ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

"ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ"

Στην προεκλογική εκστρατεία που έγινε στο Ισραήλ το 1988,όπως ανέφερε η Γερμανική εφημερίδα «Ντι Βελτ» οι υποψήφιοι πολιτικοί και τα κόμματα δεν έπαυαν να επαναλαμβάνουν αυτά τα λόγια.

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


Η σχετική αναδημοσίευση της «Ελευθεροτυπίας» ( 6-11-88 ).







Εικόνα

“Να υπογράψει τη συμφωνία για τα 12 μίλια η Τουρκία”

Είναι καιρός η Τουρκία να υπογράψει τη σύμβαση του ΟΗΕ για το δίκαιο της θάλασσας λέει σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας. Μάλλον συνεχίζουμε ως χώρα στη λογική της ήπιας αντιμετώπισης των τουρκικών προκλήσεων ακόμη και μετά την πρωτοφανή πρόκληση της τουρκικής κορβέτας που ζήτησε από ιταλικό σκάφος ανοιχτά του Καστελόριζου να της υποβάλει σχέδιο πλεύσης. Ο κ. Δρούτσας στη συνέντευξή του καλεί την τουρκική πλευρά να αλλάξει στάση "η Ελλάδα έχει δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, δικαίωμα που παράσχει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Ωστόσο η Τουρκία χαρακτηρίζει τη χρήση του δικαιώματός μας αυτού αιτία πολέμου.

Αυτό όμως συνιστά ανοιχτή παραβίαση της σύμβασης του ΟΗΕ που είναι το πιο ιερό κείμενο του δικαίου της θάλασσας. Και θέλω να ρωτήσω, με αυτό τον τρόπο θέλει να αναπτύξει η Τουρκία το δόγμα των μηδενικών προβλημάτων;"
Η διπλωματική γλώσσα επιβάλει πιο ήπιους τόνους ωστόσο είναι να απορεί κανείς γιατί η ελληνική πλευρά επιμένει στο θέμα των 12 μιλίων από τη στιγμή που μπορεί να προχωρήσει στον καθορισμό ΑΟΖ με τις γειτονικές χώρες που εμμέσως πλην σαφώς δίνει λύση απέναντι στις όποιες διεκδικήσεις των Τούρκων που με μια απλή έκφραση, το “casus belli” έχει μπλοκάρει τα πάντα στο Αιγαίο.
Μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία πρέπει ή να υπάρξει μία λύση στις διερευνητικές επαφές μεταξύ των υπουργείων εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας ή να προσφύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την υφαλοκρηπίδα, δηλώνει ο υπουργός εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας και καλεί την Τουρκία να υπογράψει τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το δίκαιο της θάλασσας.
Βέβαια και η κίνηση για προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης ενέχει ρίσκο αφού το παρελθόν έχει αποδείξει ότι ακολουθεί τη γραμμή της ... μέσης οδού. Δεν δικαιώνει δηλαδή πλήρως καμία πλευρά και έτσι είναι καλό να αναρωτηθούμε αν και κατά πόσο συμφέρει και τη χώρα μας η ... εμμονή στην προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο.

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

ΘΗΛΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΗΜΕΝΟΥ

Διαβάστε τη παρακάτω είδηση (εδώ) για να διαπιστώσετε πόσο δίκαιο είχαμε όταν χαρακτηρίσαμε την αποδοχή διεξαγωγής δύο χωριστών δημοψηφισμάτων το 2004 , ως ΠΡΑΞΗ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ από την τότε κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου. Αν η πράξη αυτή επαναληφτεί σε ένα ενδεχόμενο νέο σχέδιο λύσης που μας ετοιμάζουν , όντες αυτή τη φορά κράτος μέλος της Ε.Ε., τότε θα ισοδυναμεί με πράξη αναγνώρισης του «τουρκοκυπριακού κράτους»
Στο θέμα της απογραφής , θέση μας είναι πως πρέπει να διεξαχθεί μόνο στα κατεχόμενα υπό την επίβλεψη της Κυπριακής δημοκρατίας , της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Εθνών, ώστε να καταμετρηθούν πόσοι είναι οι τουρκοκύπριοι που μόνο αυτοί δικαιούνται να λάβουν μέρος σε ένα μελλοντικό ενιαίο δημοψήφισμα, για ένα σχέδιο λύσης μετάβασης από το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης στην πρώτη πραγματική δημοκρατία , που θα θέσει στο λαό ο πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ


28 Μαρτίου 2011, 10:15 EEST
SigmaLive
Αντίθετη στη διεξαγωγή μιας μόνο απογραφής σε όλο το νησί και όχι στην ταυτόχρονη διεξαγωγή απογραφής πληθυσμού είναι η τ/κ πλευρά.
Μάλιστα, ο σύμβουλος του Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, Κουντρέτ Οζερσάι, δήλωσε ότι η αντίρρηση της τ/κ πλευράς δεν αφορά την ταυτόχρονη διεξαγωγή απογραφής πληθυσμού, αλλά τη διεξαγωγή μιας και μόνο απογραφής σε όλο το νησί.
Ισχυρίστηκε δε, ότι αν η τ/κ πλευρά αποδέχονταν στη διεξαγωγή μιας μόνο απογραφής στο σύνολο της νήσου, αυτό θα ισοδυναμούσε, τρόπον τινά, με την επιστροφή στην προ του 1974 κατάσταση.
Υπενθύμισε ότι το 2004 διεξήχθησαν χωριστά δημοψηφίσματα και ανέφερε ότι, αν σήμερα διεξαχθεί μια από κοινού απογραφή, αύριο, αν παραστεί ανάγκη για δημοψήφισμα, ίσως κάποιοι πουν ''όπως και στην απογραφή, και το δημοψήφισμα να διενεργηθεί από κοινού και όχι χωριστά''.

Κορύφωση της αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων από τη Τουρκία

Επιβεβλημένη θεωρείται πλέον η ανάπτυξη μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού στο νότιο Αιγαίο μετά την έντονη στρατιωτική κινητικότητα που παρατηρείται από τη Τουρκία. Επωφελούμενη από την ελληνική αδράνεια, η Άγκυρα προχωρά σε ευθεία διεκδίκηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ανατολικά της Κρήτης δεσμεύοντας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μεγάλη θαλάσσια έκταση για την πραγματοποίηση αεροναυτικής άσκησης στη περιοχή νότια του Καστελόριζου σε μία ακόμη επίδειξη ισχύος.

Παράλληλα, η Τουρκία παρατύπως και μονομερώς εξέδωσε αγγελία προς ναυτιλλομένους (NAVTEX) γνωστοποιώντας ότι το ιταλικό πλοίο R/V EXPLORA που πραγματοποιεί ήδη συμπληρωματικές έρευνες στη περιοχή βρίσκεται άνωθεν τουρκικής υφαλοκρηπίδας.
Το αξιοπερίεργο είναι ότι η τουρκική NAVTEX εκδόθηκε το απόγευμα της Τρίτης 22 Μαρτίου, προτού κοινοποιηθεί ελληνική αγγελία η οποία θα γνωστοποιούσε στα παραπλέοντα πλοία την πορεία του ιταλικού ερευνητικού.

Η ελληνική NAVTEX εκδόθηκε κατά πληροφορίες το βράδυ της Τρίτης και αφού προηγουμένως η τουρκική αγγελία είχε ήδη διανεμηθεί. Αρμόδιοι διπλωματικοί παράγοντες υποστηρίζουν ότι η ιταλική πλοιοκτήτρια εταιρεία είχε ζητήσει άδεια μόνον από τις ελληνικές αρχές και επισημαίνουν υπαινικτικά ότι από ενημέρωση των ιταλικών αρχών έχουν λάβει τη διαβεβαίωση ότι οι ιδιοκτήτες του ΕΧPLORA δεν ζήτησαν άδεια διενέργειας εργασιών και από την τουρκική πλευρά.
«Η αγγελία αυτή της Τουρκίας είναι παράτυπη. Η Τουρκία δεν έχει δικαιοδοσία στην περιοχή» επισημαίνει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, προσθέτοντας ότι «τέτοιες πράξεις, που δεν εδράζονται στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου δεν μπορούν να επιφέρουν έννομες συνέπειες. Δεν επηρεάζουν τα ελληνικά δικαιώματα, που βασίζονται στο Διεθνές Δίκαιο. Η χώρα μας ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα τις προβλέψεις του Δικαίου της Θάλασσας και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», προκειμένου να γνωστοποιήσει ότι η πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα πραγματοποίησε σήμερα διάβημα προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Το περιστατικό που έχει κινητοποιήσει τις ελληνικές διπλωματικές αρχές δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο. Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 12 Μαρτίου κι ενώ το ιταλικό πλοίο ΕΧΡLORA έπλεε στην περιοχή νοτιοανατολικά της Ρόδου και της Καρπάθου, η κορβέτα TCG BANDIRMA (F502) του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού προσέγγισε το ερευνητικό πλοίο και με την απειλή χρήσης βίας κάλεσε το πλήρωμα του ιταλικού πλοίου να απομακρυνθεί από την περιοχή, επειδή δήθεν έπλεαν πάνω από τουρκική υφαλοκρηπίδα. Η ελληνική πλευρά, με καθυστέρηση τριών 24ώρων (δηλαδή την Τρίτη 15 Μαρτίου) προχώρησε σε διάβημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αντιδρώντας στην πρόκληση της Άγκυρας. Όπως αποδεικνύεται από την εξέλιξη των γεγονότων η τουρκική διπλωματία δεν πτοήθηκε από την ελληνική διαμαρτυρία.

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκική υποστήριξη στην ΠΓΔΜ για την ονομασία

Την πλήρη υποστήριξη της Τουρκίας για την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ στην ΕΕ και για τις θέσεις της ΠΓΔΜ στο θέμα της ονομασίας, εξέφρασε ο Υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου της Τουρκίας και επικεφαλής της τουρκικής διαπραγματευτικής ομάδας για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαική Ένωση, Εγκεμέν Μπαγίς, κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια. «Η «Μακεδονία» είναι μια χώρα που δεν έχει μόνο παρελθόντες δεσμούς με τη Τουρκία. Έχουμε επίσης ένα κοινό μέλλον. Είναι τιμή μας να είμαστε μία από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν την ανεξαρτησία σας και δεν θα περιοριστούμε μόνο στην παροχή στήριξης για την ενσωμάτωση της χώρας σας στην Ε.Ε., αλλά θα επιλύσουμε και προβλήματα από κοινού», δήλωσε ο κ. Μπαγίς μετά τη συνάντηση που είχε στα Σκόπια με τον εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ και αρμόδιο ευρωπαϊκών υποθέσεων, Βάσκο Ναουμόφσκι.

Ο κ. Μπαγίς εξέφρασε την ελπίδα ότι η ΠΓΔΜ θα ενταχθεί σύντομα στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, ανεξάρτητα από το γεγονός πως οι κυβερνήσεις της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας διαπραγματεύονται ακόμη για το ζήτημα της ονομασίας. Πρόσθεσε ότι η ΠΓΔΜ δεν είναι η μόνη χώρα που περνά μια δύσκολη περίοδο αναφορικά με την ευρωπαϊκή της προοπτική και αναφέρθηκε στο πρόβλημα της Τουρκίας με την Κύπρο.
Ο κ. Μπαγίς ανέφερε πως η χώρα του, έχει ήδη κλείσει 13 κεφάλαια ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, παρά το πρόβλημα της Κύπρου, και είναι έτοιμη να προσφέρει στην ΠΓΔΜ τη σχετική εμπειρία της.
Από την πλευρά της ΠΓΔΜ ο κ. Ναουμόφσκι, ανέφερε ότι οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού για τη βελτίωση της συνεργασίας στον πολιτικό και οικονομικό τομέα αλλά και σε άλλους τομείς, με στόχο την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Ο κ. Ναουμόφσκι σημείωσε πως τόσο η ΠΓΔΜ όσο και η Τουρκία «έρχονται κατά καιρούς αντιμέτωπες με την παραβίαση αρχών εκ μέρους ορισμένων κρατών-μελών της Ε.Ε., οι οποίες λαμβάνουν θέσεις που δεν συνάδουν με τα κοινά ευρωπαϊκά συμφέροντα».
Ερωτηθείς αν η διευθέτηση του ζητήματος της ονομασίας είναι εφικτή μέσα στο 2011, σε συνδυασμό με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην ΠΓΔΜ, ο κ. Ναουμόφσκι απάντησε πως η βούληση της χώρας του για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση σε αυτήν τη μακροχρόνια εκκρεμότητα έχει διατυπωθεί με σαφήνεια σε πολλές περιπτώσεις και επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ ότι όποια λύση προωθηθεί θα τεθεί σε δημοψήφισμα.
«Πιστεύουμε ότι αν η Ελλάδα έχει ειλικρινή πρόθεση να λυθεί το θέμα, αυτό είναι δυνατόν να συμβεί στο άμεσο μέλλον, δηλαδή να υπάρξει πρόοδος, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους», πρόσθεσε ο κ. Ναούμοφσκι.

εθνικά θέματα-Ελλάδα

ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗ ΚΑΤΟΧΗ ΖΗΤΑ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος καλεί τον Πάπα να παρέμβει , χρησιμοποιώντας την επικοινωνιακή του ισχύ στην Ευρώπη , ώστε να ευοδωθούν τρείς σημαντικοί για την εκκλησία της Κύπρου , στόχοι. Ο ένας είναι να δοθεί άδεια από το κατοχικό καθεστώς στην εκκλησία της Κύπρου , να συντηρήσει τους ναούς που βρίσκονται στα κατεχόμενα και κινδυνεύουν να καταρρεύσουν. Ο άλλος είναι να καταργηθούν τα εισιτήρια, που πληρώνουν στις κατοχικές αρχές οι πιστοί, που επισκέπτονται το μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα και ο τρίτος στόχος είναι να σταματήσει το κατοχικό καθεστώς να παραβιάζει την αρχή της θρησκευτικής ελευθερίας.
Ας υποθέσουμε ότι η παρέμβαση του Πάπα ρυθμίζει τα πράγματα σύμφωνα με το ποθούμενο. Δίδεται η άδεια για την συντήρηση των ναών , επιτρέπονται οι χριστιανικές λειτουργίες στα κατεχόμενα και κόβονται τα εισιτήρια στους επισκέπτες.
Το ερώτημα είναι αν με την πραγμάτωση αυτών των στόχων ωφελείται η πατρίδα ή η κατοχή. Αν είναι ένα βήμα προς την απελευθέρωση ή ένα βήμα συμβιβασμού και παράτασης της κατοχής .
Εμείς θεωρούμε πως από αυτή την υπόθεση μόνο η κατοχή ωφελείται . Αυτό όσο αφορά το αποτέλεσμα. Η αξιολόγηση από την άλλη , του αιτήματος του αρχιεπισκόπου, οδηγεί σε συμπεράσματα αρνητικά για την υπόθεση της ελευθερίας μας, καθότι συνιστά πράξη συμβιβασμού με την κατοχή.
Εμείς εκείνο που θέλουμε είναι να κλείσουν τα οδοφράγματα και να σταματήσουν οι επισκέψεις στα κατεχόμενα και η συνακόλουθη οικονομική ενίσχυση τους.
Δεν θέλουμε τις «ελευθερίες» των κατακτητών , θέλουμε την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΤΡΙΔΟΣ αρχιεπίσκοπε Χρυσόστομε.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ