ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Αγωγή εναντίον της Δημοκρατίας καταχώρησε ο Ξενής Ξενοφώντος

Print


Διεκδικεί αποζημιώσεις από 500 χιλιάδες μέχρι 2 εκατ. ευρώ

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011 1:33 μμ
Λευκωσία: Αγωγή καταχωρήθηκε εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο όνομα του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, από τους Ξενή Ξενοφώντος και Έλενα Φιλίππου σε σχέση, μεταξύ άλλων, με την παράνομη είσοδο αστυνομικών οργάνων της Δημοκρατίας στις 6 του Μάη του 2010 και ώρα 06:30 στην οικία Ξενοφώντος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση από τον δικηγόρο Χρίστο Κληρίδη, η αγωγή αφορά επίσης «τη σχετική παρακολούθηση τηλεπικοινωνιών των εναγόντων, την κατάσχεση των υπολογιστών τους, τη δίμηνη παράταση της έρευνας εναντίον τους και άλλα ενώ οι ενάγοντες διεκδικούν αποζημιώσεις από 500 χιλιάδες μέχρι δυο εκατομμύρια ευρώ».
Οι αποζημιώσεις διεκδικούνται «μεταξύ άλλων, για παραβίαση του δικαιώματος απορρήτου επικοινωνίας, παραβίαση του δικαιώματος κατοικίας, παραβίαση του δικαιώματος ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής, παράνομη επέμβαση σε κινητή και ακίνητη περιουσία, παράνομη κατακράτηση των υπολογιστών τους, κακόβουλη δίωξη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη διάγνωση των δικαιωμάτων τους».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «της καταχώρησης της αγωγής προηγήθηκαν πρόσφατα διατάγματα Certiorari του Ανωτάτου Δικαστηρίου με τα οποία έχουν κριθεί ως αντισυνταγματικά τα διατάγματα λήψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των εναγόντων από την Αστυνομία και το ένταλμα έρευνας στην κατοικία τους, βάσει των οποίων είχε διενεργηθεί η πρωινή αστυνομική επιδρομή της 6ης του Μάη του 2010 και ακόμη μία απόφαση του Δικαστηρίου με την οποία είχε κριθεί ως παράνομη και άκυρη η κατακράτηση των υπολογιστών τους».
philenews

0 σχόλια: