ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΕΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ 1Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Μέγα λάθος των αγωνιστών της ΕΟΚΑ να αποδεχτούν την μετάθεση του εορτασμού της 1ης Απριλίου, στις 28 Μαρτίου. Διαπιστώνουμε μετά λύπης μας την συνεργασία των αγωνιστών με το πολιτικό κατεστημένο. Είναι μία συνεργασία που εγκαινιάσθηκε από το 1960 με την αποδοχή της Ζυρίχης και παρατείνεται μέχρι σήμερα. Μία συνεργασία που σηματοδοτείται με πολλές σιωπές, πολλές συναινέσεις , χειροκροτήματα, οπισθοχωρήσεις, εγκαταλείψεις αξιών και εν γένει την απάρνηση του ιερού σκοπού για τον οποίο εσείς οι αγωνιστές πολεμήσατε, του σκοπού της Ενώσεως με την μητέρα Ελλάδα. Αλλάξατε σήμερα, χάριν μιας κοινής «διευκόλυνσης» την ημερομηνία του εορτασμού της επανάστασης της ΕΟΚΑ με τον ίδιο τρόπο που πολλοί από εσάς αλλάξατε πορεία και προδώσατε τον σκοπό και τον όρκο της ΕΟΚΑ.
Εάν το άθλιο πολιτικό κατεστημένο βρίσκεται τώρα προ του αίσχους του πάρε-δώσε που θα αμαυρώσει για πάντα την τωρινή γενιά των Ελλήνων, ευθύνεστε κατά μεγάλο μέρος και εσείς οι ζώντες αγωνιστές της ΕΟΚΑ. Υποκλιθήκατε δουλικά στο κατεστημένο της ντροπής και της υποχώρησης και αφήσατε την νέα γενιά ακαθοδήγητη, εγκαταλελειμμένη, να παραπαίει στο βούρκο της ηττοπάθειας που καλλιέργησαν οι κρατούντες.  Ξεκινήσατε τον αγώνα σας τότε για ελευθερία και ένωση και σήμερα σείετε τα λάβαρα της ομοσπονδίας.
Είμαστε μια γενιά που προδοθήκαμε από τους ίδιους τους πατέρες μας. Η διαπίστωση τούτη μας γεμίζει αγανάκτηση και θλίψη μα συνάμα οργή και ατσάλινη αποφασιστικότητα. Αν εσείς σταθήκατε ανάξιοι να συνεχίσετε το έργο των ηρώων, εμείς δεν θα ακολουθήσουμε τον δρόμο σας. Ορθώνουμε τα μαυροκόκκινα λάβαρα ενάντια στην υποταγή , ενάντια στην κατοχή της πατρίδος μας.
Ξέρουμε πως θα μας πολεμήσετε , θα μας διαβάλετε από καθ’ έδρας όμως το μέλλον αυτής της πατρίδος ανήκει στην νέα γενιά που τολμά να δει τα πράγματα ως έχουν και να ακολουθήσει τον δρόμο που υπαγορεύει η Ελληνική μας συνείδηση και όχι τα μικρόψυχα, μικροπολιτικά και μικροανθρώπινα συμφέροντα.
Οι ήρωες της ΕΟΚΑ που πότισαν με το αίμα τους την γη μας, μας δείχνουν τον δρόμο της τιμής και του καθήκοντος.
ΖΗΤΩ Η 1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΖΗΤΩ Η ΕΟΚΑ

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΕΞ ΚΑΨΗ ΣΤΟΝ ΔΡΟΥΤΣΑ

"Δεν θεωρώ τον εαυτό μου σοφότερο επειδή μια 8ετία χειρίστηκα . . . τα ελληνοτουρκικά. Θέλω να σας πω σε ποιες περιπτώσεις ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου θα με απέλυε αστραπιαία και θα με παρέπεμπε σε εξεταστική επιτροπή για τα περαιτέρω. Και θα υπήρχαν περαιτέρω."
"Ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου θα με απέλυε, αν τολμούσα:
α) Ν'αρχίσω οποιουδήποτε είδους συνομιλίες υπό τη δαμόκλειο σπάθη του casus belli - και χωρίς να αρθεί προηγουμένως-, ευτελίζοντας τη χώρα μου και υποβιβάζοντάς την στην τάξη του Χατζηαβάτη.
β) Να τείνω οποιαδήποτε χείρα βοηθείας (πχ. υποστήριξη στην ΕΕ), πριν δοθούν πληροφορίες, εξηγήσεις, έστω μία συγνώμη για την εν ψυχρώ εκτέλεση 1.450 Ελλήνων αιχμαλώτων στην Κύπρο.
γ) Να αρχίσω συνομιλίες για εμπορικές ή άλλες συμφωνίες "καλής θέλησης" πριν η άλλη πλευρά δεχτεί την άρση των συνεπειών της μυστικής πράξης 66 και την αποζημίωση των θυμάτων, όπως είχαμε συμφωνήσει με το μακαρίτη τον Οζάλ." [...]
"Είναι γνωστό ότι έχετε συμβάλει αποφασιστικά στην κατάρτιση του σχεδίου Ανάν, το οποίο αποδοκίμασαν οι λαοί της Κύπρου και της Ελλάδας. Η προσωπική μου γνώμη είναι για ότι για να υποστηρίξει κανείς ένα τέτοιο σχέδιο θα πρέπει να εμπίπτει σε μία από τις εξής κατηγορίες: α) Να μην το έχει διαβάσει.
β) Να το έχει διαβάσει αλλά να μην το κατάλαβε.
γ) Να το υποστήριξε εν διατεταγμένη υπηρεσία." ! ! !
ΠΗΓΗ: Περιοδικό Επίκαιρα, 18.03.2010
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

Eπικακτική η αναβάθμιση της κυπριακής αντιαεροπορικής άμυνας

Οι παραβάσεις του FIR Λευκωσίας από τη Τουρκική Πολεμική Αεροπορία ανήμερα της 25ης Μαρτίου αναδεικνύουν για πολλοστή φορά την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης της κυπριακής αντιαεροπορικής άμυνας με εξελιγμένα συστήματα μέσου βεληνεκούς. Δύο τουρκικά μαχητικά F-16 εισήλθαν βορειοανατολικά του FIR Λευκωσίας και κύκλωσαν τη Μεγαλόνησο, ακολουθώντας πορεία από ανατολικά προς δυτικά για να επιστρέψουν στη τουρκική ενδοχώρα. Το ζήτημα της ενίσχυσης της Εθνικής Φρουράς με σύγχρονα αντιαεροπορικά συστήματα έχει μακρά ιστορία. Οι πρώτες προσπάθειες μπορούν να αναζητηθούν στις αρχές της δεκαετίας του ΄60 όταν επιχειρήθηκε μυστικά η απόκτηση των σοβιετικών πυραυλικών συστημάτων SA-2 μέσω Αιγύπτου. Οι βάσεις εκτόξευσης των βλημάτων τοποθετήθηκαν στην οροσειρά του Πενταδακτύλου ενώ Kύπριοι που είχαν επιλεγεί ανάμεσα στους καλύτερους απόφοιτους των τεχνικών σχολών, εκπαιδεύτηκαν στη χρήση τους στην έρημο της Aιγύπτου. Οι Κύπριοι εκτέλεσαν τις πρώτες εκπαιδευτικές βολές εναντίον των ιπταμένων στόχων με εξαιρετικά αποτελέσματα, επιτυγχάνοντας χρόνο ρεκόρ εκτέλεσης βολής και εντυπωσιάζοντας τους Αιγύπτιους στρατιωτικούς. Παράλληλα, Ελλαδίτες αξιωματικοί της 350 Σμηναρχίας Μάχης που είχαν εκπαιδευτεί στα αντιαεροπορικά συστήματα Nike Hercules ανέλαβαν την οργάνωση της ανάπτυξης των SA-2. Οι κινήσεις αυτές όμως "διέρρευσαν" και η άσκηση αμερικανικών πιέσεων είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωση της παραλαβής τους ενώ το εμπορικό πλοίο "Kωνσταντής Mπουσές" ήταν έτοιμο για αναχώρηση για την Kύπρο.
Η Εθνική Φρουρά, το καλοκαίρι του 1974, κατάφερε να καταρρίψει με πενιχρά μέσα 19 τουρκικά αεροσκάφη κατά τη πρώτη φάση των επιχειρήσεων (20-22 Ιουλίου/Aττίλας Ι) και 4 αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της δεύτερη φάσης (14-16 Αυγούστου/Aττίλας ΙΙ).

Τα 6 αντιαεροπορικά συστήματα TOR-M1 που εξοπλίζουν σήμερα την Εθνική Φρουρά, αποκτήθηκαν το 1999 μετά την γνωστή υπόθεση των S-300ΡΜU1. Οι ΤΟR-M1 συνοδεύονται από αρματοφορείς για τη γρήγορη και αθόρυβη ανάπτυξή τους σε οποιοδήποτε σημείο του νησιού απαιτηθεί. Τα συστήματα αυτά, αν και μικρού βεληνεκούς, τράβηξαν νωρίς το ενδιαφέρον των Τούρκων, εγκλωβίζοντας δύο αναγνωριστικά RF-4E που στάλθηκαν να φωτογραφίσουν την αεροπορική βάση Πάφου κατά τη διάρκεια της άσκησης "Νικηφόρος-Τοξότης 2000". Εκείνη τη περίοδο καταγράφηκε και η έντονη παρουσία πλοίων του Αμερικανικού και Βρετανικού Ναυτικού που προσέγγισαν τη περιοχή για την καταγραφή των ηλεκτρονικών εκπομπών του ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης στο Τρόοδος και των συστημάτων TOR-M1. Η Εθνική Φρουρά διαθέτει επίσης 12 συστήματα Skyguad ("ΟΘΕΛΛΟΣ") με τετραπλούς εκτοξευτές πυραύλων Aspide και δίδυμα αντιαεροπορικά πυροβόλα GDF-005 (35mm) καθώς και φορητά αντιαεροπορικά βλήματα Mistral.