ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Κοντά στο πακέτο στήριξης;

Print

Η τελευταία δημοπρασία εντόκων πριν από την προσφυγή στο πακέτο E.E./ΔΝΤ;

Του Γιάννη Αγγέλη 
Επισπεύδεται  για να εφαρμοσθεί από το 2011, μέρος του επιπρόσθετου πακέτου μέτρων, που αφορά το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις, πέραν των περικοπών των δημόσιων δαπανών.

Στην απόφαση αυτή κατέληξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την χθεσινή συνάντησή τους ο Πρωθυπουργός και ο Υπ. Οικονομικών ενόψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων με την τριμερή Επιτροπή (ΔΝΤ,ΕΚΤ, Κομισιόν) αύριο Τετάρτη.

Παράλληλα διαμορφώθηκε το τελικό χρονοδιάγραμμα για την κατάθεση της αίτησης προσφυγής στο πακέτο Ε.Ε./ΔΝΤ για το οποίο όλα θα πρέπει να έχουν δρομολογηθεί στο τέλος του μήνα, όπως σχολίασε στο Capital.gr αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο Πρωθυπουργός θέλοντας να προετοιμάσει το σχετικό κλίμα δήλωσε ότι «αν το συμφέρον της χώρας επιτάσσει να χρησιμοποιήσουμε τον μηχανισμό θα το κάνουμε χωρίς δισταγμό...».

Οι ανακοινώσεις του Υπ. Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σήμερα θα κινηθούν στην ίδια κατεύθυνση.

Το οικονομικό επιτελείο έχει προειδοποιηθεί εξάλλου από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους ότι η πίεση των αγορών κεφαλαίου θα υπερδιπλασιάσει έναντι της αντίστοιχης έκδοσης του Ιανουαρίου (1,67%), το επιτόκιο της έκδοσης των τρίμηνης διάρκειας εντόκων γραμματίων που γίνεται σήμερα...

Υπό την πίεση αυτή άλλωστε βρέθηκαν και τα δεκαετή ομόλογα χθες με τα spreads να ξεπερνούν για άλλη μια φορά τις 460 μονάδες βάσης.

Τραπεζικοί κύκλοι ανέφεραν χθες ότι ο χρόνος πλέον «έχει αρχίσει να εξαντλείται...» και η Κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να επισπεύσει τις διαπραγματεύσεις με την τριμερή Επιτροπή ώστε να κινηθεί άμεσα είτε στην κατεύθυνση του πακέτου Ε.Ε./ΔΝΤ  είτε προς την κατεύθυνση του ΔΝΤ.

Χθες πάντως ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα χρειασθεί περισσότερα από 30 δισ. ευρώ για να αντιμετωπίσει τις πιέσεις αναχρηματοδότησης του χρέους της.

Παράλληλα στην αγορά ασφαλίστρων κινδύνου έναντι χρεοστασίου δηλαδή των περιβόητων CDS εμφανίσθηκε μία αποκλιμάκωση της πίεσης στα ελληνικά ομόλογα και αύξησης στα CDS των γαλλικών, ισπανικών και πορτογαλικών ομολόγων. Η κίνηση αυτή ερμηνεύθηκε ως προεξόφληση από πλευράς αγορών ότι έχει δρομολογηθεί πλέον η προσφυγή της Ελλάδας στο πακέτο στήριξης Ε.Ε./ΔΝΤ. 

0 σχόλια: