ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

30 Δις από Ευρωζώνη στην Ελλάδα

Print
Η Ευρωζώνη θα διαθέσει 30 δισ. ευρώ στην Ελλάδα με επιτόκιο 5%
Τις τεχνικές λεπτομέρειες όσον αφορά τη βοήθεια προς την Ελλάδα συζήτησε κατά την έκτακτη σημερινή τηλεδιάσκεψη το Eurogroup.

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά τη λήξη της τηλεδιάσκεψης ο πρόεδρος του Eurogroup Jean-Claude Juncker, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Dow Jones Newswires, δήλωσε πως η ευρωζώνη θα παράσχει ποσό 30 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, την πρώτη χρονιά αν χρειαστεί, με το ΔΝΤ να προσφέρει επιπλέον βοήθεια.


Επίσης, σημείωσε πως θα συμμετάσχουν όλες οι χώρες-μέλη της ζώνης του ευρώ.


Πιθανή βοήθεια για τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, θα αποφασιστεί αργότερα.


Ο Juncker επεσήμανε επίσης πως δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση να ενεργοποιηθεί η βοήθεια προς την Ελλάδα, συμπληρώνοντας πως εξαρτάται από τη χώρα μας να ζητήσει βοήθεια αν παραστεί ανάγκη.


 

Από την πλευρά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Olli Reh, δήλωσε πως το επιτόκιο θα κινηθεί στο 5%.


Επιπλέον, σημείωσε πως θα υπάρξει συνάντηση τη Δευτέρα μεταξύ της Κομισιόν και αξιωματούχων του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires Έλληνας αξιωματούχος δήλωσε ικανοποιημένος από το μηχανισμό των ΕΕ-ΔΝΤ, ενώ δηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιήσει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. 



0 σχόλια: