ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της ''Αφρίκα''

Print

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της ''Αφρίκα''Με πρωτοσέλιδο κύριο ρεπορτάζ , που έχει τίτλο " Ιδού η παραδοχή", η τουρκοκυπριακή εφημερίδα " Αφρίκα" του δημοσιογράφου Σενέρ Λεβέντ, υποστηρίζει σήμερα ότι αποκαλύπτει την ταυτότητα των " άγνωστων" δραστών της επίθεσης, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, με δύο πυροβολισμούς στην είσοδο των γραφείων της και τη θυροκόλληση απειλητικού μηνύματος κατά του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου, ο οποίος ηγείται της πολιτικής κίνησης "Γιασεμί".

Και αυτά, ενώ αύριο είναι προγραμματισμένο νέο ογκώδες συλλαλητήριο των Τουρκοκυπρίων, που αντιδρούν στην οικονομική πολιτική του καθεστώτος Έρογλου, την οποία έχει επιβάλλει, όπως λένε, η Άγκυρα. Επίσης, οι Τουρκοκύπριοι δηλώνουν ότι αγωνίζονται για την "αυτονομία και την ανεξαρτησία τους από την Τουρκία".

Την είδηση της "Αφρίκα" δημοσιεύουν σήμερα και άλλες τουρκοκυπριακές εφημερίδες, όπως η " Κίπρις", η "Χαβαντίς" και η "Γενί Ντουζέν".

Στο ρεπορτάζ της η "Αφρίκα" αναφέρει ότι πίσω από την επίθεση και τις απειλές κατά του Σενέρ Λεβέντ είναι "νονοί της τουρκικής μαφίας, οι οποίοι ασχολούνται με τη διακίνηση ναρκωτικών", μεταξύ Τουρκίας και του βορείου ( κατεχομένου) τμήματος της Κύπρου.

"Νονός" της μαφίας είναι ο Τούρκος Ισμέτ Φελέκ, o οποίος σύμφωνα με την εφημερίδα, διατηρεί άριστες φιλικές σχέσεις με τον Ουμίτ Ντογκάι Αριντς, αδελφό του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης και ηγετικού στελέχους του κυβερνώντος ΑΚΡ της Τουρκίας.

Ο Ισμέτ Φελέκ κρατείται τώρα σε φυλακή στην Τουρκία για να προσαχθεί σε δίκη.

Η "Αφρίκα" γράφει ότι τους δράστες της επίθεσης στα γραφεία της την αποκάλυψε χθες το απόγευμα στον ίδιο τον Σενέρ Λεβέντ, ο αδελφός του υπόδικου, o οποίος του τηλεφώνησε από την Τουρκία στο τηλέφωνο της εφημερίδας. Στην πρώτη σελίδα της η " Αφρίκα" δημοσιεύει φωτογραφία στην Κύπρο, πριν από μήνες, του υπόδικου με τον αδελφό του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι το καλοκαίρι ο Λεβέντ είχε αποκαλύψει με σειρά δημοσιευμάτων την δράση του Φελέκ και του αδελφού του Αρίντς. Η υπόθεση είχε πάρει έκταση στον τουρκικό τύπο, ο οποίος, όμως, απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στον ρόλο του αδελφού του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης.

Στο συλλαλητήριο των Τουρκοκυπρίων στις 28 Ιανουαρίου, τη μεγαλύτερη αντίδραση της Άγκυρας -με δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, του αντιπροέδρου Αρίντς και του υπουργού Επικρατείας Τζεμί Τσιτσέκ- είχαν προκαλέσει οι κυπριακές σημαίες και το σύνθημα " Φτάνει πιά - Αί σιχτίρ". Αυτά ήταν έμπνευση της κίνησης "Γιασεμί", της οποίας ηγείται ο Σενέρ Λεβέντ.

Στο σημερινή του στήλη στην τρίτη σελίδα της "Αφρίκα" ο Σενέρ Λεβέντ στο άρθρο του, με τίτλο "Η παραδοχή", υποστηρίζει : " ότι ο αδελφός του Αρίντς και ο υπόδικος Ισμέτ Φελέκ είναι προστατευόμενοι του ΑΚΡ και εμείς τους θεωρούμε τώρα αυτούς ευθέως υπεύθυνους".

ikypros

0 σχόλια: