ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΥΣ SS-300

Print

Επικαλούμενοι τις δημοσιογραφικές πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η χώρα μας ενδέχεται να αποδεχθεί το αίτημα του Ισραήλ για παραχώρηση των πυραύλων S-300 που σταθμεύουν στην Κρήτη, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε στρατιωτική άσκηση, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν την κυβέρνηση αν συνειδητοποιεί ότι «παίζει με τη φωτιά».  

Θ. Παφίλης: «Η Ελλάδα θα θεωρηθεί συνένοχος...»

Στην ερώτηση που κατέθεσαν χθες τα μέλη της Κ.Ο. του ΚΚΕ (απευθύνεται στους υπουργούς Αμυνας και Εξωτερικών), υποστηρίζουν: «Στην πρόσφατη επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Β. Νετανιάχου στην Ελλάδα, ζητήθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να παραχωρήσει τους πυραύλους S-300, που αγοράστηκαν για να πάνε στην Κύπρο και κατέληξαν να σταθμεύουν στην Κρήτη, ώστε να χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο ισραηλινής στρατιωτικής άσκησης για να εξοικειωθούν οι Ισραηλινοί πιλότοι και να αναπτύξουν τρόπους εξουδετέρωσής τους.


Φαίνεται πως τα πρόσφατα ελληνοϊσραηλινά στρατιωτικά γυμνάσια στην Κρήτη, που καταδίκασε το ΚΚΕ, δεν ήταν αρκετά για την εκπαίδευση των Ισραηλινών πιλότων στην εξουδετέρωση αυτών των πυραυλικών συστημάτων. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση σκέφτεται να κάνει αποδεκτό το αίτημα του Ισραήλ». Βάσει του σκεπτικού αυτού, οι υπογράφοντες (Γ. Μαρίνος, Σπ. Χαλβατζής, Θ. Παφίλης, Λιάνα Κανέλλη και Γ. Μαυρίκος) ρωτούν εάν:  

* «Αναλογίζεται
η κυβέρνηση τους κινδύνους που περικλείει μια τέτοια κίνηση για τον ελληνικό λαό, αλλά και τους λαούς της περιοχής μας, τη στιγμή μάλιστα που το Ισραήλ ζητεί αποκλεισμό του Ιράν και απειλεί με πόλεμο.  

* Συνειδητοποιεί
ή όχι η κυβέρνηση ότι "παίζει με τη φωτιά" και προκαλεί με μια τέτοια πιθανή της απόφαση όχι μόνο τους αραβικούς λαούς, αλλά και τη Ρωσία, από την οποία αγοράστηκαν αυτά τα πυραυλικά συστήματα». Οπως διευκρίνισε ο Θ. Παφίλης απαντώντας σε ερώτημα της «Ε», η παραχώρηση των S-300 αφορά τη δυνατότητα χρήσης τους από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Κατά την εκτίμησή του, αν η Ελλάδα αποδεχθεί το αίτημα του Ισραήλ, «θα θεωρηθεί συμμέτοχος σε ενδεχόμενη επέμβαση στο Ιράν».

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ σκεψεις

 

0 σχόλια: