ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚ ΜΗΤΡΟΓΟΝΙΑΣ

Print



Δηώσεις Γ.Εισαγγελέα ενώπιον της Επ.Προσφύγων
Ο Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης χαρακτήρισε αντισυνταγματικούς τους δύο νόμους που ψήφισε η Βουλή για την αναγνώριση των εκ μητρογονίας προσφύγων.

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής, η οποία συνήλθε το πρωί για εξέταση της αναπομπής των νόμων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Κληρίδης είπε ότι οι δύο νόμοι προνοούν αύξηση των δαπανών του κράτους, κάτι που απαγορεύεται από το Σύνταγμα.

Τα κόμματα επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν αύριο ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής. Ωστόσο ο ΔΗΣΥ θα καταψηφίσει την αναπομπή.

Οι δύο νόμοι ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής στις 3 Ιουνίου.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Λευτέρης Χριστοφόρου, αμφισβήτησε την αντισυνταγματικότητα των νομοθεσιών, σημειώνοντας ότι σε αυτές καθορίζεται το δικαίωμα της αναγνώρισης των προσφύγων εκ μητρογονίας και εναπόκειται στην κυβέρνηση να ορίσει τον χρόνο καταβολής των οφελειμάτων.

Την θέση απέρριψε ο Γενικός Εισαγγελέας, υποδεικνύοντας ότι προκύπτουν οικονομικές δαπάνες, αφού άτομα που δεν λαμβάνουν σήμερα χορηγίες θα δικαιούνται, σύμφωνα με άλλες νομοθεσίες, να τυγχάνουν οικονομικής στήριξης.

Ο Λευτέρης Χριστοφόρου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παραπληροφορεί για τις οικονομικές δαπάνες.

Η αναφορά προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου της επιτροπής Προσφύγων, Αριστοφάνη Γεωργίου, ο οποίος διερωτήθηκε γιατί επί διακυβέρνησης Κληρίδης δεν προωθήθηκε η αναγνώριση. Ταυτόχρονα, εξέφρασε απορία γιατί η αντιπολίτευση επέλεξε την συγκεκριμένη δύσκολη οικονομική συγκυρία για να προωθήσει το θέμα.

Μιλώντας στην Επιτροπή η πρόεδρος της Κίνησης Προσφύγων και Εκτοπισμένων Μανάδων, Μαρκέλλα Ησαϊα Τσιάκκα, διερωτήθηκε πως μπορούν να εμπιστευθούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις διαπραγματεύσεις για την υπεράσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όταν δεν αποκαθιστά μια αδικία.

Σημείωσε επίσης ότι ήδη υποβλήθηκαν 147 προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ανακοίνωσε ότι αύριο η Κίνηση θα πραγματοποιήσει εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

Στις αναφορές της κ. Τσιάκκα, αντέδρασε έντονα ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Αριστοφάνης Γεωργίου, ο οποίος χαρακτήρισε το ολιγότερο προσβλητικές τις δηλώσεις και τόνισε ότι εδώ και δύο χρόνια, ο πρόεδρος αποδεικνύει ότι τηρεί αρχές και διεκδικεί τα ανθρώπινα δικαιωματα όλων των προσφύγων.
ikypros

0 σχόλια: