ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Ευ. Βενιζέλος: «Όχι» σε πρωτοβουλία μονομερούς μείωσης των εξοπλισμών

Print
"Στο ερώτημα αν ο περιορισμός της δημοσιονομικής κυριαρχίας της χώρας συνιστά και περιορισμό του σκληρού πυρήνα της εθνικής της κυριαρχίας, θέλω να δηλώσω με κατηγορηματικό τρόπο ότι η χώρα δεν θα κάμψει τους στόχους της εξωτερικής της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας", δήλωσε ο υπουργός Eθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλος από το βήμα του συνεδρίου του Εconomist, διευκρινίζοντας ότι δε τίθεται θέμα ανάληψης πρωτοβουλίας μονομερούς μείωσης των εξοπλισμών. Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών, ο Ευ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι οι όποια συρρίκνωση στις στρατιωτικές δαπάνες της Ελλάδας είναι αποτέλεσμα εξορθολογισμού τους και όχι της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.
Ο Ευ. Βενιζέλος σημείωσε τις προσπάθειες για μείωση των λειτουργικών εξόδων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που θα φτάσει το 25% σε σχέση με πέρυσι, τη θεσμοθέτηση διαφανών διαδικασιών ώστε να είναι τεκμηριωμένες οι δαπάνες που αφορούν τους εξοπλισμους και τον εξορθολογισμό του στρατεύματος, με στόχο έναν μικρότερο αλλά καλύτερα διατεταγμένο στρατό, όχι για λόγους οικονομίας, αλλά γιατί αυτό επιβάλλει ένας σύγχρονος στρατός.

0 σχόλια: