ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ "ΦΙΛΙΑΣ" ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ

Print
Ευνοημένη φαίνεται η Τουρκία τοσο σε διπλωματικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο εντυπώσεων.Σε αυτό συντελεί η δειλία και ανικανότητα απο ελληνικής πλευράς αλλά και η υποχωρητικότητα απο μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας που μάλλον προσπαθεί "αντιγράφοντας" την πολιτική του Αμερικανού πρωθυπουργού της Ελλάδας να "εξημερώσει το θηρίο" με μισόλογα.
Η Τουρκία επωφελούμενη απο το οικονομικό,πολιτικό,αξιακό και κοινωνικό μπάχαλο της χώρας μας έχει δραστηριοποιηθεί με προφανή διπλό στόχο.
Την επίλυση των θεμάτων Ελλάδος και Κύπρου προς όφελος της και την αναγόρευση της ως "ηγεμόνα" των Βαλκανίων ή "ειρηνικής δύναμης" όπως πλασάρεται τελευταία εντέχνως.
Εναν ρόλο που η δειλή (για να μην πω κατι παραπανω) Ελληνική κυβέρνηση αρνείται να παίξει αφου εμφανίζεται ως ο κακόμοιρος Ευρωπαίος φτωχός συγγενής.
Το χειρότερο βέβαια δεν είναι η εικόνα διάλυσης και αδυναμίας που παρουσιάζει αλλά η πολιτική του "δεν διεκδικούμε ΤΙΠΟΤΑ" ούτε καν τα όσα δικαιωματικά μας ανήκουν.
Δεχόμαστε τις παραβιάσεις....Δεχόμαστε τις απαράδεκτες τουρκικές δηλώσεις....Δεχόμαστε να δίνουμε στην Τουρκία τον πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια.
Και επι της ουσίας "προσευχόμαστε" να εφαρμοστεί ενα νεο προδοτικό σχέδιο Ανάν,να αποδεχθεί ο ανύπαρκτος Γκρουέφσκι το "Βόρεια Μακεδονία" και αφού παραδώσουμε και το μισό Αιγαίο να ζήσουμε όλοι.....καλά και αυτοί....καλύτερα.
Κι όμως με μια προσεκτική ματιά θα μπορούσε κανεις να διαπιστώσει ότι ακόμα και στην κατάσταση που θέλουν να είναι ο ελληνισμός μπορεί να διεκδικήσει...μπορεί τουλάχιστον να διατηρήσει τα κεκτημένα που άφησαν ως κληρονομιά οι πρόγονοι μας.
Η Τουρκία απο την στιγμή που υιοθέτησε την ''πολιτική μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες'' έχει προχωρήσει σε βήματα που σκοπό έχουν την αναγόρευση της σε περιφερειακή δύναμη αλλά με απώτερο στόχο την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που την απασχολούν (Αιγαίο και Κυπριακό) προς όφελος της.
Οι κινήσεις της όμως αν και δεν έχουν αποφέρει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα εντούτοις λόγω το ότι διαθέτουν ικανότατους πολιτικούς (οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε) έχουν καταφέρει τα μέγιστα σε επίπεδο εντυπώσεων προκαλώντας ανησυχία τουλάχιστον σε όσους ενδιαφέρονται ότι μακροπρόθεσμα αν δεν υπάρξει αντίδραση οι εντυπώσεις θα μετουσιαστούν και σε πραγματικά οφέλη εις βάρος κυρίως της Ελληνικής πλευράς.
Για να εξηγήσουμε τι εννοούμε η Τουρκία βάση της παραπάνω πολιτικής προχώρησε στην εξομάλυνση των διαφορών της με την Αρμενία υπογράφοντας το σχετικό πρωτόκολλο αφήνοντας θετικές εντυπώσεις.
Απο την άλλη όμως ΟΥΤΕ αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων αλλά και το ίδιο το πρωτόκολλο έμεινε "κενό γράμμα" αφου ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων απο τους ίδιους τους Αρμένιους.
Στην συνέχεια προχώρησε στην "σύγκρουση" με το Ισραήλ θέλοντας να παίξει το ρόλο του προστάτη των μουσουλμάνων.Αρκέστηκε όμως μόνο σε λεκτικές παρατηρήσεις χωρίς να πάρει καμία ειρηνευτική πρωτοβουλία,ούτε καν μπήκε στον κόπο να συζητήσει την άρση του αποκλεισμού της Γάζας αφήνοντας τους Παλαιστίνιους να αρκεσθούν στα...λόγια.
Η "ειρηνική" μεσολάβηση που προσπάθησε να πετύχει και η συμφωνία με το Ιράν για παράδοση ποσότητας ουρανίου στην Τουρκία απερρίφθη από τις ΗΠΑ ανευ συζητήσεως οδηγώντας και αυτή την....προσπαθεια σε ναυάγιο.
Η μόνη προσέγγιση με επιτυχία και αυτή ΚΑΘΟΛΟΥ ειρηνική (τουλάχιστον προς την Ελλάδα) είναι με τα Σκόπια και αυτό γιατί αφορούσε τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση του όποιου σκοπιανού στρατού υπάρχει.
Αρα τι μένει;
Ο αρχικός στόχος Αιγαίο και Κύπρος......
Για το Αιγαίο φαίνεται οι προδότες πολιτικοί μας να αποδέχονται τον "ειρηνικό" χαρακτήρα του "λύκου" και να είναι έτοιμοι αντί χρημάτων (πετρέλαιο) να παραδώσουν ακόμα και εθνικό έδαφος εφαρμόζοντας τα "ειρηνικά" σχέδια τους.
Οσο για την Κύπρο ο Νταβούτογλου εμμέσως το ξεκαθάρισε "ανοίξτε τα λιμάνια και τα αεροδρόμια στους Τουρκοκύπριους για να τα ανοίξουμε και εμείς στους Ελληνοκύπριους".
Δηλαδή πλήρης εξίσωση Κυπριακής Δημοκρατίας και ψευδοκράτους.
Και μπορεί πολλοί να πιέζουν για λύση του Κυπριακού (ανάλογα με τα συμφέροντα τους) ως το τέλος του χρόνου.Ομως πιστεύω ότι η Τουρκία θα περιμένει......
Θα προσπαθήσει να "τραβήξει" σε μάκρος την ιστορία αναμένοντας είτε την πλήρη "σιωπή" της Ελλάδας που θα αφήσει μόνη την Κύπρο και θα είναι ποιο εύκολο θύμα.Είτε τον πουλημένο σε συμφέροντα ΟΗΕ να εκπονήσει ένα νεο σχέδιο Ανάν (χειρότερο απο το πρώτο) που συνοδευόμενο απο την ανάλογη προπαγάνδα ίσως και εκφοβισμό θα ρίξει τον Κυπριακό ελληνισμό στην αγκαλιά της Τουρκίας η οποία επιδιώκει την δημιουργία ΔΥΟ ΧΩΡΙΣΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ. 

0 σχόλια: