ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Print

Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΣΑΜΑΡΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΠ'ΕΞΩ

Με αφορμή την αισχρή εικόνα της κατάληψης του ιερού χώρου της Ακρόπολης απο βύσματα και την επίσης απαράδεκτη εικόνα των ΜΑΤ να εκτοξεύουν χημικά μη σεβόμενα αυτή την ιερότητα.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ βρήκαν πεδίο αντιπαράθεσης για το ποιος...κατασκεύασε το μουσείο της Ακρόπολης.
Ο πρώην δημόσιος υπάλληλος της ΕΡΤ και κατόπιν του Κυριακού και νυν εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ανέφερε μεταξύ άλλων..."Αυτό κληροδότησε μεταξύ των άλλων ως υπουργός Πολιτισμού στους συμπολίτες μας και στην παρούσα κυβέρνηση έχοντας παράλληλα διευθετήσει με τη γνωστή τροπολογία και το ευαίσθητο θέμα των συμβασιούχων" καταλήγοντας λαϊκίστικα πως το Μουσείο της Ακρόπολης έχει "τη σφραγίδα Σαμαρά".
Η μόνη "σφραγίδα Σαμαρά" είναι ο διορισμός ως υπαλλήλων του Μουσείου της μισής Μεσσηνίας κ.Παναγιωτόπουλε.
Κατά τα άλλα και προς αποκατάσταση της αλήθειας .....
Το έργο του νέου Μουσείου της Ακρόπολης είναι όνειρο της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη.
Μιας πραγματικής Ελληνίδας ασχέτως αν διαφωνούμε πολιτικά μαζί της.
Που ακόμα και στις τελευταίες στιγμές της όταν επέλεξε φεύγοντας απο το αεροδρόμιο για αυτό που θα ήταν το τελευταίο ταξίδι της στη Ν. Υόρκη με την Ελληνική σημαία τυλιγμένη και γνωρίζοντας πως δεν θα επιστρέψει ποτέ δεν σταμάτησε να μιλά για αυτό το όνειρο.
Αυτή ήταν που επέλεξε τον χώρο και ξεκίνησε διεθνής διαγωνισμούς αρχικτεκτονικής.
Διαγωνισμό που ακύρωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Αυτή προχώρησε στην απαλλοτρίωση των γύρω πολυκατοικιών του χώρου του Μακρυγιάννη.
Οταν ανέλαβε πάλι η Μελίνα επέμενε στην απόφαση ότι "στου Μακρυγιάννη θα γίνει το νέο Μουσείο".Η συμβολή της ΝΔ κ.Παναγιωτόπουλε ήταν η μήνυση που κατέθεσε ο τότε βουλευτής σας και μετέπειτα υφυπουργός Πολιτισμού.Ο σημερινός υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου που στηρίζεται απο τον κωλοτούμπα και την κατοχική κυβέρνηση κ.Τατούλης.Μια μήνυση κατά του νέου Μουσείου για το ζήτημα της σημερινής χωροθέτησης του.
Πέρα όμως απο τα "όνειρα" και τις "υλοποιήσεις" το έργο είναι κατασκευασμένο όχι απο πολιτικάντηδες αλλά απο τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και ανήκει ΜΟΝΟ σε αυτόν.
Σε τελική ανάλυση κανένας πολιτικός δεν έβγαλε απο την τσέπη του να πληρώσει.
Αντιθέτως για δεκαετίες οι απλοί φορολογούμενοι πολίτες "προσευχόμασταν" καθε φορά που γινόταν ένα έργο κάποιοι υπεύθυνοι πολιτικοί να παντελονιάσουν λιγότερα,να μην υπερκοστολογίσουν πολύ το εκάστοτε έργο.Και λέμε "πολύ" γιατί το "λίγο" ήταν "νόμος" αφού πάντα το "λάδι" βοηθά τις μηχανές.
Οποτε κρατήστε τους λαϊκισμούς σας για τους πρώην συναδέλφους σας της ΕΡΤ γιατί απο ότι φαίνεται η αστοχία στην επιλογή συνεργατών του κ.Σαμαρά στο πρόσωπο σας επιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά. 

0 σχόλια: