ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Η Ελλάδα δεν μπορεί να δανειστεί ούτε από το ΔΝΤ!

Print
Η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας (Bundesbank), στη μηνιαία έκθεσή της που κυκλοφόρησε σήμερα, υποστηρίζει πως ούτε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα.
Σύμφωνα με το καταστατικό του ΔΝΤ, το ταμείο μπορεί να χρησιμοποιήσει τα διαθέσιμα κεφάλαια μόνο για να υπερκεραστούν προβλήματα βραχυπρόθεσμης εξυπηρέτησης του ισοζυγίου πληρωμών μιας χώρας.
Οι αναλυτές της Bundesbank θεωρούν πως δεν επιτρέπεται η χρήση κεφαλαίων του ΔΝΤ για την επίλυση διαρθρωτικών προβλημάτων τη στιγμή που δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για ξένο συνάλλαγμα, όπως η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού ή η διάσωση τραπεζών.
Στην ουσία εννοεί πως δεν μπορεί να συμφωνηθεί πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα αν προηγουμένως η χώρα δεν ζητήσει αναδιαπραγμάτευση του χρέους με τους πιστωτές ή δεν κηρύξει στάση πληρωμών.
Η Bundesbank υπενθυμίζει παράλληλα πως τα κεφάλαια του ΔΝΤ δεν είναι τίποτα άλλο από χρήματα των κεντρικών τραπεζών των κρατών – μελών του ταμείου.

0 σχόλια: