ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Σημαντική ρωσική βιομηχανική επένδυση στην Τουρκία

Print

Όταν ρωσικά κεφάλαια επενδύουν 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια δημιουργώντας 2.500 θέσεις εργασίας, τότε είναι βέβαιο ότι συζητάμε για μια επένδυση που δύναται να επηρεάσει ευρύτερα τις διμερείς σχέσεις. Την σημαντικότατη αυτή επένδυση πραγματοποίησε στην Τουρκία η ρωσική Magnitogorsk Iron and Steel Works (MMK) που ασχολείται με τον τομέα του σιδήρου και του ατσαλιού. Δημιούργησε κοινοπρακτικό σχήμα με την τουρκική εταιρία Atakas, και μάλιστα στην περιοχή Χατάι, πιο γνωστή και ως Αλεξανδρέττα, στη νοτιοανατολική Τουρκία, μια περιοχή την οποία στο παρελθόν η Τουρκία απέσπασε από τη Συρία…

Η κατασκευή των εγκαταστάσεων ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2007, δηλαδή το φιλόδοξο αυτό έργο ολοκληρώθηκε σε τέσσερα χρόνια. Η έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου το οποίο θα έχει τη δυνατότητα παραγωγής 2,5 εκατομμυρίων τόνων (!) υγρού ατσαλιού ετησίως, σηματοδοτεί επί της ουσίας και την έναρξη απόσβεσης της επένδυσης.
Το 40% της παραγωγής φαίνεται ότι θα οδεύει προς τις διεθνείς αγορές, με έμφαση τις περιοχές της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Η διοίκηση της εταιρίας εκτιμά ότι η αναταραχή στις προαναφερθείσες περιοχές θα επηρεάσει ελάχιστα την εξαγωγική δραστηριότητα της βιομηχανίας. Τα υπάρχοντα στοιχεία πάντως είναι εξαιρετικά δυσμενή, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της Τουρκικής Ένωσης Παραγωγών Σιδήρου και Ατσαλιού (DCUD), οι εξαγωγές της Τουρκίας σε Αίγυπτο και Λιβύη το πρώτο δίμηνο του έτους ανήλθαν σε 38.000 τόνους, τη στιγμή που οι εξαγωγές το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους οι εξαγωγές είχαν ανέλθει στους 167.000 τόνους!
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση στον συγκεκριμένο τομέα που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Τουρκία, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα ετήσιες εξαγωγές ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων!
Η σημασία της επένδυσης αναδεικνύεται και από το γεγονός της παρουσίας του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στα εγκαίνια, ο οποίος και χαρακτήρισε την επένδυση κομβικής σημασίας στην προσπάθεια δραστικού περιορισμού του εμπορικού ελλείμματος της χώρας.

defencepoint

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ

0 σχόλια: