ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Η Ελλάδα δεν μπορεί να δανειστεί ούτε από το ΔΝΤ!

Η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας (Bundesbank), στη μηνιαία έκθεσή της που κυκλοφόρησε σήμερα, υποστηρίζει πως ούτε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα.
Σύμφωνα με το καταστατικό του ΔΝΤ, το ταμείο μπορεί να χρησιμοποιήσει τα διαθέσιμα κεφάλαια μόνο για να υπερκεραστούν προβλήματα βραχυπρόθεσμης εξυπηρέτησης του ισοζυγίου πληρωμών μιας χώρας.
Οι αναλυτές της Bundesbank θεωρούν πως δεν επιτρέπεται η χρήση κεφαλαίων του ΔΝΤ για την επίλυση διαρθρωτικών προβλημάτων τη στιγμή που δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για ξένο συνάλλαγμα, όπως η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού ή η διάσωση τραπεζών.
Στην ουσία εννοεί πως δεν μπορεί να συμφωνηθεί πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα αν προηγουμένως η χώρα δεν ζητήσει αναδιαπραγμάτευση του χρέους με τους πιστωτές ή δεν κηρύξει στάση πληρωμών.
Η Bundesbank υπενθυμίζει παράλληλα πως τα κεφάλαια του ΔΝΤ δεν είναι τίποτα άλλο από χρήματα των κεντρικών τραπεζών των κρατών – μελών του ταμείου.

Ταφόπλακα στην συμφωνία βάζει το Βερολίνο

Δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία στην Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών την Πέμπτη επί ενός «μηχανισμού» παροχής βοήθειας στην Ελλάδα τονίζει ανώτατος γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς η Γερμανία θέτει τρεις όρους για να υλοποιηθεί (στο μέλλον) πακέτο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.


Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, οι τρεις όροι που θέτει το Βερολίνο για μια συμφωνία είναι:
Nα έχει εξαντλήσει η Ελλάδα τις δυνατότητες συγκέντρωσης χρημάτων στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου

Να έχει συμφωνήσει το ΔΝΤ να συνεισφέρει σημαντικά σε ένα πακέτο διάσωσης
Συμφωνία της ΕΕ για την διαπραγμάτευση νέων κανόνων για την αποτροπή επανάληψης παρόμοιων κρίσεων χρέους.

Ο ανταποκριτής της εφημερίδας, Κουέντιν Πιλ, σημειώνει ότι «δεν θα υπάρξει συμφωνία στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ επί ενός συγκεκριμένου πακέτου διάσωσης της υπερχρεωμένης ελληνικής κυβέρνησης».
Απαντώντας στη συνέντευξη Μπαρόζο στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, στην οποία εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η Άνγκελα Μέρκελ θα στηρίξει μία συμφωνία για την Ελλάδα, ο Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος δηλώνει ότι το Βερολίνο «κάνει διαπραγματεύσεις εξυπηρετώντας το συμφέρον της Ευρώπης και εκδηλώνει τη δέσμευσή του στην Ευρώπη υπερασπιζόμενο τη σταθερότητα του ευρώ».
Η όποια διαπραγμάτευση για βοήθεια προς την Ελλάδα θα πρέπει να προκύψει ως «έσχατη λύση» και μόνο εφόσον ισχύουν οι τρεις όροι του Βερολίνου, συμπληρώνει ο Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος.
Ο ανταποκριτής των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς σχολιάζει ότι η γερμανική απαίτηση που θα μπορούσε να συναντήσει τη μεγαλύτερη αντίσταση από τους εταίρους της ΕΕ είναι η επιμονή στην εφαρμογή νέων κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας, έστω και αν αυτό απαιτεί τροποποιήσεις ευρωπαϊκών συνθηκών. Η Γαλλία και η Βρετανία τάσσονται έντονα κατά της επαναδιαπραγμάτευσης συνθηκών της ΕΕ, προσθέτει η εφημερίδα.
Η ανταπόκριση καταλήγει με την επισήμανση ότι στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα ίσως γίνει το πρώτο βήμα προς μια συμφωνία, η οποία θα θέτει τους όρους υπό τους οποίους θα μπορούσε να εφαρμοστεί μία έκταση διάσωση. Ωστόσο αυτή η συμφωνία δε θα έχει άμεση σχέση με την ελληνική κρίση και δε θα υπονοεί ότι η όποια διάσωση θα είναι αυτόματη, σύμφωνα με τη γερμανική άποψη.

[Εθνικά Θέματα-Ελλάδα]:"Τρύπια" τα σύνορα με την Αλβανία

Λαθρομετανάστες και ναρκωτικά εισβάλλουν κατά κύματα στην Ελλάδα.

Τα κυκλώματα μεταφοράς λαθρομεταναστών και ναρκωτικών από την Αλβανία στην περιοχή μας «οργιάζουν» κυριολεκτικά. Αν και δεν ισχύει νομοθετικά ακόμη η πρόθεση του Έλληνα υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να καταργηθεί η βίζα με την Αλβανία, φαίνεται πως τα σύνορά μας με την γειτονική χώρα είναι «τρύπια». Και αυτό, παρά τις προσπάθειες της τοπικής Αστυνομίας, που σημειώνει αλλεπάλληλες επιτυχίες στην καταπολέμηση του εισαγόμενου εγκλήματος, αλλά και στον περιορισμό, καθώς και στον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης. Και τα άτομα που συμμετέχουν στα κυκλώματα αυτά δεν είναι μόνο Αλβανοί ή μόνο Έλληνες. Είναι και Έλληνες και Αλβανοί. Οι επιτήδειοι επιδιώκουν με την… συνεργασία να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα. Και σε πολλές περιπτώσεις φαίνεται πως τα καταφέρνουν.




ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο τύπου, μέσα στο Σαββατοκύριακο, δηλαδή σε δύο μόνο ημέρες, εξαρθρώθηκαν τέσσερα κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών από την Αλβανία και επαναπροωθήθηκαν 227 συνολικά άτομα.

• Και πάλι το Σάββατο συνελήφθη στο 1ο χλμ. της εθνικής οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας Έλληνας γιατί με ιδιόκτητο φορτηγό μετέφερε έναν λαθρομετανάστη προς την Αθήνα, αφού προηγουμένως είχε συμφωνήσει μαζί του την χρηματική αμοιβή.

• Συνελήφθηκε το Σάββατο στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας συνελήφθη ένας αλλοδαπός, γιατί μετέφερε έναντι χρηματικής αμοιβής πέντε λαθρομετανάστες προς την Αθήνα. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε, ανήκε σε άλλο αλλοδαπό.

• Την Κυριακή το μεσημέρι συνελήφθησαν στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός, γιατί μετέφεραν με το αυτοκίνητο Ελληνίδας δύο λαθρομετανάστες προς την Ηγουμενίτσα. Το ξεχωριστό σε αυτό το περιστατικό δεν είναι τα χρήματα που πλήρωσαν οι λαθρομετανάστες, αλλά το ότι συνόδευαν δύο ανήλικα παιδιά.

• Την Κυριακή το απόγευμα συνελήφθη στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας από αστυνομικούς της Άρτας ένας αλλοδαπός, που μετέφερε με το αυτοκίνητό του τρεις λαθρομετανάστες προς τη Ναύπακτο. Και σε αυτή την περίπτωση, με το αζημίωτο φυσικά.

Οι «έμποροι» της ελπίδας εκμεταλλεύονται την δυστυχία των λαθρομεταναστών και την αδήριτη ανάγκη τους να αναζητήσουν εργασία στη χώρα μας. Άλλωστε αυτή την εποχή οι δουλειές ανοίγουν…





ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Εκτός, όμως, από λαθρομετανάστες, η Αλβανία μας στέλνει «πεσκέσι» και ναρκωτικά.

Στον Αργυρότοπο Θεσπρωτίας συνελήφθησαν το πρωί της Κυριακής ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός, γιατί είχαν στο αυτοκίνητό τους 106 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 137 κιλά! Τα δέματα ήταν καλά τοποθετημένα μέσα σε τέσσερις ταξιδιωτικούς σάκους.

Λίγες ώρες αργότερα, στις 9.30 το πρωί, συνελήφθη στην σήραγγα Ακτίου ένας ακόμη αλλοδαπός για την ίδια υπόθεση. Με το αυτοκίνητό του λειτουργούσε ως προπομπός.





«ΠΡΟΣΦΟΡΑ» ΟΝΕΙΡΩΝ

Το οργανωμένο έγκλημα, που ρυθμίζει τα της λαθρομετανάστευσης και των ναρκωτικών, ξέρει πολύ καλά ότι η… προσφορά ονείρων είναι η πιο επικερδής επένδυση.

Και αυτό είναι που, σύμφωνα με σήματα της Ιντερπόλ, σε Ελλάδα και Αλβανία, τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί ισχυροί δεσμοί συνεργασίας μεταξύ κακοποιών και από τις δύο χώρες.

Η λαθρομετανάστευση στην περιοχή μας αντί να λιγοστεύει, αυξάνει. Και το πρόβλημα δεν αφορά μόνο στην ασφαλή διαβίωση των κατοίκων του τόπου μας, αλλά και στην εκμετάλλευση, άγρια πολλές φορές, των λαθρομεταναστών.

[Κ.Ε.Α]:Η Διζωνική σηματοδοτεί την σύγχρονη άλωση και τον εκτουρκισμό της Κύπρου

Είναι κοινώς αποδεκτό, ότι επί προεδρίας Δημήτρη Χριστόφια γίναμε μάρτυρες των πλέον δυσμενών εξελίξεων στο Κυπριακό που ξεπερνούν ακόμα κι αυτές της δεκαετίας Γλαύκου Κληρίδη. Ενδεικτικά των “επιτευγμάτων” της πολιτικής των προσφορών και των ψευδαισθήσεων του, είναι η κοινή δήλωση Χριστόφια-Ταλάτ της 23ης Μαΐου που μιλά για συνεταιρισμό και συνιστώντα κράτη, η εισήγηση για την ρατσιστική εκ περιτροπής προεδρία, η αποδοχή της παραμονής 50.000 εποίκων, η τελευταία επίσκεψη του Γ.Γ. του Ο.Η.Ε. στα κατεχόμενα και στο “ψευδοπροεδρικό”, καθώς και η πρόσφατη απόφαση του Ε.Δ.Α.Δ. που εκθεμελιώνει τις βάσεις για σωστή διεκδίκηση των δικαίων του λαού μας μέσω και της δικαστικής οδού. Το “μεγαλείο” των προεδρικών ψευδαισθήσεων φαίνεται από την εκφρασθείσα ευχή να μην εκμεταλλευθεί ο “σύντροφος Ταλάτ” την απόφαση, επειδή ο ίδιος δεν το έπραξε στην υπόθεση Αποστολίδη εναντίον Όραμς (προφανώς δεν το έπραξε γιατί τέτοιες υποθέσεις παρεμβάλλουν κωλύματα στην Διζωνικότητα της “λύσης”).




Μόνον η ηγεσία του Α.Κ.Ε.Λ. και οι καρεκλοκένταυροι της ηγεσίας του ΔΗ.ΚΟ. επιμένουν να στηρίζουν τις επιλογές του (ενώ ο λαός στο σύνολο του ανησυχεί τα μέγιστα). Ακολουθήθηκε η πολιτική των γνωστών “προσφορών” (αν είναι ποτέ δυνατόν), προς την τουρκική πλευρά με την ψευδαίσθηση ότι θα ανοίξει ο δρόμος προς την «λύση από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους», ενώ στην ουσία μια νέα έκδοση του σχεδίου Ανάν βρίσκεται επί θύρας. Ακόμα κι η… “συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση” του ΔΗ.ΣΥ. βλέποντας πόσο εκτραχύνθηκαν τα πράγματα, (φοβούμενη βεβαίως και την λαϊκή κατακραυγή), τελευταία ανάκρουσε πρύμναν. Φαίνεται σε πόσο οριακό σημείο έχουμε φτάσει, από την αναβαθμισμένη Τουρκική αλαζονεία στις νέες προτάσεις των Τούρκων, οι οποίες, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις, βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.



Από την πρώτη μέρα της ανάληψης της εξουσίας, ο Δημήτρης Χριστόφιας βάλθηκε να μας προσγειώσει. Για να… «θέλουμε το εφικτό και να μην κυνηγούμε το ευκταίο», κατά τα λεγόμενά του. Όχι μόνον οργώνει την Κύπρο λέγοντας αυτά (τελευταίο βήμα από το οποίο έγινε η προσπάθεια “προσγείωσης” των όσων αιθεροβατούν, το λύκειο στο οποίο φοίτησε), αλλά πραγματοποιεί και πολλά ταξίδια στο εξωτερικό για να… “πείσει” διεθνώς για τις θέσεις του (με τραγικές συνέπειες στην υπόθεση της Κύπρου). Σε μιαν από τις τελευταίες αγορεύσεις του, υπέρ του “εφικτού” συνεταιρικού κράτους Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας σε εγκαίνια δημοτικού σχολείου, δήλωσε ότι… «θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι η ζωή μας θα αλλάξει…», και… «… εξαρτάται από το ποιοι τουρκοκύπριοι θα κυβερνούν» (αν είναι ο “καλός σύντροφος Ταλάτ” δηλαδή, έχει καλώς, αν όχι… την βάψαμε. Εκτός κι αν έχουμε την τύχη, καλώς εχόντων των υπολοίπων παραμέτρων και των Τουρκικών επιδιώξεων, να μας κυβερνά ένας πολιτογραφημένος… “καλός και προοδευτικός Τούρκος έποικος “)



Στο σύνολο των κυβερνητικών δηλώσεων επικρέμονται τα ψεύτικα εκβιαστικά διλήμματα και οι απειλές: «Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία ή Διχοτόμηση», «Δεν είμαστε ο ομφαλός της γης.» «Τα Ηνωμένα Έθνη δεν πρόκειται να συνεχίσουν να ασχολούνται μαζί μας γιατί υπάρχουν κι αλλού προβλήματα». Στα πλαίσια της προετοιμασίας του εδάφους (της πλύσης εγκεφάλου, λέμε εμείς), η κυβέρνηση κυκλοφόρησε επιμορφωτικό φυλλάδιο για την Δ.Δ.Ο. που βρίθει από αοριστολογίες, στοιχεία ανακριβή και άσχετα με την περίπτωση της Κύπρου. Κάποιοι νομίζουν ότι με το να παραθέτουν κάποιους ορισμούς και ένα παγκόσμιο χάρτη με σκιασμένες τις χώρες με Ομοσπονδιακό πολίτευμα (άλλου τύπου, και όχι διζωνικού και ρατσιστικού χαρακτήρα και πρόνοιες που καταργούν τα ανθρώπινα δικαιώματα), θα πείσουν τους πολίτες για την ορθότητα των επιδιώξεων τους.



Φαίνεται ότι ο ιστός της αράχνης που θα παγιδεύσει την Κύπρο άρχισε να υφαίνεται με γοργούς ρυθμούς. Το κακό είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε άλλο από το να συνεχίζει με γοργά βήματα να κατευθύνεται προς την νέα παγίδα που στήνεται. Ο Πρόεδρος, ίσως ενθαρρυμένος από την παραμονή του ΔΗ.ΚΟ. στην κυβέρνηση και την έμμεση στήριξη του ΔΗ.ΣΥ, συνεχίζει ακάθεκτος τις συνομιλίες και προβαίνει συνεχώς σε νέες “βαρυσήμαντες δηλώσεις” για να στηρίξει μια ήδη χρεοκοπημένη πολιτική. Ενώ οι υποχωρήσεις στις οποίες προέβηκε είναι γνωστές και αδιαμφισβήτητες, δεν παραλείπει να τονίζει ότι επιδιώκει λύση με αρχές, με βάση το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο, λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα (το κερασάκι στην τούρτα). Είναι να αναρωτιέται κανείς: Τόσο χαμηλό θεωρεί τον δείκτη νοημοσύνης του λαού του, ο Πρόεδρος;



Είναι γνωστό ότι η “λύση αρχών”, “το εφικτό” της Δ.Δ.Ο. που επιδιώκει, προνοεί για παραμονή εποίκων, εκ περιτροπής προεδρία και εκπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούμε ποτέ την απίστευτη δήλωσή που έκανε πέρσι, ανήμερα του Πάσχα σε στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς: «Η στασιμότητα κι η απραξία στο όνομα της ατόφιας λύσης και της ατόφιας ελευθερίας, οδηγεί τον τόπο μας στην τελική και ολοκληρωτική καταστροφή και τη διχοτόμηση». Είναι να απορεί κανείς πώς και τα λαγωνικά της δημοσιογραφίας δεν έκαναν αυτή του τη δήλωση, πρωτοσέλιδο. Από την κολοβωμένη ανεξαρτησία του 1960 λοιπόν, με πρόεδρο τον Χριστόφια, οδεύουμε στην “μειωμένη ελευθερία”. Απροκάλυπτα πλέον, ο Πρόεδρος μας, ζητά από εμάς να μην θέλουμε “ατόφια ελευθερία” γιατί θα … καταστραφούμε. Θεωρεί ότι η επιδίωξη για “ατόφια ελευθερία” είναι το ευκταίο και θα πρέπει να εγκαταλειφθεί. Είναι τρομερό! Κατ’ αυτόν είναι καλύτερα να γίνουμε κατώτεροι πολίτες, “μειωμένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, για να νικήσει “το εφικτό της Δ.Δ.Ο” που θα οδηγήσει σε μια “νέα Αλεξανδρέττα”. Πρέπει να ξέρει όμως, ότι με τέτοια πυροτεχνήματα δεν εντυπωσιάζει πολλούς εκτός των φανατικών του περίγυρου του και ότι δηλώσεις σαν κι αυτές προειδοποιούν αρκετούς για την επικινδυνότητα της πολιτικής του.



Ο Πρόεδρος μας δεν είναι ένοχος μόνο για αυτά που κάνει αλλά και γι’ αυτά που δεν κάνει. Είναι απαράδεκτη η θέση του (όπως και άλλων εκ των ηγετών μας) για αποστρατιωτικοποίηση την στιγμή που η Τουρκία βρίσκεται τόσο κοντά και εποφθαλμιά διαχρονικά στην “επανάκτηση της Κύπρου”. Είναι εξίσου απαράδεκτες και οι εμμονές του στο θέμα της συμμετοχής της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό σύστημα Ασφάλειας που εκφράζεται κυρίως με την άρνηση του για αίτηση για ένταξη στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη. Έχοντας τέτοιες εμμονές φέρει ακέραια την ευθύνη για την μη εκμετάλλευση από μέρους μας της στρατηγικής θέσης της Κύπρου στο σταυροδρόμι των ενεργειακών οδών που ξεκινούν από τον Καύκασο και την Μέση Ανατολή και καταλήγουν στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Αντί λοιπόν να κάνει τα σωστά, που θα ενδυνάμωναν τις θέσεις μας και τα ερείσματα μας και θα αναζωογονούσαν τις ελπίδες μας για σωστή λύση του Κυπριακού, επαναλαμβάνει την γνωστή επωδό του… «πρέπει να το καταλάβουμε ότι η Κύπρος δεν είναι ο ομφαλός της γης…»



Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στενεύει επικίνδυνα ο κλοιός γύρω από την ημικατεχόμενη Κύπρο μας. Οι κυβερνώντες συνεχίζουν ακάθεκτοι να συνομιλούν σε απαράδεκτη βάση έχοντας ανέφικτους και λάθος στόχους, αποενοχοποιώντας περαιτέρω την κατοχική Τουρκία και αναβαθμίζοντας το ψευδοκράτος. Υπάρχουν αρκετές πληροφορίες που μιλούν για συγκλίσεις, το ακριβές περιεχόμενο των οποίων δεν ανακοινώνεται γιατί ο πρόεδρος Χριστόφιας φοβάται τις αντιδράσεις στο εσωτερικό μέτωπο. Τελευταία γίνεται λόγος για επικείμενη κοινή δήλωση ή και ανακοίνωση συμφωνίας σε συγκεκριμένα θέματα (σε μια τέτοια περίπτωση, παύει, υποθέτω, να ισχύει το… ανά χείρας και πάντοτε προς καθησυχασμό των όσων μεμψιμοιρούν … «τίποτα δεν είναι συμφωνημένο, αν δεν συμφωνηθούν όλα.») Οι δε πληροφορίες για δημοψήφισμα τον ερχόμενο Ιούνιο δίνουν και παίρνουν.



Τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα. Δια της μεθόδου της σαλαμοποίησης, μας φέρνουν μια χειρότερη έκδοση του σχεδίου Ανάν. Μας μένουν πολύ λίγες λάθος κινήσεις και μετά έρχεται η νομιμοποίηση της κατοχής και η σταδιακή τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου. Με πρόεδρο τον Δημήτρη Χριστόφια βρισκόμαστε όσο ποτέ άλλοτε κοντά σε μια απαράδεκτη λύση του Κυπριακού που θα σημαίνει το τέλος του Κυπριακού Ελληνισμού. Οι πολίτες, αγνοώντας τις ξεπερασμένες επιλογές του Κυπριακού πολιτικού κατεστημένου, πρέπει να το συνειδητοποιήσουν αυτό και να αντιδράσουν, πριν να είναι πολύ αργά. Πρέπει να καταλάβουν ότι ακόμα κι αν όλος ο κόσμος είναι εναντίον μας και μας πιέζει για να αποδεχθούμε να αυτοκτονήσουμε, έχουμε το δικαίωμα να ζούμε ελεύθεροι, συνεπώς να αρνηθούμε να ζούμε στη “σύγχρονη σκλαβιά” που θέλουν να μας επιβάλουν. Η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία πρέπει να πολεμηθεί και να εξοστρακιστεί. Να κτυπηθεί στη ρίζα της από τον απλό πολίτη που κατάλαβε ότι η αποδοχή μιας τέτοιας “λύσης” σηματοδοτεί την “σύγχρονη άλωση” της Κύπρου και τον τελειωτικό εκτουρκισμό της.



Καταλήγουμε στο ότι η απόρριψη της κυοφορούμενης “λύσης” (προσέξτε τα εισαγωγικά), είναι και η τελευταία γραμμή αμύνης για μας. Έχοντας μπροστά μας ακόμα τρία χρόνια διακυβέρνησης Χριστόφια και βρισκόμενοι έτη φωτός μακριά από μια υποφερτή λύση, δεν έχουμε άλλη επιλογή από την αντίσταση και την εμμονή σε Ευρωπαϊκή λύση με διασφαλισμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτά τα τρία χρόνια όμως δε μπορούμε να μείνουμε αδρανείς γιατί αυτό επιθυμούν οι διάφοροι που επιδιώκουν την μετατροπή της Κύπρου σε προτεκτοράτο της Τουρκίας και της Αγγλίας. Γι’ αυτούς, θα επαναλάβουμε για μιαν ακόμη φορά, αντιγράφοντας το πρωτοσέλιδο της κυβερνητικής Χαραυγής (με τη διαφορά ότι εμείς το πιστεύουμε και δεν το λέμε μόνο για να ωραιολογούμε): «Τούτη δίψα δεν σβήνει, τούτη μάχη δεν παύει, χίλια χρόνια αν περάσουν, δεν πεθαίνουμε σκλάβοι». Μετά από την πτώση ακολουθεί η άνοδος. Η πορεία ανάκαμψης θα έρθει, φτάνει να το πιστέψουμε και να συνεχίσουμε τον αγώνα!



Παρακαλώ όπως συμπεριλάβετε το πιο πάνω άρθρο στην εφημερίδα σας. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.







Με εκτίμηση,







Πανίκος Ελευθερίου



Άσσια – Κατεχόμενη Αμμόχωστος (19.3.10)

[STRATEGY-GEOPOLITICS]:Σύμβουλος του ψευδοκράτους o πρώην πρέσβης των ΗΠΑ Τόμας Μίλερ;

Του Αποστόλη Ζουπανιώτη

Ένας παλαιός γνώριμος της Κύπρου και της Ελλάδας, ο πρέσβης Τόμας Μίλερ, έχει ενταχθεί επίσημα στους συμβούλους του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους, αναλαμβάνοντας καθήκοντα διευθυντή του γραφείου της Ουάσινγκτον, του οργανισμού Independent Diplomat, ο οποίος – μεταξύ άλλων – προσφέρει επί πληρωμή «συμβουλές και υποστήριξη στην εξωτερική πολιτική του γραφείου του προέδρου της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου", αλλά και σε άλλες υπηρεσίες του ψευδοκράτους». Η ένταξη του κ. Μίλερ ανακοινώθηκε την Τρίτη από τον οργανισμό Independent Diplomat, ο οποίος δηλώνει «μη κερδοσκοπικός» και ότι «εξοπλίζει κυβερνήσεις και πολιτικές ομάδες, οι οποίες θα ήταν περιθωριοποιημένες, για να συμμετέχουν αποτελεσματικά στις διεθνείς διαδικασίες λήψης αποφάσεων, με διπλωματικές δυνατότητες, ειδικεύσεις και πόρους».Ο Τόμας Μίλερ υπηρέτησε ως ειδικός συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό από το 1997-1999 και πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα από το 2001-2004. Έχει επίσης υπηρετήσει ως πρέσβης των ΗΠΑ στη Βοσνία και επιτετραμμένος της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Διπλωματικές πηγές στην αμερικανική πρωτεύουσα υποστήριζαν ότι πιθανόν η ανακοίνωση του διορισμού του κ. Μίλερ να επισπεύσθηκε από την επικείμενη επίσκεψη του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, στην αμερικανική πρωτεύουσα, η οποία για την ώρα δεν έχει οριστικοποιηθεί, αλλά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει ορίσει για την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου.Στην ανακοίνωση Τύπου, ο Τόμας Μίλερ δηλώνει ότι προσβλέπει να ενταχθεί στον Independent Diplomat, καθώς από καιρό ένιωθε «πόσο σημαντικό είναι να βοηθάς εκείνους τους παίκτες που χρειάζονται περισσότερο ίσους όρους ανταγωνισμού. Κι αυτό κανείς οργανισμός δεν το κάνει καλύτερα από τον Independent Diplomat».

Ο εκτελεστικός διευθυντής του οργανισμού – με έδρα τη Νέα Υόρκη – Κάρνε Ρόουζ δηλώνει ευτυχής, γιατί ένας διπλωμάτης με την εμπειρία και τη φήμη του Τόμας Μίλερ εντάσσεται στον οργανισμό και εκφράζει την πεποίθησή του ότι «θα προσθέσει σημαντικά στην κατανόηση από τον οργανισμό και τους πελάτες του, του σύνθετου και μεταβαλλόμενου μηχανισμού της αμερικανικής πολιτικής, όπως και του παγκόσμιου διπλωματικού συστήματος». Στο συμβουλευτικό συμβούλιο του Independent Diplomat βρίσκονται πρώην διπλωμάτες (στην πλειοψηφία τους Βρετανοί, Αυστραλοί και Αμερικανοί), όπως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, Γκάρεθ Έβανς, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τόμας Πίκερινγκ, καθώς και ο πρώην βοηθός γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Σερ Κίραν Πρέντεργκαστ.Στο πελατολόγιο υπάρχει μία μόλις κυβέρνηση (Νήσοι Μάρσαλ) και σειρά μη αναγνωρισμένων (έως παρανόμων) κρατών, όπως το ψευδοκράτος της κατεχόμενης Κύπρου, η κυβέρνηση του Νοτίου Σουδάν, η εξόριστη κυβέρνηση της Μπούρμα, το Πολισάριο της Δυτικής Σαχάρας κι η πρώην βρετανική αποικία στη Σομαλία.Πέραν των καθηκόντων του κ. Μίλερ ως διευθυντή του γραφείου της Ουάσινγκτον, ο οργανισμός διαφημίζει τις ειδικότητές του στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, στη Βόρειο Αφρική, στη Νοτιοανατολική Ασία, στην Κύπρο, στη Βοσνία, τη μεταπολεμική πολιτική και οικονομική ανοικοδόμηση, την καταπολέμηση τρομοκρατίας κ.ά. Ο οργανισμός Independent Diplomat μπήκε στην εικόνα του Κυπριακού αρκετά μετά την ανάληψη του συμβολαίου από το ψευδοκράτος, όταν στα έγγραφα των Ηνωμένων Εθνών που διέρρευσαν, το όνομα του εκτελεστικού διευθυντή του, Κάρνε Ρος, όπως και του τότε υπευθύνου για τις σχέσεις με το ψευδοκράτος, Ντιν Μπίαλεκ, συμπεριλαμβάνονταν σε επικοινωνία του ειδικού συμβούλου του γενικού γραμματέα για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, με τον Αμερικανό δικηγόρο (και εμπειρογνώμονα σήμερα του ΟΗΕ για το Περιουσιακό) Τζεφ Μπέιτς. Παρότι δεν χρησιμοποιεί τον όρο «λόμπι», ο οργανισμός προσφέρει περίπου τις ίδιες υπηρεσίες στους πελάτες του και μάλιστα ισχύουν και γι’ αυτόν οι ίδιες ακριβώς πρόνοιες της αμερικανικής νομοθεσίας που ισχύουν για τις εταιρείες λόμπι. Στο συμβόλαιο που έχει υπογράψει ο οργανισμός με το ψευδοκράτος (το υπογράφουν ο υπεύθυνος του γραφείου Λονδίνου του Independent Diplomat με τον κ. Ταλάτ), πέραν των υπηρεσιών που προαναφέραμε, διευκρινίζεται ότι η συμβουλή και υποστήριξη που θα προσφέρεται θα καλύπτει το Κυπριακό και τις συνομιλίες, συμπεριλαμβανομένων και επαφών με τα Ηνωμένα Έθνη και Υπουργεία Εξωτερικών σημαντικών παικτών. Επίσης, θα καλύπτει τη διπλωματική στρατηγική στις σχέσεις της «ΤΔΒΚ» με την Ε.Ε., διπλωματικές επαφές, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας διεθνών συναντήσεων, ομιλιών, επιστολών, θέσεων, μελετών στρατηγικής, συνεντεύξεων και διεθνών συναντήσεων. Επιπλέον, θα αφορά και την υποστήριξη στην προετοιμασία διαπραγματευτικών θέσεων και διαπραγματεύσεων, συμβουλές σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και διπλωματικής δικτύωσης, επισκέψεις στο ψευδοκράτος κι άλλα «λογικά αιτήματα».Τόσο στις αρχές του οργανισμού όσο και στο συμβόλαιο με το ψευδοκράτος, τονίζεται ότι αναλαμβάνει μόνο δημοκρατικές κυβερνήσεις που προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο. Ωστόσο, το γεγονός και μόνο ότι προσφέρονται υπηρεσίες σε οντότητες που θεωρούνται παράνομες (όπως καθορίζει το ψήφισμα 541/83 του Σ.Α. του ΟΗΕ για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους) αποδεικνύει το αντίθετο. Οι μετοχές του Τόμας Μίλερ ως διπλωμάτη «ανέβηκαν» στην ηγεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τον άμεσα προϊστάμενό του, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, όταν, εκτελώντας χρέη επιτετραμμένου της Πρεσβείας στην Αθήνα (τον Σεπτέμβριο του 1995 λόγω της απουσίας του Τόμας Νάιλς), ενεπλάκη ενεργά στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, οι οποίες οδήγησαν στην υπογραφή της ενδιάμεσης συμφωνίας Ελλάδας-Σκοπίων (13/9/1995). Τότε έλαβε από τον ελληνικό Τύπο και την προσωνυμία «ανθύπατος». Ως ειδικός συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (αμέσως μετά την αποτυχία των συνομιλιών σε Τράουτμπεπ και Μοντρέ) άφησε το στίγμα του ως «αδίστακτος» κι ενίοτε αντιδιπλωματικός. Κάποτε δέχθηκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ως συντονιστής την τότε πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας (και σημερινή υπουργό Συγκοινωνιών), Ερατώ Μαρκουλλή, και όταν χρησιμοποίησε «απρεπή λέξη», η Κύπρια πρέσβης τον εγκάλεσε. Κάποια άλλη φορά, όταν ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, διοργάνωνε στην έδρα του ΟΗΕ το καθιερωμένο γεύμα προς τα πέντε μόνιμα μέλη του Σ.Α., ο κ. Μίλερ επιθυμούσε να συμπεριληφθεί ετσιθελικά στον κατάλογο, παρότι, όπως του εξηγήθηκε, θα υπήρχαν εκπρόσωποι της αμερικανικής μόνιμης αντιπροσωπίας. Μάλιστα παρ’ ολίγο να δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο, αφού στο τελεσίγραφο του Μίλερ «έρχομαι κι αν θέλετε σταματήστε με», ο Πρόεδρος Κληρίδης έδωσε εντολή στον μόνιμο αντιπρόσωπο, πρέσβη Σώτο Ζακχαίο, να ενημερώσει σχετικά τη μυστική αστυνομία που φρουρούσε τον Πρόεδρο και να τον συλλάβει, αν επέμενε. Προφανώς, ενημερωθείς από τους αμερικανούς της μυστικής αστυνομίας, ο κ. Μίλερ δεν εμφανίστηκε. Στη διάρκεια της εισβολής των ΗΠΑ στο Ιράκ, ως πρέσβης στην Αθήνα παρενέβαινε σε στελέχη της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, ζητώντας τους να κάνουν διαβήματα στην Αθήνα, για να σταματήσει το «αντιπολεμικό κίνημα κι ο αντιαμερικανισμός». Ωστόσο, μετά το τέλος του πολέμου, σε δηλώσεις του – κι αφού είχε προηγηθεί η εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη κι η επιτυχής διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων – τόνιζε σε συνεντεύξεις ότι οι αντιπολεμικές εκδηλώσεις δεν αποτελούσαν εκδήλωση αντιαμερικανισμού.Μετά τη συνταξιοδότησή του, διατήρησε τις επαφές με την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα και μάλιστα πέρυσι είχε παρευρεθεί σε εκδηλώσεις του συνεδρίου της ΠΣΕΚΑ.

[ΕΔΗΚ]:Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

Στη συνέντευξη τύπου του προέδρου της δημοκρατίας κ. Χριστόφια στις 22-3-2010 , με θέμα τα εσωτερικά πράγματα και την οικονομία , δεν ακούσαμε τίποτα καινούριο και αξιόλογο για την πραγματική αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων .Στο βάθος της παρουσίασης των αναλύσεων και προτάσεων του προέδρου διαφαίνεται να επικρατεί η γνωστή σοσιαλ-καπιταλιστική αντίληψη της οικονομίας που αντί να επιλύει προβλήματα αποδείχθηκε παγκοσμίως ότι δημιουργεί τα προβλήματα . Η σύζευξη και συγχώνευση σοσιαλισμού και καπιταλισμού είναι ένα από τα μεγαλύτερα δεινά της κοινωνίας .Αυτή τη συγχώνευση των πρώην αντιπάλων ιδεολογιών την ζούμε δυστυχώς και στη πατρίδα μας εδώ και πολλά χρόνια . Με την διακυβέρνηση Χριστόφια η κατάσταση επιδεινώνεται με την προσθήκη του άκρατου λαϊκισμού . Λαϊκισμός στη πράξη με το άδειασμα των ταμείων και τον διασκορπισμό των φόρων του λαού σε διάφορους λήπτες που ανέρχονται σε 120.000 , μεταξύ των οποίων παρελαύνουν διάφοροι εργασιοφοβικοί , μετανάστες , τουρκοκύπριοι , επιδοτούμενα παράσιτα , αργόμισθοι και λοιποί τοιούτοι .Λαϊκισμός επιπρόσθετα στο λόγο . Η εικόνα του προέδρου να σκύβει να κοιτάζει μη στάζει λάδια και νερά το προεδρικό όχημα είναι γελοία . Η συνέντευξη έκλεισε με αυτή την γελοιογραφία .


Έτσι καλύφθηκε η παντελής έλλειψη προτάσεων για την αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων της οικονομίας .

Επισημαίνουμε τα κυριότερα εξ αυτών .

1. Συγκέντρωση του πλούτου στα χέρια των τραπεζών .

2. Διόγκωση του δημόσιου τομέα .

3. Το καρκίνωμα των ημικρατικών οργανισμών .

4. Η συρρίκνωση του τομέα εθνικής παραγωγής

5. Η καταλήστευση από το δημόσιο και από τις τράπεζες της οικογενειακής και μικρομεσαίας επιχείρησης .

Αυτά τα προβλήματα λύνονται με στρατηγική που να απορρέει από μια ιδεολογία ικανή να διεξάγει μακράν και ανυποχώρητη σύγκρουση με το σοσιαλ-καπιταλιστικό κατεστημένο . Μια ιδεολογία που θα στρατολογήσει στις οργανωτικές δομές της πολιτικής της οργάνωσης , όλες εκείνες τις λαϊκές δυνάμεις που πλήττονται από τη παρούσα κατάσταση .Αυτή η ιδεολογία δεν είναι άλλη από τον λαϊκό εθνικισμό που θα προβάλει ως κύριο όπλο του το αίτημα της οικονομικοκοινωνικής αλλαγής και της δημιουργίας ενός εθνικού λαϊκού κράτους , που θα είναι το όπλο του λαού ενάντια στους εκμεταλλευτές του ,είτε τάξεις , είτε φατρίες , είτε άτομα . Η εθνική και πατριωτική συνείδηση θα σφυρηλατηθεί μέσα στις φλόγες αυτού του κοινωνικού αγώνα .

Οι αγρότες , οι χαμηλόμισθοι , οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες αλλά και το μεγάλο παραγωγικό κεφάλαιο μπορούν να συνεργαστούν κάτω από την ιδεολογία του εθνικισμού για την πραγμάτωση μιας ισχυρής εθνικής οικονομίας .

Η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης είναι πριν από όλα ζήτημα ιδεολογικο-πολιτικής αντίληψης , διεξαγωγή ιδεολογικού πολέμου , σφυρηλάτηση πολιτικής οργάνωσης και διεκδίκηση της εξουσίας .

Σε αυτή τη μάχη έχουμε απέναντι μας όλες εκείνες τις ιδεολογικές και πολιτικές δυνάμεις που συνενώθηκαν κάτω από την απάτη του σοσιαλ-καπιταλισμού .Αυτοί είναι οι άσπονδοι εχθροί μας . Ας τους πολεμήσουμε σε όλα τα επίπεδα ατενίζοντας ένα και μοναδικό στόχο : Να γιορτάσουμε τη νίκη πατώντας πάνω στα συντρίμμια των ιδεών τους , των αισθημάτων τους , των ειδώλων τους , των συμφερόντων τους .

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

[ΕΔΗΚ]:Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο πρόεδρος της δημοκρατίας κύριος Χριστόφιας στις 18 –3-2010 , έκανε συχνές αναφορές στο σύνταγμα του 1960 καθώς και στο σχέδιο Ανάν προκειμένου να συγκρίνει θέσεις και προτάσεις που κατατέθηκαν στο τραπέζι των συνομιλιών προς επιδίωξη λύσης και δημιουργίας ενός νέου συντάγματος που θα προσδιορίζει τη ζωή των πολιτών αυτού του κράτους στο διηνεκές . Για αυτό το νέο σύνταγμα θα αποφασίσουν οι τουρκοκύπριοι και οι ελληνοκύπριοι σε δύο ξεχωριστά δημοψηφίσματα. Το μέγα σφάλμα του δημοψηφίσματος επί του σχεδίου Ανάν θα επαναληφθεί, δηλαδή θα επικυρωθεί εκ νέου η ύπαρξη δύο ξεχωριστών εκλογικών σωμάτων. Η πράξη τούτη από μόνη της θα θέσει τα θεμέλια να γίνει στο μέλλον αυτό που επιδιώκουν οι τούρκοι, δηλαδή το πέρασμα από τα δύο εκλογικά σώματα σε δύο λαούς, και κατά συνέπεια σε δύο κράτη.




Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν διότι με το δημοψήφισμα επί του σχεδίου Ανάν η πλευρά μας αναγνώρισε ξεχωριστό εκλογικό σώμα των τουρκοκυπρίων. Είναι εδώ που στηρίζεται η απαίτηση των τουρκοκυπρίων να θεωρούνται ξεχωριστός λαός και να απαιτούν ξεχωριστό κράτος και συνομοσπονδιακό συνεταιρισμό.

Το γεγονός ότι τέθηκε το σχέδιο Ανάν σε δύο ξεχωριστά δημοψηφίσματα αποτελεί εθνική ήττα και εσχάτη υποχώρηση με συνέπειες τις οποίες θα συναντήσουμε στο μέλλον ως κυπριακός ελληνισμός εάν εξακολουθούμε να βαδίζουμε πάνω στη γραμμή που εγκαινίασε η Ζυρίχη και συνεχίστηκε από όλους τους προέδρους της Κύπρου. Αυτό είναι το πολιτικό κατεστημένο που εμείς καταγγέλλουμε στην συνείδηση του έθνους και απαιτούμε με επαναστατική ορμή την ανατροπή κάθε συνθήκης , συμφωνίας ή πρότασης που υποθηκεύει το μέλλον του κυπριακού ελληνισμού.

Το δακρύβρεχτο διάγγελμα του τότε προέδρου της δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου ίσως να συνέβαλε στην υπερίσχυση του ΌΧΙ , όμως η αποδοχή του δημοψηφίσματος με τον τρόπο που διεξήχθη εξυπηρέτησε πλήρως τα σχέδια των εχθρών μας. Είναι το γεγονός αυτό , μια πράξη εθνικής μειοδοσίας ή αποτελεί ένα λάθος που πρέπει να το αφήσουμε να περάσει απαρατήρητο; Για εμάς πρέπει να καταγραφεί στην ιστορία ως πράξη εθνικής μειοδοσίας και ύπουλης συνεργασίας με τους εχθρούς της πατρίδος.

Πότε επιτέλους θα σταματήσει αυτός ο ολισθηρός κατήφορος προς την καταστροφή; Εμείς απαντούμε πως τίποτα δεν θα αλλάξει όσο ο λαός θα εμπιστεύεται αυτό το πολιτικό κατεστημένο και θα αφήνει την τύχη του στα χέρια του.

Μόνο ο φλογερός και ανυποχώρητος εθνικισμός μας θα απαλλάξει το έθνος από το άγος του ενδοτισμού και θα επανασυνδέσει τη πολιτική με τα δίκαια και τους εθνικούς αγώνες του κυπριακού ελληνισμού .

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

[Ελληνική Άποψη]:Ο ΦΤΗΝΟΣ ΜΠΑΓΑΣΑΚΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Tου Κ.Κυριακόπουλου

Η εθνική συναίνεση δεν αποτελεί το φάρμακο «δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν». Αυτό είναι το μόνο σίγουρο…

Όταν όμως η «πάσα μαλακία» αναγορεύεται σε κεντρική πολιτική στάση ενός κόμματος, τότε το μαύρο γίνεται άσπρο, και οι εξαπατημένοι ψηφοφόροι το οφείλουν στον εαυτό τους να αφυπνίζονται.Πιστός στη λογική της «πάσης μαλακίας» ο Καρατζασούρταφέρτας της πολιτικής, σήκωσε πάλι ψηλά τη σημαία της «λαϊκής συναίνεσης» και επαναλαμβάνοντας τη συμπλεγματική του πρόταση για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών (μεγάλος ο καημός βλέπεις να μοστράρει ως πολιτικός αρχηγός και ο ίδιος), καμώνεται πως ανακάλυψε την Αμερική και πλασάρει το εφεύρημά του ως διαδρομή υπέρβασης της «μεγαλύτερης μεταπολιτευτικής κρίσης»

Όταν όμως αναγορεύει κανείς τη μπουρδολογία σε πολιτική θέση και κυρίως σε πολιτική στάση απέναντι στα τεκταινόμενα, τότε τρία πράγματα είναι αυτά που αποκαλύπτει με τρόπο αδιαμφισβήτητο και χαρακτηριστικό:- Την πολιτική του γύμνια…- Τον πολιτικό του καιροσκοπισμό. Και…- Τον επικίνδυνο πολιτικό ρόλο του.Διότι τι άλλο είσαι εκτός από φαφλατάς και καιροσκόπος, όταν μιλάς για εθνική συναίνεση, και δεν τολμάς να προσδιορίσεις τη βάση, την κατεύθυνση, το ρόλο των πρωταγωνιστών που θα συναινέσουν, και το ζητούμενο αποτέλεσμα???Τι άλλο είσαι εκτός από καιροσκόπος, όταν προτείνεις «να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί την κρίση και να βρούμε μια κοινή συντεταγμένη, με ένα πρόγραμμα ουσιαστικής εξόδου της χώρας απ' αυτή τη κρίση από την οποία αντί να βγαίνουμε όλο και βυθιζόμαστε περισσότερο»??? Όλοι μαζί τη δημιουργήσαμε την κρίση και θα πρέπει να κληθούμε «όλοι μαζί» να την αντιμετωπίσουμε???Όλοι μαζί χάσαμε ή κερδίσαμε από την κρίση και θα πρέπει όλοι μαζί να επωμιστούμε το φορτίο των «πολιτικών εξόδου» από αυτή???Τι άλλο είσαι εκτός από επικίνδυνος, όταν έσπευσες να προσφέρεις γην και ύδωρ στην πλέον ανελέητη επίθεση που οργάνωσε και κλιμάκωσε ο θίασος του JEFFREY, σε βάρος των εισοδημάτων, των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και των αιματοβαμμένων κατακτήσεων αυτού του λαού???

Μ αυτά και μ εκείνα, το μόνο που αποδεικνύεις καθημερινά κύριε Καρατζασούρταφέρτα, είναι ότι είσαι ένας φτηνός μπαγασάκος της πολιτικής, καιροσκόπος και επικίνδυνος…

Μια εναλλακτική φωνή του ίδιου σάπιου πολιτικού συστήματος είσαι…Μια βαλβίδα εκτόνωσης και αποπροσανατολισμού της λαϊκής αγανάκτησης είσαι…Ότι πιο αφερέγγυο και επικίνδυνα αποπροσανατολιστικό γέννησε ποτέ αυτός ο τόπος είσαι.

Διότι τόσο η ίδια η κρίση κύριε Καρατζασουρταφέρτα της πολιτικής, όσο κυρίως οι πολιτικές και οι αγώνες εξόδου από αυτήν, έχουν…- Σύμμαχους στην κοινωνία και την πολιτική…- Αντίπαλους….- Εχθρούς και φίλους…- Υπεύθυνους και θύματα…- Ενόχους και απελπισμένους…- Λαούς που αγωνίζονται να επιβιώσουν και μηχανισμούς που ταπεινώνουν τους αγωνιζόμενους λαούς.

Εσύ με ποιους είσαι Καρατζαφέρη???Με ποιους αναζητάς κοινωνική συναίνεση???Ποιο τίμημα θα μοιραστούν με τον εξαθλιωμένο λαό οι οικονομικά ισχυροί που δημιούργησαν την κρίση και ποια ωφελήματα από την «ανάκαμψη» που οραματίζεσαι θα απολαύσουν αυτοί που στενάζουν υπό το βάρος των πολιτικών που έσπευσες να στηρίξεις???