ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Απελευθερώθηκε ο Έλληνας όμηρος των Ταλιμπάν Αθανάσιος Λερούνης

Print

Ελεύθερος αφέθηκε ο Αθανάσιος Λερούνης, ο Έλληνας εκπαιδευτικός που απήχθη από τους Ταλιμπάν στις 8 Σεπτεμβρίου 2009, στο βορειοδυτικό χωριό Μπρουν του Πακιστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσαν οι πακιστανικές αρχές.

«Είναι ασφαλής. Ήταν μία δύσκολη επιχείρηση αλλά οι μυστικές μας υπηρεσίες τα κατάφεραν», είπε ο Rahmatullah Wazir, ανώτατος αξιωματούχος του Πακιστάν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Οι τοπικοί ηγέτες έκαναν τις διαπραγματεύσεις...
με τους απαγωγείς του Λερούνη, ο οποίος κρατείτο στην αφγανική επαρχία Νουριστάν. Την απελευθέρωση του Αθανάσιου Λερούνη επιβεβαίωσε ο Έλληνας πρέσβης στο Ισλαμαμπάντ. Διευκρίνισε ότι την Τετάρτη, ή το αργότερο την Πέμπτη, θα φτάσει στην πακιστανική πρωτεύουσα

Ο Έλληνας εκπαιδευτικός και πρόεδρος των Ελλήνων Εθελοντών απήχθη από το σπίτι όπου διέμενε σε χωριό των Καλάς, στην κοιλάδα Μπουμπουρέτ στο Πακιστάν.

Κατά την απαγωγή του, είχε πυροβοληθεί θανάσιμα ο σωματοφύλακάς του. Ο Λερούνης εργαζόταν σε πολιτιστικό πρόγραμμα στην περιοχή από το 2001. 


0 σχόλια: