ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Print

 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ...ΝΑΝΙ???

Την άρση του casus belli από την τουρκική Εθνοσυνέλευση ζήτησε χθες από τη Σμύρνη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος, παρουσία ελλήνων και τούρκων δημοσιογράφων και εκδοτών που συμμετέχουν στο ετήσιο Ελληνοτουρκικό Δημοσιογραφικό Συνέδριο. Και υπογράμμισε ότι πρέπει να πάψει η κούρσα εξοπλισμών Ελλάδας και Τουρκίας. 

Ο κ. Πάγκαλος, απαντώντας σε ερώτηση τουρκάλας δημοσιογράφου αν η Ελλάδα νιώθει ότι την απειλεί η Τουρκία, είπε «ότι υπάρχουν και στις δύο χώρες τα στρατιωτικά δόγματα, αλλά εμείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε πού θα αποβιβαστούν οι γενναίοι στρατιώτες των 4.000 αποβατικών σκαφών τα οποία βρίσκονται στις ακτές του Αιγαίου. Υποθέτω όχι στην Ιταλία» και πρόσθεσε: «Υπάρχει όμως και πολιτικό θέμα.

Η τουρκική Εθνοσυνέλευση είπε “όχι” στην επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια και τη χαρακτήρισε αιτία πολέμου» . Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ζήτησε την άρση του casus belli, τονίζοντας ότι η Ελλάδα σε αντίθεση με την Τουρκία έχει υπογράψει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας. «Οταν τέτοιου είδους συνθήκες υπογράφονται από τόσα πολλά κράτη- μέλη του ΟΗΕ, ισχύουν και για όσα δεν την έχουν υπογράψει. Αρα ισχύουν και για την Τουρκία». Επομένως, παρατήρησε, η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να αποδεχθεί το δικαίωμα μιας χώρας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια.



Επιπλέον, ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ απαγορεύει τη χρήση και την απειλή χρήσης βίας για οποιονδήποτε λόγο οπότε, με τη στάση της στο θέμα του casus belli, η Τουρκία εναντιώνεται και σε αυτόν και πρόσθεσε ότι αναμένει από την τουρκική Εθνοσυνέλευση «ως πράξη γενναιότητας και ωριμότητας να εφαρμόσει το Διεθνές Δίκαιο στις διμερείς σχέσεις». Ο κ. Πάγκαλος είπε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι από τις μεγαλύτερες ναυτικές δυνάμεις στον κόσμο. «Είμαστε οι πιο φανατικοί οπαδοί της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας. Οποιος την εμποδίζει μάς κάνει ζημιά. Δεν είναι δυνατόν να θέλουμε να κλείσουμε το Αιγαίο» . Αναφέρθηκε επίσης στην κούρσα των εξοπλισμών μεταξύ των δύο χωρών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι στρατιωτικές δαπάνες και η στρατιωτική τεχνολογία αναπτύσσονται ταχύτατα, όπως υπάρχει και ταχύτατη απαξίωση αυτής της τεχνολογίας. «Οταν αγοράζουμε αεροπλάνα και κανόνια,συνήθως αυτός που μας τα πουλάει έχει πάψει να τα χρησιμοποιεί» είπε. Και ζήτησε οι αμυντικές δαπάνες της Τουρκίας και της Ελλάδας να μην καθορίζονται από τη μεταξύ τους αντιπαράθεση, αλλά να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες τους.

Ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη απόπειρα μιας ομάδας υπό τον κ. Κρις Σπύρου να τελέσει Θεία Λειτουργία στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη. «Ο κ. Σπύρου έχει πει τα σχέδιά του εδώ και αρκετό καιρό και έχει αποδοκιμαστεί τόσο από τον ελληνικό Τύπο όσο και από έλληνες πολιτικούς. Η Αγιά Σοφιά δεν ανήκει ούτε στους Τούρκους ούτε στους Ελληνες» τόνισε ο κ. Πάγκαλος και πρόσθεσε: «Ανήκει στον πολιτισμό της ανθρωπότητας και γι΄ αυτό έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UΝΕSCΟ».
 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

0 σχόλια: