ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Το Κάιρο σχεδιάζει να ζητήσει την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από τα Ηνωμένα Έθνη, δήλωσε ο αιγύπτιος ΥΠΕΞ

Print

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Άχμεντ Άμπουλ Γέιτ, επανέλαβε σήμερα τη θέση της χώρας του ότι εάν το Ισραήλ συνεχίσει την οικοδόμηση οικισμών στη Δυτική Όχθη, η Αίγυπτος και άλλες αραβικές χώρες ενδέχεται να ζητήσουν από τα Ηνωμένα Έθνη να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος. "Ίσως να προσφύγουμε στη διεθνή κοινότητα για να ζητήσουμε την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους και να του δώσουμε μια νόμιμη θέση στη Γενική Συνέλευση", είπε ο Άμπουλ Γέιτ, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Στις αρχές της εβδομάδας ο Αιγύπτιος υπουργός είχε δηλώσει ότι η χώρα του "αναζητά νέους ορίζοντες για την ειρηνευτική διαδικασία" μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

Πολλές αραβικές χώρες στηρίζουν την άποψη ότι το παλαιστινιακό θέμα πρέπει να μεταφερθεί στα Ηνωμένα Έθνη αφότου το Ισραήλ αρνήθηκε να παρατείνει το 10μηνο "πάγωμα" της ανέγερσης οικισμών στη Δυτική Όχθη.

e-typos

0 σχόλια: