ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Άθαν Τσιμπίδης και Κωνσταντίνος Καντούνας

Print

Της Φανούλας Αργυρού,
ΠΟΛΛΑ, λέγονται, γράφονται και γίνονται τελευταία γύρω από τη δράση του ομογενούς εν ΗΠΑ δικηγόρου Άθαν Τσιμπίδη, ο οποίος προτίθεται να καταθέσει μαζική αγωγή σε αμερικανικά δικαστήρια εκ μέρους Ελληνοκυπρίων προσφύγων που έχασαν τις περιουσίες τους συνεπεία της εισβολής και κατοχής της Κύπρου από την Τουρκία.

Η αγωγή αυτή, αντί να στρέφεται αποκλειστικά εναντίον της Τουρκίας, η οποία είναι και η μόνη αίτιος της απώλειας της περιουσίας των Ε/κ, στρέφεται κατά του... ψευδοκράτους, υπό τη μορφήν της εμπορικής επωνυμίας “TRNC” που δρα στις ΗΠΑ.

Δεν αμφισβητούμε τις προθέσεις του κ. Τσιμπίδη. ΄Ομως, η μαζική αγωγή κατά του ψευδοκράτους (υπό οποιοδήποτε ιδιότητα) δίνει λανθασμένα μηνύματα και προκαλεί τεράστια ζημιά στο εθνικό μας θέμα. Έως τώρα, υπόλογος για την κατοχή έναντι του διεθνούς νόμου, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ευρωπαικού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και άλλων διεθνών οργανισμών είναι μόνο η Τουρκία. Το παράνομο καθεστώς στα κατεχόμενα δεν έχει ούτε διεθνή ούτε νομική υπόσταση. Είναι απλώς κατασκεύασμα της Τουρκίας, όπως το χαρακτηρίζει το Ευρωπαικό Δικαστήριο.

Η αγωγή Τσιμπίδη ενέχει τον μέγα κίνδυνο να δώσει νομική υπόσταση στο ψευδοκράτος, από τη στιγμή που το αμερικανικό δικαστήριο κάνει παραδεκτή την αγωγή, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της δίκης.

Το επιχείρημα ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα της “TRNC”, ως εμπορικού γραφείου, τίθεται ήδη στη δικαιοδοσία των αμερικανικών δικαστηρίων, θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί νομικά με διαφορετικό τρόπο, χωρίς Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες ν’ «αναγνωρίζουν» ότι είναι το ψευδοκράτος που ευθύνεται για την απώλεια των περιουσιών τους. Από τη στιγμή που οι επιχειρηματικές πράξεις του ψευδοκράτους στις ΗΠΑ γίνονται με το λογότυπο “TRNC” , που δεν αναγνωρίζεται ως κράτος, και κάτι τέτοιο αποτελεί παράβαση των νόμων των ΗΠΑ, τότε τι εμποδίζει τον κ. Τσιμπίδη να προσβάλει από μόνος του αυτή την παρανομία στα αμερικανικά δικαστήρια;

Πιστεύουμε ότι όσοι πρόσφυγες κινηθούν σε μαζική αγωγή κατά του ψευδοκράτους στις ΗΠΑ, πλήττουν και τα δικά τους συμφέροντα, αλλά, προπάντων, προκαλούν άθελά τους ζημιά στο εθνικό μας θέμα.

¨Οσον αφορά τον δικηγόρο Κωνσταντίνο Καντούνα, που είναι υπέρ της προσφυγής στη λεγόμενη «Επιτροπή Αποζημιώσεων» που εγκαθίδρυσε η Τουρκία στα κατεχόμενα, σημειώνουμε ότι τόσο η κυπριακή κυβέρνηση όσο και όλα τα πολιτικά κόμματα της Κύπρου καλούν τους Ε/κ πρόσφυγες να ΜΗΝ προσφύγουν σ΄αυτήν, διότι πρόκειται για τουρκικό τέχνασμα και εξευτελισμό (σχετική είδηση, τελευταία σελίδα – αναδημοσίευση της πρωτοσέλιδης είδησης της κυπριακής εφημερίδας «Το Κυπριακό Ποντίκι»).

Και μια παρατήρηση: Η υπόθεση ΄Οραμς κερδίθηκε διότι τον ενάγονται Αποστολίδη υπεράσπισαν στα ευρωπαικά και βρετανικά δικαστήρια εγνωσμένου κύρους ΑΓΓΛΟΙ δικηγόροι.


«ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»


0 σχόλια: