναίνεσης». Κάνοντας λόγο για «εικονική έλλειψη συναίνεσης» πρόσθεσε: «Εις πείσμα του ύφους των ομιλιών, η δική μου εντύπωση είναι θετική.»
Εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, ακούει με προσοχή τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, Υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Εκλογές ζήτησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, και απέρριψε κατηγορηματικά το δημοψήφισμα που προωθεί η κυβέρνηση. «Συμμέτοχοι στο δικό σας αδιέξοδο δεν θα γίνουμε, θα καταψηφίσουμε το Μεσοπρόθεσμο και θα ψηφίσουμε αυτά που θεωρούμε από τον εφαρμοστικό νόμο σωστά, ενώ θα συνεχίσουμε να προωθούμε την επαναδιαπραγμάτευση» ήταν η θέση του.
Ως εκβιασμό με διακύβευμα την πέμπτη δόση του Μνημονίου περιέγραψε τα τελευταία τελεσίγραφα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωζώνη και τον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
«Πάση θυσία πρέπει να βρούμε τρόπο συνεννόησης, υπάρχουν καλές προτάσεις από όλα τα κόμματα σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να προχωρήσουμε» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.
Και τέλος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «η κυβέρνηση, με την ανοχή της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ, θυσιάζει τη δημόσια περιουσία ακόμη και την ίδια την παράταξη που αποτέλεσε κορμό του δημοκρατικού χώρου προκειμένου να προχωρήσει σε αυτό το μίγμα πολιτικής που καταστρέφει τη χώρα».
Οπλισμένο με την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής, το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδριάζει στις δύο σήμερα το μεσημέρι, για να συζητήσει και να εγκρίνει τον εφαρμοστικό νόμο-πλαίσιο για τα μέτρα πού προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για την οικονομία. Μετά την έγκρισή του, ο νόμος-πλαίσιο θα κατατεθεί στην Βουλή των Ελλήνων για ψήφιση.
ikypros

0 σχόλια: