ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ

Print

Με την επικείμενη επίσκεψη της Μέρκελ στην Λευκωσία κάποιοι είδαν "ξαφνική αγάπη" των Γερμανών και έσπευσαν να συνδέσουν το γεγονός με την συμφωνία που υπογράφηκε ανάμεσα σε Κύπρο και Ισραήλ που μπορεί να εξασφαλίσει μεσω των κοιτασμάτων φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκαν την ενεργειακή αυτονομία της ΕΕ.
Μπορεί ο λόγος να είναι και αυτός όμως κατά πως φαίνεται δεν είναι ο πρωτεύον.
Αντί "ευνοϊκών" δηλώσεων όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις όταν επίκειται μια ανάλογη επίσκεψη αρχηγού κράτους που θα είναι "φιλοξενούμενος".
Η Γερμανική βουλή έπραξε το τελείως αντίθετο ζητώντας απο την Ελληνοκυπριακή πλευρά την έναρξη απευθείας εμπορίου με τα κατεχόμενα.
Αν και η θέση καθ' αυτή είναι απαράδεκτη καθώς θα σήμαινε έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους.Εντούτοις οι Γερμανοί που βλέπουν την ευρω-συνομωσία να βυθίζεται και καθημερινά "κοντύνουν" έναντι των Αμερικανών.
Κοιτούν κόντρα στα περισσότερα κράτη-μέλη να υιοθετήσουν την αμερικανική επιδίωξη της αναγνώρισης του ψευδοκράτους με απώτερο σκοπό την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ καταρχάς ως "τσόντα" του κατοχικού καθεστώτος πριν την κανονική της είσοδο που απο ότι φαίνεται θα αργήσει πολύ.
Απο την άλλη η λογική της ΕΕ που ακολουθείται πιστά και που την έχουμε νοιώσει καλά στην χώρα μας.Δεν ενδιαφέρεται πρωτίστως για την...νομιμότητα όσο για το χρήμα και την εξυπηρέτηση αμερικανικών και πολυεθνικών συμφερόντων.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της γερμανικής βουλής καιτοί η πρόεδρος της χώρας του θα επισκεφτεί την Κύπρο δεν βρήκε να πεί τίποτα για την παράνομη κατοχή ευρωπαϊκού εδάφους.
Αλλά τόνισε πως οι...διαφορές που προκύπτουν απο το άλυτο ζήτημα της Κύπρου και τα προβλήματα μεταξύ της Κύπρου-μέλους της ΕΕ και της Τουρκίας έχουν "αρνητικές επιπτώσεις στην επιδιωκόμενη απ΄ όλους στενότερη συνεργασία μεταξύ ΝΑΤΟ και ΕΕ".
Και συνέχισε λέγοντας πως η "ελλειπής αυτή συνεργασία είναι εμφανής στην αποστολή της ΕΕ στο Κόσοβο αλλά και στο.....Αφγανιστάν"
Τώρα το ποια σχέση έχεις ένας αυστηρά οικονομικός οργανισμός όπως έχει δομηθεί και υπάρχει αυτός της ΕΕ,χωρίς κοινή πολιτική και κοινό στρατό.
Με έναν αυστηρά στρατιωτικό οργανισμό που ελέγχεται πλήρως απο τις ΗΠΑ και ενεργεί αναλόγως των συμφερόντων της.Αυτό είναι μια απορία αφελής μεν αλλά άξια μιας επίσημης απάντησης.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ 

0 σχόλια: