ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ

του Ανδρέα Πενταρά*

Όλοι οι μεγάλοι Ευρωπαίοι οραματιστές οι οποίοι πρώτοι συνέλαβαν την ιδέα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, όπως ο Ζαν Μονέ, ο Σουμάν, ο Αντενάουερ, ο Σπάακ, ο Σπινέλλι και άλλοι, προκειμένου να προχωρήσουν στην υλοποίηση του οράματος μιας Ενωμένης Ευρώπης, εκείνο που πρώτα σκέφθηκαν να πράξουν, ήταν η δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος στην Ευρωπαϊκή ήπειρο, μέσα στο οποίο θα έκτιζαν το οικοδόμημα αυτό.

Γι αυτό, ο πρώτος οργανισμός τον οποίο οι Ευρωπαίοι ηγέτες έκτισαν στην Ευρώπη, αμέσως μετά το πόλεμο και συγκεκριμένα το 1948, ήταν η ΔυτικοευρωπαΪκή Ένωση (ΔΕΕ). Ένας καθαρά αμυντικός οργανισμός, ο οποίος στο άρθρο 5 του καταστατικού του προέβλεπε την αμοιβαία αρωγή των μελών της Ένωσης εναντίον εξωτερικής επίθεσης. Βέβαια, η τύχη του συλλογικού αυτού συστήματος ασφάλειας είναι λίγο πολύ γνωστή. Μετά την ίδρυση του ΝΑΤΟ το 1949 και την ανάληψη της ευθύνης της άμυνας της Ευρώπης από αυτό, η ΔΕΕ έπαιξε δευτερεύοντα ρόλο στην Ευρωπαϊκή άμυνα και ασφάλεια, περιοριζόμενη σε ειρηνευτικές αποστολές, μέχρι το 1999 οπότε οι αρμοδιότητές της απορροφήθηκαν από την ΕΕ.


Αλλά και αργότερα ακόμα, όταν ιδρύθηκε το 1952 ο πρόγονος της σημερινής ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Κοινότητα Χάλυβα και Άνθρακα, μπορεί ο οργανισμός αυτός να φαινόταν σαν μια εμπορική και οικονομική ένωση, στη πραγματικότητα όμως εμπεριείχε την αμυντική διάσταση, αφού η από κοινού διαχείριση των πρώτων υλών (χάλυβα και άνθρακα), αναγκαίων για τη διεξαγωγή του πολέμου από τους πρώην αντιπάλους στην Ευρώπη, διασφάλιζε την αποφυγή του πολέμου, άρα την επικράτηση της ειρήνης.

Ακόμα και αργότερα, το 1957, όταν η Ένωση Χάλυβα και Άνθρακα μετατρέπεται σε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ), ταυτόχρονα ιδρύεται και η Ευρωπαϊκή Αμυντική Κοινότητα σε μια προσπάθεια των Ευρωπαίων ηγετών να δημιουργήσουν μια πιο στέρεη βάση ασφάλειας στην Ευρώπη πέραν εκείνης του ΝΑΤΟ. Η τύχη βέβαια και της προσπάθειας αυτής δεν ήταν η αναμενόμενη, αφού η Γαλλική εθνοσυνέλευση δεν επικύρωσε την ίδρυση του νέου οργανισμού, με το φόβο του επανεξοπλισμού της Γερμανίας.

Και φθάνουμε στο Μάαστριχτ το 1993, όπου η ΕΟΚ γίνεται ΕΕ και δημιουργείται ο δεύτερος πυλώνας, αυτός της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) με σκοπό τη δημιουργία συνθηκών ασφάλειας της ΕΕ και αργότερα και συνθηκών άμυνας. Στη δε συνθήκη της Λισαβόνας περιλαμβάνεται η ρήτρα αμοιβαίας αρωγής, σύμφωνα με την οποία, σε περίπτωση που μια χώρα μέλος υποστεί εξωτερική επίθεση, οι άλλες χώρες μέλη οφείλουν να της παράσχουν βοήθεια με όλα τα εις τη διάθεσή τους μέσα, πάντοτε βέβαια μέσα στα πλαίσια του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ, που καθορίζει το δικαίωμα της αυτοάμυνας. Ένα δικαίωμα που για να ασκηθεί απαιτείται η ύπαρξη Ενόπλων Δυνάμεων από το κράτος.

Και ενώ βλέπουμε όλες αυτές τις διαχρονικές προσπάθειες των Ευρωπαίων ηγετών να δημιουργήσουν συνθήκες ενός ασφαλούς και ειρηνικού περιβάλλοντος στην Ευρωπαϊκή ήπειρο, έτσι ώστε να μπορεί να στεριώσει και να αναπτυχθεί το οικοδόμημα μιας Ενωμένης Ευρώπης, όπου οι Ευρωπαίοι πολίτες απερίσπαστοι να ασχολούνται με τα ειρηνικά τους έργα για πρόοδο και ανάπτυξη, εμείς εδώ στη Κύπρο, εκείνο που πρώτα σκεφθήκαμε να κάνουμε, ήταν η δημιουργία συνθηκών ανασφάλειας για το ομόσπονδο κράτος που θα δημιουργήσουμε με τη λύση του Κυπριακού. Μια ανασφάλεια που θα προέλθει μέσα από τη συμφωνία του προέδρου Χριστόφια με τον απελθόντα ηγέτη της Τ/Κ κοινότητας Ταλάτ για πλήρη αποστρατιωτικοποίηση της Κύπρου, χωρίς καν να συζητηθούν τα υπόλοιπα θέματα που συνιστούν το πλέγμα ασφάλειας της Κύπρου, όπως οι συνθήκες εγγυήσεων και συμμαχίας, η παραμονή ή όχι στρατιωτικών αποσπασμάτων Ελλάδας – Τουρκίας, οι Βρετανικές Βάσεις, ο ρόλος της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ κλπ. Και αγνοώντας φυσικά, ότι η πλήρης αποστρατιωτικοποίηση εξυπηρετεί πρώτιστα τα Τουρκικά συμφέροντα στο ζωτικό χώρο της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου, ένας χώρος στον οποίο η Τουρκία θα αναπληρώσει το κενό ασφάλειας που θα υπάρξει και δευτερευόντως των Βρεττανών οι οποίοι μέσω των Βρετανικών βάσεων θα μονοπωλήσουν τη στρατηγική αξία της περιοχής στους Ευρωπαίους και Αμερικανούς συμμάχους τους.

Η προσεχής τριήμερη σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου είναι μια ευκαιρία για τους Κύπριους πολιτικούς ηγέτες που εξακολουθεί ακόμη η καρδιά τους να πάλλεται για το καλώς νούμενο συμφέρον του τόπου, να ανακινήσουν το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης και να ζητήσουν επιτακτικά από τον πρόεδρο Χριστόφια να αποσύρει την απαράδεκτη και εθνικά επιζήμια πρότασή του. Αλλοιώς είμαστε άξιοι της τύχης μας.

* υποστράτηγος ε.α.


Η Ακελική προπαγάνδα δεν έχει όρια

Πλύση εγκεφάλου σε μαθητές του δημοτικού από το καθεστώς!

Σε σχολείο στη Λεμεσό διανεμήθηκε νεοκυπριακό έντυπο και μετά από διαμαρτυρίες το απέσυραν.

Πρόσφατα στο Λανίτειο Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού εκπαιδευτικός, μέσα στα πλαίσια της πολιτικής της επαναπροσέγγισης που εξήγγειλε ο υπουργός παιδείας Ανδρέας Δημητρίου, διένειμε στους μαθητές υλικό για μάθημα κάτω από τον τίτλο «Γνωριμία με τους κατοίκους της Κύπρου μας». Στο εν λόγω υλικό γίνεται εμφανής προσπάθεια προώθησης κουλτούρας που να στηρίζεται στη νεοκυπριακή συνείδηση. Το υλικό κινείται σε εντελώς διαφορετικό πλαίσιο απ΄ ότι συνηθιζόταν μέχρι σήμερα σε τέτοιου είδους μαθήματα που αφορούσαν τις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου.


Μόλις το υλικό ήρθε σε γνώση κάποιων γονέων άρχισαν να διαμαρτύρονται με αποτέλεσμα να ζητηθεί από τους μαθητές να το επιστρέψουν αμέσως πίσω. Ευτυχώς κάποιοι γονείς κράτησαν αντίγραφα τα οποία περιήλθαν στην κατοχή μας. Μετά από προσεκτική ανάγνωση του κειμένου θέτουμε κάποια ερωτήματα:

    * 1.    Ποιος ενέκρινε την διανομή αυτού του εντύπου για σκοπούς μαθήματος;
    * 2.    Ήταν σε γνώση του διευθυντή του σχολείου ή του αρμόδιου επιθεωρητή το συγκεκριμένο έντυπο.
    * 3.    Ποια η άποψη του υπουργείου παιδείας γι’ αυτή την κατάσταση;
    * 4.    Μήπως το εν λόγω έντυπο εκφράζει και τις προσωπικές απόψεις του έντιμου υπουργού παιδείας;
    * 5.    Γιατί μετά τις διαμαρτυρίες γονέων απεσύρθη το έντυπο αμέσως;
    * 6.    Τι φοβήθηκαν οι αρμόδιοι και ενήργησαν με αυτόν τον τρόπο;
    * 7.    Ποιος ο ρόλος του ΑΚΕΛ στην διανομή αυτού του υλικού στα σχολεία;


Παραθέτουμε πιο κάτω απόσπασμα από την αρχή του εντύπου το οποίο δόθηκε στους μαθητές. Τα συμπεράσματα δικά σας.  


«Ο Αντρέας είναι ένα παιδί της ηλικίας σας του οποίου οι γονείς κατάγονται από το κατεχόμενο μέρος της Κύπρου μας. Κατοικεί με την οικογένειά του σ’ ένα τουρκοκυπριακό σπίτι, στην τουρκοκυπριακή συνοικία της Λάρνακας που βρίσκεται κοντά στην παραλία. Παρόλο που ο ίδιος, βέβαια, δεν έζησε στα μέρη των γονιών του, εντούτοις γνωρίζει πολλά γι’ αυτά διότι οι γονείς του φρόντισαν να του μιλούν πάντα για τα σκλαβωμένα μέρη τους με κάθε ευκαιρία. Έτσι συγκινήθηκε κι αυτός πολύ όταν είδε τους γονείς του να κλαιν τη μέρα που ξαναντίκρισαν τη γειτονιά τους και τα σπίτια στα οποία έζησαν μέχρι τη δική του, περίπου, ηλικία.. Αυτό έγινε, βέβαια, μετά το άνοιγμα των οδοφραγμάτων. Λυπόταν, όμως, κι αυτός μαζί τους διότι έπρεπε, κάθε φορά που πήγαιναν, να φύγουν και πάλι εγκαταλείποντας τα αγαπημένα τους μέρη.


Πόσο ήθελαν οι γονείς του, αλλά κι αυτός, να περνούσαν έστω και ένα βράδυ στο σπίτι τους και να έβλεπαν, έστω και για μια μέρα, όλους τους παλιούς γείτονές τους μαζί ! Γιατί, Θεέ μου, να διαρκεί τόσο λίγο η χαρά! Σίγουρα, δεν είναι αυτή η λύση που θέλουμε όλοι! Όσες φορές και να πήγαν στα αγαπημένα μέρη συμφώνησαν όλοι ότι όσο βρίσκονταν στα κατεχόμενα ένιωθαν ένα βάρος στην καρδιά. Ήταν ένα βάρος που το δημιουργούσαν τα διάφορα αισθήματα που τους διακατείχαν: χαρά ανάμιχτη με λύπη, ενθουσιασμός και απογοήτευση, νοσταλγία και έγνοια για το μέλλον αλλά ιδίως ένα συναίσθημα ανελευθερίας. Ένιωθαν έντονη την παρουσία του τουρκικού στρατού και των πολλών εποίκων, των ανθρώπων, δηλαδή που κουβάλησαν κατά καιρούς οι Τούρκοι για να αλλάξουν το δημογραφικό χαρακτήρα της Κύπρου μας. Αλήθεια, παρόλο που η οικογένεια του Αντρέα τον έμαθε να δέχεται όλους τους συνανθρώπους του και να θεωρεί όλους τους ανθρώπους ίσους, από την άλλη η παράνομη παρουσία των εποίκων του δημιουργούσε αρνητικά συναισθήματα έναντί τους. Του είπε ο πατέρας του σχετικά :‘Μπορεί να μην φταιν οι ίδιοι που κουβαλήθηκαν παράνομα στην Κύπρο μας αλλά από την άλλη δεν είναι καθόλου δίκαιο, τουλάχιστον για τους περισσότερους απ’ αυτούς, να βρίσκονται αυτή. Στο κάτω κάτω πρόσφυγες είναι…»


Μεταξύ άλλων το έντυπο περιλαμβάνει στο κεφάλαιο Εργασίες και τα πιο κάτω ύπουλα ερωτήματα.


Βάζω Σ δίπλα από τα τις σωστές δηλώσεις και Λ δίπλα από τι

    * Οι Τουρκοκύπριοι είναι Κύπριοι.
    * Οι Ελληνοκύπριοι ανήκουν στο κυπριακό έθνος.
    * Οι Τουρκοκύπριοι έχουν δανειστεί λέξεις από τα Ελληνικά
    * Οι Ε/κ και οι Τ/κ δεν έχουν κοινά παραδοσιακά εδέσματα (φαγητά)
    * Στα τουρκικά η λέξη arkadas σημαίνει φίλος.
    * Για ένα καλύτερο μέλλον στον τόπο μας πρέπει να ξεχάσουμε την ιστορία
    * Στην ταπατζιά οι παλιοί έβαζαν τα ψωμιά τους.
    * Όλοι οι παραδοσιακοί χοροί των Ε/κ και των Τ/κ είναι οι ίδιοι.
    * Στις δικοινοτικές απεργίες έπαιρναν μέρος κυρίως οι πλούσιοι άρχοντες.  


Πηγή: Το Κυπριακό ποντίκι



ΠΗΓΗ:Π.Υ.ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Papandreou Travel

Papandreou Travel: Κρουαζιέρες με σχεδία και δώρο τις δραμαμίνες

  • Το ταξίδι άρχισε από το Καστελόριζο για την Ιθάκη και ψάχνουμε το πλοίο της γραμμής... για να μας σώσει!
Η έναρξη του μεγάλου και δύσκολου ταξιδιού, της Οδύσσειας της ελληνικής οικονομίας, όπως τη χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός ξεκίνησε, από προχθές το μεσημέρι, αλλά το πρόβλημά μας είναι ότι δεν το πιστεύουν, εκείνοι για τους οποίους αναγκαζόμαστε να κάνουμε το ταξίδι αυτό. Οι αγορές.
Το spreads των δεκαετών ομολόγων υποχώρησε με τη μετάδοση της είδησης για την επιστολή του ΥΠΟΙΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά μετά από λίγες ώρες, οι συναλλασσόμενοι το… μετάνιωσαν και τα spread ανέβηκαν ξανά! Δηλαδή η Ελλάδα χρησιμοποιεί και το έσχατο όπλο που της απέμεινε, η χρήση του μηχανισμού στήριξης, αλλά οι αγορές ή οι κερδοσκόποι, θεωρούν ότι και έτσι δεν θα τα καταφέρουμε.
Δικαιολογημένη είναι η απογοήτευση στο οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, που εναποθέτει τις ελπίδες του στη στάση των αγορών, όταν αρχίσουμε να εισπράττουμε την προκαταβολή της βοήθειας, κάτι που μπορεί να γίνει και εντός της ερχόμενης εβδομάδας. Δικαιολογημένη είναι επίσης και η απογοήτευση εκείνων, που θεωρούν ότι η κυβέρνηση έκανε σοβαρά λάθη τακτικής, στη διαδικασία αυτή, με κυριότερα πρώτον τη διαπόμπευση της οικονομίας, με δηλώσεις περί χρεοκοπημένης χώρας, Τιτανικών και άλλα πολλά, που απλά ενίσχυσαν την καχυποψία των αγορών, αλλά και την επιδείνωση των συνθηκών δανεισμού.
Δεύτερον η καθυστέρηση λήψης μέτρων από το Νοέμβριο, όταν ήδη ήταν γνωστός ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός, που άφησε παρακαταθήκη η προηγούμενη κυβέρνηση, τον οποίο, αν θυμηθούμε την αιτία προκήρυξης των εκλογών, τον παραδεχόταν και η ίδια, λέγοντας ότι χρειάζονται επώδυνα μέτρα. Τώρα ο Πρωθυπουργός ξεκίνησε την Οδύσσεια, με στόχο την «Ιθάκη» της «ισχυρής» ή «θωρακισμένης» οικονομίας .
Ωστόσο η Οδύσσεια, είναι δύσκολη. Κράτησε 10 χρόνια, αντί για τρία και έκρυβε περιπέτειες. Να δούμε στη σύγχρονη Οδύσσεια, ποιους θα μαγέψει η Κίρκη, ποιους θα φάει ο Κύκλωπας, ποιοι θα μείνουν στη χώρα των Λωτοφάγων και ποιους θα παρασύρουν οι Σειρήνες.
Και μην ξεχνάμε το τέλος. Ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη μόνος του...


ΤΑ ΔΥΟ ΔΩΡΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Στην πολιτική οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι υπάρχουν στιγμές που αναγκάζεσαι να δεχτείς το λιγότερο κακό ώστε να αποφύγεις το χειρότερο.
Σίγουρα όμως η χώρα αυτή την στιγμή με ευθύνη των πολιτικών βρίσκεται στο πάτο....έχει επιλέξει το χειρότερο και ποιο κάτω δεν πάει (τουλάχιστον στο θέμα της οικονομίας).
Δεδομένο είναι ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν μετά από εντολές των πραγματικών "πρωθυπουργών" της χώρας σαρωτικές αλλαγές και ανατροπές όσο αφορά τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Αυτό που μένει είναι μια χώρα τριτοκοσμική η οποία χωρίς δικό της σχεδιασμό θα βρίσκεται τουλάχιστον για μια 10ετία υπο κηδεμονία.Πέρα απο τα ξύλινα λόγια των πολιτικών που με το ψευτικο ενδιαφέρον ζητούν....ηρεμία και θυσίες..... είναι σίγουρο ότι η απελπισία και οργή των απογοητευμένων και καταληστευμένων πολιτών θα πέσει στα κεφάλια τους.
Φυσικά το ιδανικό θα ήταν ενας ΕΝΩΜΕΝΟΣ ελληνικός λαός να ξεσηκωθεί και να εκδιώξει τους προδότες,τα λαμόγια και τους Φράγκους που μας κουβάλησαν.
Επειδή όμως για διάφορους λόγους που δεν είναι του παρόντος αυτό είναι πολύ δύσκολο επανερχόμαστε στην αρχική μας διαπίστωση λέγοντας ότι στην πολιτική προτιμάς κάποιες φορές το κακό απο το χειρότερο.
Ετσι αν και είμαστε κάθετα αντίθετοι με τις συντεχνίες,τα κομματικά συνδικάτα και την αναρχοσοβιετία που τα στηρίζει εντούτοις πιστεύουμε ότι σε αυτή την φάση η αντίδραση τους είναι...δωρο που δεν πρέπει να περάσει ανεκμετάλλευτο.....
Αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο μηχανισμός πρέπει πάσι θυσία να ανατραπεί.
Ενα μεγάλο....δώρο όμως ήρθε και για την κυβέρνηση.Το θέμα είναι όμως αν το εκμεταλευτεί.Τι εννοούμε......
Είναι γνωστό το πρόβλημα της χώρας απο τα βόρεια σύνορα της με τους ψευτομακεδόνες που προκαλούν εδω και 15 χρόνια.Οι όποιες ελληνικές υποχωρήσεις που κάκιστα έγιναν έχουν πέσει στο κενό και το μόνο που κάνουν είναι να τροφοδοτούν την αδιαλλαξία.
Η πολιτική που ακολουθήθηκε δεν προσέφερε ΤΙΠΟΤΑ στην χώρα παρά μόνο εξευτελισμό και φυγή ελληνικών επιχειρήσεων για τα Σκόπια που ζημίωσε κιόλας σε μεγάλο βαθμό τους εργαζόμενους κυρίως στην Μακεδονία.
Και ξαφνικά εκεί που ο Αμερικανός πρωθυπουργός μας ήταν έτοιμος να...σκύψει μετα το ΔΝΤ και στους ξυπόλητους ψευτομακεδόνες και να δεχτεί το "Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας" (και εδω είναι το μεγάλο δώρο). Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, τάσσεται κατά σε περίπτωση πιθανής πρότασης "Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας" για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.Σε συνέντευξή του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων "Σίτελ" η οποία θα παρουσιαστεί αύριο και τμήμα της οποίας κυκλοφόρησε ήδη στα ΜΜΕ των Σκοπίων ο Γκρούεφσκι αναφέρει: "Σε περίπτωση που παρουσιαστεί πρόταση για ονομασία ''Βόρειας Δημοκρατία της Μακεδονίας'' για όλες τις χρήσεις και εφόσον η πρόταση αυτή παρουσιαστεί επίσημα στον μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, εγώ θα την θέσω σε δημοψήφισμα. Αν σας ενδιαφέρει η προσωπική μου θέση εγώ θα ψηφίσω ΚΑΤΑ".
Ισως τώρα κάποιος να ρωτήσει....Που το είδες το δώρο ρε φίλε;
Κι όμως είναι ενα δώρο και μάλιστα.......... τεράστιο.
Ας σκεφτούμε ότι ο πρωθυπουργός μας τρώει μια...πετριά στο κεφάλι και βλέπει ότι αυτό που δεν θέλει να πει ή δεν μπορεί να πει του κάνει την χάρη και το λέει ο Γκρουέφσκι.
Ας συνυπολογίσουμε τώρα την κατάσταση της χώρας και την ανάγκη ενότητας του ελληνικού λαού.
Προσθέστε και την ευκαιρία αλλαγής του κλίματος απέναντι σε μια κυβέρνηση που έστω απο ανάγκη.... διεκδικεί συρόμενη απο τα γεγονότα αλλά και την ευκαιρία να ΞΕΜΠΕΡΔΕΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ με έναν γείτονα που εξοπλίζεται συνεχώς απο την Τουρκία και θα καταλάβετε........
Άλλωστε αυτή την τακτική ακολουθούν κατά κόρων άλλοι γείτονες κάνοντας εξαγωγή....προβλημάτων ή μήπως δεν είναι έτσι;
 

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΑΙ Ο ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΣΥ


Ο πάντα ύποπτος ρόλος του Δημοκρατικού Συναγερμού φανερώνεται για άλλη μια φορά μέσα από την πρόταση του για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού μέσα από Διεθνή Διάσκεψη. Όταν η πλευρά μας δεν είναι σε θέση να καταθέσει και να υποστηρίξει μια πρόταση ξεκάθαρη που να υπεραμύνεται τα εθνικά δίκαια του Κυπριακού Ελληνισμού τι θα κομίσει στο τραπέζι της διεθνούς διάσκεψης; Απλά και μόνο θα δηλώσει ότι αποδέχεται τους τρίτους να σχεδιάσουν, σύμφωνα με τα συμφέροντα τους, την λύση του Κυπριακού. Ανάμεσα σε αυτούς τους άλλους κυρίαρχη θέση θα έχουν οι Άγγλοι και οι Τούρκοι. Θέλουν οι Ανανιστές του Δημοκρατικού Συναγερμού και οι συνακόλουθοι εθνικόφρονες και πατριδοκάπηλοι να επισφραγίσουν μέσα από μια διεθνή διάσκεψη όλες τις υποχωρήσεις που έγιναν μέχρι σήμερα και να ανανεώσουν εμμέσως την Συνθήκη Εγγυήσεως που ουσιαστικά καταργήθηκε από τους ίδιους τους εγγυητές με την παράνομη πράξη της εισβολής, της κατοχής και της ανακήρυξης παρανόμου κράτους. 
Στο αδιέξοδο που μας οδήγησε το άθλιο πολιτικό κατεστημένο μία είναι η πρέπουσα και σωτήρια επιλογή: Η δημιουργία ενιαίου στρατού Ελλάδος–Κύπρου. Μόνο με την παρουσία του ελληνικού ναυτικού στις θάλασσες μας και τις ένδοξης πολεμικής μας αεροπορίας στους ουρανούς μας θα διασφαλιστεί η παραμονή του Κυπριακού Ελληνισμού στα χώματα του. Έτσι θα ασκηθεί αποτελεσματικά το δικαίωμα της εκμετάλλευσης των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών στα όρια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου, η οποία θα καταστεί ενιαία με την Ελλαδική ΑΟΖ.
Ο ενιαίος στρατός Ελλάδος-Κύπρου δεν αποτελεί μόνο αμυντική επιλογή αλλά και οικονομική διέξοδο στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα. Η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου και του πετρελαίου που βρίσκεται εντός της ΑΟΖ της Κύπρου θα αποδεσμεύσει την Ελλάδα από τους χρηματοπιστωτές της και θα της δώσει οικονομική αυτοδυναμία και πολιτική αυτονομία.
Αυτό το γνωρίζουν οι εχθροί της Ελλάδος, γι’ αυτό συμπεριέλαβαν στα σχέδια λύσης του Κυπριακού που θέλουν να επιβάλουν, την Αποστρατικοποίηση, θέση την οποία αποδέχτηκε το πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου και εξέφρασε δημόσια στο λεγόμενο εθνικό συμβούλιο.
Έτσι φαίνεται ξεκάθαρα ότι η πρόταση για διεθνή διάσκεψη αποτελεί μέρος του όλου σχεδίου υποβάθμισης της Κυπριακής Δημοκρατίας και αποκοπής του Κυπριακού Ελληνισμού από την Ελλάδα.
Κατακτητές και πολιτικό κατεστημένο βρίσκονται σε ένα ενιαίο μέτωπο κατά του έθνους. Έχουμε χρέος να τους πολεμήσουμε λυσσαλέα.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ