ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Κομισιόν: Θα εξετάσει τους οίκους αξιολόγησης

Print

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εξετάσει τον τρόπο λειτουργίας των οίκων αξιολόγησης με αφορμή την ‘εκπληκτικά γρήγορη’ υποβάθμιση της Ελλάδας, μεταδίδει το Reuters.

Μιλώντας ενώπιον της επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά Michel Barnier δήλωσε πως «πρέπει να εξετάσουμε το αντίκτυπο των αξιολογήσεων [των οίκων]…συνολικά στο χρηματοοικονομικό και οικονομικό σύστημα.»

«Αν κοιτάξουμε την Ελλάδα, για παράδειγμα, έμεινα έκπληκτος από τη γρήγορη υποβάθμιση της πιστοληπτικής της αξιολόγησης,» συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα ο Barnier είχε δηλώσει στη Les Echos πως υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση στο πεδίο των οίκων αξιολόγησης, και τόνισε πως «εξετάζει την ιδέα, τη δυνατότητα υλοποίησης καθώς και την επιπρόσθετη αξία ενός ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης.»

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επίσης υποστήριξε χτες πως ένας ευρωπαϊκός οίκος αξιολόγησης θα μπορούσε να είναι χρήσιμος.

Την προηγούμενη εβδομάδα και με αφορμή τις υποβαθμίσεις Ελλάδας και Πορτογαλίας από την S&P, η Κομισιόν είχε προειδοποιήσει πως παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα και είχε κάνει λόγο για «εξελίξεις στην αγορά που δημιουργούν ερωτήματα για τη συμπεριφορά ορισμένων παικτών.»

0 σχόλια: