ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Ευρωπαϊκή παρέμβαση για τα πυρηνικά της Τουρκίας προτείνει ο κ. Παπούλιας

Print
Γράφαμε στις 17-03-11 ότι η Ελλάδα πρέπει να πρωτοστατήσει στη διαμόρφωση κοινής  ευρωπαϊκής στάσης ενάντια στην κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και ειδικότερα στις σεισμογενείς περιοχές όπως το Ακούγιου.
Δεν πρέπει να ξεφεύγει από την προσοχή μας η πρόθεση κατασκευής πυρηνικού εργοστασίου από τους Τούρκους στην Ανατολική Θράκη.  
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, κάλεσε τους ευρωπαίους να παρέμβουν στο θέμα της κατασκευής αντιδραστήρων στο σεισμογενές Ακούγιου της Τουρκίας, απέναντι από τη Ρόδο.
Την ίδια ώρα ο τούρκος πρόεδρος επέμεινε στην αναγκαιότητα εφαρμογής του πυρηνικού προγράμματος της χώρας του, με δύο εργοστάσια ένα στο Ακούγιου κι ένα στη Μαύρη Θάλασσα, εκτιμώντας μάλιστα ότι ήδη οι διαδικασίες έχουν καθυστερήσει.

Σε διεθνές επίπεδο, πάντως, οι σχεδιαζόμενοι αντιδραστήρες στην Τουρκία, θεωρούνται εξαιρετικά επισφαλείς, ιδιαιτέρως αυτοί του Ακούγιου το οποίο βρίσκεται σε μία έντονα σεισμογενή περιοχή, η οποία έχει δώσει τα τελευταία 100 χρόνια, 14 μεγάλους σεισμούς, με 1000 νεκρούς.

Πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, σχεδιάζουν και τα Σκόπια. Η Ελλάδα βρίσκεται περικυκλωμένη από αντιδραστήρες που ήδη λειτουργούν ή σχεδιάζονται. Εκτός από την Τουρκία, στη Μεσόγειο Αίγυπτος και Ισραήλ εξετάζουν το θέμα. Στα Βαλκάνια λειτουργούν 9 αντιδραστήρες και άλλοι 8 σχεδιάζονται και στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι εγκατεστημένοι τουλάχιστον 143 αντιδραστήρες.
ΠΗΓΗ

0 σχόλια: