ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΑΦΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΝΑ ΘΕΡΙΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ;


Στους επί άμβωνος περισπούδαστους διαλόγους των μελών του κυπριακού πολιτικού κατεστημένου , αναφορικά με τη φονική έκρηξη , δεν γίνεται καμία νύξη για δολιοφθορά. Όλοι προσπαθούν να αποδείξουν ότι η έκρηξη υπήρξε φυσιολογική εξέλιξη της επί μακρόν παραμονής των εκρηκτικών σε μη ασφαλές περιβάλλον.
Αναφέρονται μάλιστα σε πρόσφατες συσκέψεις που έγιναν, όπου αναγνωρίστηκε η επικινδυνότητα των εκρηκτικών υλών , αλλά που περιέργως δεν έγινε τίποτα για να αποφευχθεί το μοιραίο.
Δόθηκαν μάλιστα στη δημοσιότητα φωτογραφίες από φουσκωμένα κοντέινερ που υποδήλωναν αλλοίωση του εκρηχτικού περιεχομένου τους . Κάποιοι μάλιστα μαρτυρούν ότι ακούγονταν τελευταίως αλλεπάλληλες μικροεκρήξεις μέσα στα κοντέινερ.
Αν είναι έτσι τα πράγματα τότε γιατί δεν εκκένωσαν άμεσα την περιοχή , γιατί δεν έλαβαν κάποια μέτρα , γιατί άφησαν απροστάτευτο το λαό;
Αφού γνώριζαν γιατί τήρησαν σιγή ; Ποιο ανόσιο όφελος υπαγόρευσε αυτή τη σιγή; Γιατί η αντιπολίτευση δεν κατήγγειλε την εγκληματική αμέλεια της κυβερνήσεως; Γιατί άφησαν το θάνατο να θερίσει το λαό;
Δυστυχώς όμως οι πολιτικοί κυβερνούν στηριζόμενοι στη λήθη. Θα υπάρξουν κάποιες διαμαρτυρίες σκέφτονται και ύστερα όλα θα ξεχαστούν και θα ξανάρθουν πάλι κοντά μας για να τους κυβερνήσουμε όπως τους αξίζει.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ

Η τραγωδία στην Κύπρο, η Χίλαρυ και τα Wikileaks

 
 Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου

Διαστάσεις διπλωματικού θρίλερ λαμβάνει η τραγωδία που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον δώδεκα αθώους ανθρώπους στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», στο Ζύγι της Κύπρου. Μετά τις χθεσινοβραδυνές αποκαλύψεις του “Newsbomb” για τις αφόρητες πιέσεις των Αμερικανών εις βάρος της Λευκωσίας, όπως αυτές καταγράφονται στις διαρροές των Wikileaks, μία νέα πτυχή έρχεται να ενισχύσει τις υποψίες περί δολιοφθοράς…

Το γαϊτανάκι των πιέσεων άρχισε από το 2009 όταν ενεπλάκη προσωπικώς η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών κ. Χίλαρυ Κλίντον απειλώντας εμμέσως τον Κύπριο Πρόεδρο κ. Δημήτρη Χριστόφια να λάβει μέτρα εναντίον της Κύπρου αν θα μεταφέρονταν τα πυρομαχικά που εξερράγησαν από το Ιράν στη Συρία με το ρωσικών συμφερόντων πλοίο "Μαντσεγκόρσκ", το οποίο έφερε κυπριακή σημαία.
Το πλοίο είχε ναυλωθεί επίσημα και η Συρία είναι κράτος που έχει κάθε δικαίωμα να αγοράζει όπλα. Οι Αμερικανοί, όμως, απαίτησαν τα όπλα αυτά να κατασχεθούν.
Η κυπριακή πλευρά αντιστάθηκε αρχικώς στις πιέσεις των Αμερικανών. Φοβόταν τη δικαιολογημένη οργή και τα πιθανά αντίποινα της Συρίας, αν προχωρούσε σε τέτοια κίνηση. Η Κύπρος έχει, άλλωστε, πικρή πείρα. Παλιότερα είχε πάλι υποκύψει στις πιέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ και είχε κατασχέσει το φορτίο ενός άλλου πλοίου του "Γκρεγκόριο", το οποίο μετέφερε στη Συρία ραντάρ από τη Βόρειο Κορέα. Τότε η Δαμασκός εγκατέλειψε τη φιλοκυπριακή πολιτική της, έκανε στροφή 180 μοιρών και άνοιξε την πορθμειακή γραμμή από το συριακό λιμάνι της Λατάκια προς την κατεχόμενη Αμμόχωστο, αίροντας τον αποκλεισμό του κατοχικού ψευδοκράτους.
Όπως αποδεικνύεται από τις διαρροές των Wikileaks, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Χίλαρυ Κλίντον πίεσε τον Κύπριο Πρόεδρο κ. Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος υπέκυψε και λίγες ώρες πριν μπει το πλοίο στα συριακά χωρικά ύδατα το διέταξε στη Λεμεσό, όπου μετά δύο εβδομάδες διαβουλεύσεων κατασχέθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2009 το φορτίο του με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της Κύπρου.

Οι νέες διαστάσεις

Στην περιοχή του Ζυγίου σχεδιάζεται να κατασκευαστεί ο τερματικός σταθμός υγροποίησης φυσικού αερίου (LNG) που θα τροφοδοτείται με υποθαλάσσιο αγωγό από το ισραηλινό κοίτασμα “Leviathan 3” και το κυπριακό πεδίο 12. Το σημείο βρίσκεται σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων από το σημείο που έγινε η έκρηξη.
Η εκδοχή που αναφέρει πως επρόκειτο για συγκεκριμένο χτύπημα με πολιτικές, διπλωματικές, στρατιωτικές και οικονομικές διαστάσεις μάλλον ενισχύεται από τις συνέπειες που προκαλεί η έκρηξη, πέρα από τις ανθρώπινες απώλειες. Έγκυροι διπλωματικοί αναλυτές δεν αποκλείουν να πρόκειται για μεθοδευμένη ενέργεια η οποία πλήττει οικονομικά την Κύπρο στον πιο ευαίσθητο τομέα της, τον ενεργειακό.
Η καταστροφή της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής προκαλεί προβλήματα στην ηλεκτροδότηση του νησιού επί εβδομάδες ή μήνες χωρίς εξωτερική βοήθεια, με οδυνηρές επιπτώσεις στον τουρισμό του νησιού κατά την κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Το δεύτερο στοιχείο αφορά στο θόρυβο που έχει προκληθεί από συγκεκριμένους φορείς ώστε να μην κατασκευασθεί ο τερματικός σταθμός υγροποίησης του φυσικού αερίου στο Ζύγι. Το τρίτο στοιχείο αφορά στην αποσταθεροποίηση που προκαλούν στην κυπριακή οικονομία:
α) Οι ζημιές της έκρηξης.
β) Οι συνέπειες της αποσταθεροποίησης που προκαλεί σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο το γεγονός.
γ) Οι αναμενόμενες ακυρώσεις κρατήσεων από μεγάλους tour operators μέσα στην αιχμή της τουριστικής περιόδου.

Τα Wikileaks

Εδώ και εβδομάδες πάντως, διαδραματίζεται ένα περίεργο διπλωματικό παιγνίδι, το οποίο κορυφώθηκε με τις αποκαλύψεις που προέρχονται από τα Wikileaks και μαρτυρούν έμμεσους εκβιασμούς της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών κ. Χίλαρυ Κλίντον ότι οι ΗΠΑ θα αναγκαστούν να εκθέσουν διεθνώς την Κύπρο αν το φορτίο με τα ιρανικά πυρομαχικά σε πλοίο με κυπριακή σημαία κατάφερνε να φτάσει στη Συρία.
Τα τηλεγραφήματα που διέρρευσαν σκιαγραφούν χαρακτηριστικά το διπλωματικό παρασκήνιο, τις αφόρητες πιέσεις της Ουάσινγκτον προς τη Λευκωσία, καθώς και τις προεκτάσεις που μπορεί να έχει αυτή η υπόθεση με δεδομένη την αποσταθεροποίηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Συρία. Διπλωματικοί αναλυτές επισημαίνουν στο “Newsbomb” ότι οι πολιτικο-στρατιωτικές πτυχές της τραγωδίας με τα 98 εμπορευματοκιβώτια πυρίτιδας και τα δώδεκα θύματα της Ναυτικής Βάσεως «Ευαγγ. Φλωράκης» ίσως να αποτελεί θρυαλλίδα εξελίξεων για το Κυπριακό και τις ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Τηλεγραφήματα - φωτιά


Τα επίμαχα τηλεγραφήματα αναφέρουν τα ακόλουθα:

19 Ιανουαρίου 2009: Πλήρωμα του αμερικανικού ναυτικού λαμβάνει άδεια από τον καπετάνιο Σμιρνώφ να επιβιβαστεί στο «Μόντσιεγκορσκ» για μία επιθεώρηση, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας. Το ρωσικών συμφερόντων πλοίο με την κυπριακή σημαία είχε ναυλωθεί από την IRISL, τις κρατικές ναυτιλιακές γραμμές του Ιράν, για τη μεταφορά φορτίου από το ιρανικό λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς στην Ταρτούς της Συρίας. Άμεσα οι επιθεωρητές ενημερώνουν την Ουάσιγκτον για τα ευρήματα των ελέγχων σε μερικά από τα 98 κοντέινερ που μετέφερε το πλοίο.
27 Ιανουαρίου 2009: Οι Αμερικανοί στη Λευκωσία θέτουν σε απόρρητο διπλωματικό έγγραφο προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ το ερώτημα αν η Κύπρος «νίπτει τας χείρας της» για την υπόθεση του πλοίου. Ανάμεσα σε άλλα στο τηλεγράφημα περιγράφεται ο φόβος των Κυπρίων για αντίποινα από τη Δαμασκό και υπενθυμίζεται η περίπτωση ενός άλλου φορτηγού, του «Γκρεγκόριο», που μετέφερε ραντάρ από τη Βόρεια Κορέα στους Σύρους. Όπως αναφέρεται, το συγκεκριμένο συμβάν στάθηκε αφορμή για να ανοίξει η γραμμή μεταξύ της Λαττάκιας στη Συρία και της Αμμοχώστου στα Κατεχόμενα.
Λίγη ώρα πριν σταλεί το εν λόγω διπλωματικό έγγραφο ο κ. Λεωνίδας Παντελίδης, διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Κυπρίου Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια, ενημέρωσε τον αμερικανό πρεσβευτή πως ζήτησαν με τον ασύρματο στον καπετάνιο του «Μόντσιεγκορσκ» να κατευθυνθεί στη Λεμεσό, όμως δεν έλαβαν κάποια απάντηση.
«Κάνουμε ό,τι μπορούμε», φέρεται να είπε ο κ. Παντελίδης, σύμφωνα με το τηλεγράφημα 09Nicosia58.

Εμπλοκή της NSA

Ωστόσο, η αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) πληροφόρησε την πρεσβεία ότι το πλοίο «δεν είχε λάβει ή μεταδώσει μηνύματα μέσω ασυρμάτου προσφάτως». Επιπλέον, το αμερικανικό Ναυτικό ενημέρωσε ότι αν το «Μόντσιεγκορσκ» διατηρούσε την κατεύθυνσή του και την ταχύτητα των 11 κόμβων θα έφτανε στη Συρία το ίδιο βράδυ. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο οι Αμερικανοί πίεζαν με τηλεφωνήματα τους Κύπριους αξιωματούχους το τελευταίο κρίσιμο 24ωρο, ενώ είχαν ήδη προχωρήσει σε απευθείας διάβημα προς τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Χριστόφια για τον περιορισμό του πλοίου σε κυπριακό λιμάνι.
«Ο πρεσβευτής υπογράμμισε τις υποχρεώσεις της Κύπρου ως κράτος σημαίας του πλοίου και σημείωσε ότι το ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον για το συγκεκριμένο θέμα ήταν το υψηλότερο δυνατόν... Ρώτησε αν η Κύπρος χρειαζόταν τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών για να έρθει σε απευθείας επαφή με το πλοίο και να γνωστοποιήσει τις εντολές στον καπετάνιο, ή για κάποια επιπλέον βοήθεια. Ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου της κυπριακής προεδρίας απέρριψε και τα δύο, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυπριακή κυβέρνηση δεν θέλει την ανάμειξη των ΗΠΑ», αναφέρεται στο τηλεγράφημα.

Άμεση απειλή από Χίλαρυ

28 Ιανουαρίου 2009: Όπως προκύπτει από το απόρρητο διπλωματικό έγγραφο 09Nicosia73, το «Μόντσιεγκορσκ» σταμάτησε μεσοπέλαγα 60 μίλια νοτιοανατολικά της Λευκωσίας, περιμένοντας περαιτέρω εντολές από την κυπριακή κυβέρνηση.
29 Ιανουαρίου 2009: Άλλο απόρρητο τηλεγράφημα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ (09State7877) με την υπογραφή της κ. Χίλαρι Κλίντον έδινε στα στελέχη της αμερικανικής πρεσβείας στη Λευκωσία την εντολή να μεταφέρουν στους Κυπρίους αξιωματούχους ότι «η αμερικανική κυβέρνηση πιστεύει πως η μεταφορά τού εν λόγω φορτίου πιθανώς αποτελεί παραβίαση της απόφασης 1747 του Συμβουλίου Ασφαλείας». Ακόμα να ασκήσουν πιέσεις στην Κύπρο ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο κατηγορηματική στο αίτημά της να προσέλθει το πλοίο σε κυπριακό λιμάνι. «Ωστόσο, αν το πλοίο φτάσει στη Συρία, χωρίς η κυβέρνηση της Κύπρου να έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την τήρηση των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να απεικονίσει τις ενέργειες της κυπριακής κυβέρνησης με τον πιο θετικό τρόπο»... έγραφε η Κλίντον και κατέληγε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν πρόθυμες να βοηθήσουν με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο.

Αμήχανος ο Χριστόφιας

Η αντίδραση της Λευκωσίας δεν άργησε. Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην κυπριακή πρωτεύουσα απέστειλε απόρρητο τηλεγράφημα (09Nicosia75) με το οποίο ανέφερε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ την είσοδο του «Μόντσιεγκορσκ» στα χωρικά ύδατα της Μεγαλονήσου. Επισημαίνει τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Λεμεσού όπου και αγκυροβόλησε.
Στο απόρρητο τηλεγράφημα επισημαίνεται με ενοχλημένο ύφος ότι ο κ. Παντελίδης παρείχε ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με τις επόμενες ενέργειες της Κύπρου. Παρατίθενται οι πρώτες αναφορές των λιμενικών για μεγάλες ποσότητες ισχυρών εκρηκτικών ήγειραν τις ανησυχίες των Κυπρίων.
Λίγες ώρες αργότερα, τα Ηνωμένα Έθνη αναφέρουν σε εμπιστευτικό διπλωματικό έγγραφο (09Nicosia77) ότι o διευθυντής του διπλωματικού γραφείου της κυπριακής προεδρίας εμφανίζεται να επεξεργάζεται και να επικοινωνεί το ενδεχόμενο μεταφοράς τού «εκρηκτικού» φορτίου του «Μόντσιεγκορσκ» από δυνάμεις του ΟΗΕ.
«Είναι ξεκάθαρο ότι η κυπριακή κυβέρνηση νιώθει πιεσμένη και θέλει να αποφύγει μία αναμέτρηση με τη Συρία και το Ιράν... Αφήνουμε τους ειδικούς τής Ουάσιγκτον και της Νέας Υόρκης να εξετάσουν αν η ιδέα του Παντελίδη για τα σώματα του ΟΗΕ στον Λίβανο ή κάποιες άλλες διευθετήσεις που εμπλέκουν τα Ηνωμένα Εθνη είναι εφαρμόσιμες» σχολιάζει ο πρέσβυς των ΗΠΑ στη Λευκωσία κ. Φρανκ Ούρμπανσιτς.
Παρακολουθούμε τις ανακοινώσεις και τις αιτιάσεις των υπευθύνων να προβάλλονται στα ΜΜΕ. Πίσω όμως από τις κατηγορίες για τη βαριά αμέλεια θα πρέπει να απαντηθούν μια σειρά ερωτημάτων που επικεντρώνονται κυρίως στην πιθανότητα της δολιοφθοράς. Αν και για τους νομικούς, η βαριά αμέλεια (Culpa Lata) ισοδυναμεί με δόλο.
newsbomb

Read more: http://tolimeri.blogspot.com/2011/07/wikileaks.html#ixzz1RuEp22Q8

To ενδεχόμενο προβοκάτσιας κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι ευθύνες της κυβέρνησης Χριστόφια

Για τους λάτρεις των θεωριών συνομωσίας, η σημερινή ανείπωτη τραγωδία που έπληξε κρίσιμες υποδομές της Κύπρου είναι αποτέλεσμα δολιοφθοράς. Για λόγους συμβολισμού, εννέα χρόνια μετά τον αδόκητο θάνατο του τότε Αρχηγού του ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγου Ευάγγελου Φλωράκη, η ομώνυμη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, ο ηλεκτροπαραγωγός σταθμός της ΑΗΚ στο Βασιλικό και ο χώρος του υπό ανέγερση Ενεργειακού Κέντρου της Κυπριακής Δημοκρατίας γίνονται στόχος προβοκάτσιας σε μια προσπάθεια εκβιασμού της Λευκωσίας.

Η χρονική συγκυρία φαντάζει ιδανική για την εκδήλωση μιας τέτοιας εχθρικής ενέργειας: Οι εκβιασμοί της διεθνούς κοινότητας για άμεση πρόοδο στο Κυπριακό εντείνονται, η Άγκυρα δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών Ahmet Davutoglu από τα Κατεχόμενα πιέζει για λύση μέχρι τη 1η Ιουλίου του 2012 και αντιδρά στην εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της ΑΟΖ Κύπρου σε συνεργασία με το Ισραήλ, όπως άλλωστε αντιδρούν και διάφορες ΜΚΟ που διαπλέκονται με πανίσχυρα πετρελαϊκά συμφέροντα και όχι μόνο.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε με δηλώσεις του να υποστηρίξει ότι θα γίνει πλήρης και ενδελεχής διερεύνηση όλων των ζητημάτων που προκύπτουν, αναφορικά με τη φύλαξη του υλικού και τα αίτια της έκρηξης των εμπορευματοκιβωτίων, απορρίπτοντας όμως το ενδεχόμενο προβοκάτσιας. Σαφέστατα οποιαδήποτε εκτίμηση για τα αίτια της πολύνεκρης τραγωδίας είναι παρακινδυνευμένη όμως υπάρχει ηθικός αυτουργός:

1. Επιβεβαιώνεται, ναι ή όχι, η πληροφορία ότι η κυβέρνηση Χριστόφια δεν προχώρησε στη καταστροφή των κατασχεθέντων εκρηκτικών υλών για να μη διαταραχθούν οι σχέσεις με τα αραβικά κράτη της περιοχής, και ειδικότερα με το δικτατορικό καθεστώς της Συρίας;

2. Επιβεβαιώνεται, ναι ή όχι, ότι το κυπριακό υπυργείο Άμυνας κώφευε διαρκώς στις αναφορές του -νεκρού- Διοικητή της βάσης που ζητούσε την άμεση απομάκρυνση των πυρομαχικών; Ο παραιτηθείς υπουργός Άμυνας δεν ήταν εκείνος άλλωστε που διαβεβαίωνε ότι η φύλαξη του φορτίου δεν εμπερικλείει κανένα κίνδυνο και θα μπορούσε να τοποθετηθεί ακόμα και σε κατοικημένες περιοχές;

Ανατίναξη 4η φορά τον αγωγό που παίρνει φυσικό αέριο το Ισραήλ

agwgos Ανατίναξη 4η φορά τον αγωγό που παίρνει φυσικό αέριο το Ισραήλ Σαμποτέρ ανατίναξαν σήμερα στο βόρειο Σινά τον σταθμό διανομής ενός αιγυπτιακού αγωγού που προμηθεύει φυσικό αέριο στο Ισραήλ και την Ιορδανία, μετέδωσε το επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA.
Η επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε κοντά στην πόλη Αλ-Κρις, είναι η τέταρτη που έχει γίνει φέτος εναντίον εγκαταστάσεων, μέσω των οποίων το αιγυπτιακό φυσικό αέριο φτάνει στο Ισραήλ.
Το MENA επικαλέσθηκε αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με τους οποίους οι επιτιθέμενοι τραυμάτισαν τον φρουρό ασφαλείας του σταθμού και μερικά μέλη της οικογένειάς του.
Οι φλόγες από τον σταθμό φαίνονται από απόσταση 20 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την τηλεόραση.
Η Αίγυπτος προσπαθεί να επαναδιαπραγματευθεί τις τιμές του αερίου με το Ισραήλ και την Ιορδανία, αφού ο Πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ εξαναγκάσθηκε τον Φεβρουάριο να παραιτηθεί, εν μέσω κατηγοριών για διαφθορά, που αφορούν μεταξύ άλλων και την πώληση αερίου στο Ισραήλ σε τιμές κάτω από αυτές τις αγοράς.
onlycy.com

Η ΦΟΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΣΥΜΒΑΝ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ;

Μέσα στο βαρύ πένθος που βύθισε τον κυπριακό ελληνισμό η ανευθυνότητα των κρατούντων τίθενται κάποια ερωτήματα που οφείλουν να απαντηθούν ύστερα απο ενδελεχή έρευνα.
Είναι η χθεσινή έκρηξη τυχαίο συμβάν ή αποτελεί πολεμική επίθεση από τους εχθρούς της Κύπρου ως αποτέλεσμα της λανθασμένης πολιτικής που ακολούθησε η ολέθρια κυβέρνηση Χριστόφια στο θέμα της εξόρυξης του φυσικού αερίου και της δημιουργίας τερματικού σταθμού υγροποίησης φυσικού αερίου στη περιοχή Βασιλικού , με την συνεργασία του Ισραήλ;
Οι απειλές των τούρκων και οι διαμαρτυρίες του Λιβάνου δεν λήφθηκαν υπόψιν από τη παρούσα κυβέρνηση.
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα προειδοποιούσε προ πολλού ότι η εξόρυξη του φυσικού αερίου που βρίσκεται στην κυπριακή ΑΟΖ δεν είναι μια εύκολη υπόθεση τεχνοκρατών. Προϋποθέτει ισχυρή άμυνα και μάλιστα ΑΜΥΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ και όχι εξαρτώμενη από το Ισραήλ.
Διαπιστώνεται όμως με τραγικές συνέπειες πως το πολιτικό κατεστημένο του τόπου έχει τελείως αντίθετη κατεύθυνση από την επιβαλλόμενη.Ένας υφέρπων ανθελληνισμός καθορίζει τις στρατηγικές αποφάσεις του. Στο τέλος θα δημιουργήσουν τέτοιες συνθήκες ανασφάλειας για να παραδώσουν την άμυνα και ασφάλεια της Κύπρου στους Ισραηλινούς και τις αγγλικές βάσεις.
Για άλλη μια φορά τονίζουμε πως η σωτηρία της Κύπρου θα εξαρτηθεί από την ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ από την δημιουργία του ΕΝΙΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ που θα φτάνει από την Κέρκυρα μέχρι τα σύνορα της κυπριακής ΑΟΖ με τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική .
Λουκάς Σταύρου
Πρόεδρος ΕΔΗΚ

Άρχισαν οι έρευνες

stratopedo Άρχισαν οι έρευνες
Ηρεμία επικρατεί στην περιοχή Μαρί μετά τον χθεσινό όλεθρο που δημιούργησε η μεγάλη έκρηξη στη ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης.
Από το πρωί προσέρχονται διαρκώς στη βάση αστυνομικά οχήματα, στρατιωτικοί και οχήματα της Πυροσβεστικής.
Στο σημείο της έκρηξης έχουν ξεκινήσει από το πρωί οι έρευνες, με ακροβολισμένους άνδρες να ψάχνουν για στοιχεία.
Οι δρόμοι έχουν καθαρίσει από τα θραύσματα και τα κομμάτια που εκτοξεύτηκαν από τη χθεσινή έκρηξη.
Η περίμετρος της βάσης παραμένει αποκλεισμένη, ενώ υπάρχουν μπλόκα στον παλαιό δρόμου Λευκωσίας-Λεμεσού στο ύψος της Ακτής του Κυβερνήτη και στο Μαρί.
Παρόμοια είναι και η εικόνα που επικρατεί στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό στο Βασιλικό, ο οποίος θυμίζει βομβαρδισμένη πόλη.
Στον σταθμό έχουν εισέλθει εκσκαφείς, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στη διαδικασία μετακίνησης των μπαζών.
Οχήματα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε όλους τους γύρω λόφους, ενώ πυροσβεστικά οχήματα παραμένουν εντός του σταθμού και κοντά στις δεξαμενές καυσίμων για προληπτικούς λόγους.
Και εδώ η είσοδος αποκλείεται, παρά μόνο για εξουσιοδοτημένα οχήματα.
onlycy.com

Ισοπεδώθηκε η περιοχή που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί ο τερματικός σταθμός υγροποίησης φυσικού αερίου ( LNG ) που θα τροφοδοτείται με υποθαλάσσιο αγωγό από το ισραηλινό κοίτασμα Leviathan 3 και το κυπριακό πεδίο 12

Image
Νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της φονικής έκρηξης που ισοπέδωσε την περιοχή Ζύγι -Βασιλικά με ισχύ έκρηξης άνω του 1ΚΤ! Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ που κυκλοφορεί την Πέμπτη 14 Ιουλίου ακριβώς στην ίδια περιοχή σχεδιάζεται να κατασκευαστεί ο τερματικός σταθμός υγροποίησης φυσικού αερίου (LNG) που θα τροφοδοτείται με υποθαλάσσιο αγωγό από το ισραηλινό κοίτασμα Leviathan 3 και κυπριακό πεδίο 12.
Η τοποθεσία που πρόκειται να κατασκευαστούν οι τερματικές εγκαταστάσεις βρίσκονται σε ακτίνα λιγότερο των 2 χλμ από το σημείο που έγινε η έκρηξη, η οποία έχει ισοπεδώσει τα πάντα σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από τρείς εβδομάδες η κυπριακή Δημοκρατία εξουσιοδότησε τον υπουργό Εμπορίου  Αντώνη Πασχαλίδη να ξεκινήσει συζητήσεις με την αμερικάνικη εταιρεία Noble Energy για την παράκαμψη της χρονοβόρας διαδικασίας των προσφορών όσον αφορά την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού, με στόχο η γεώτρηση στο τμήμα 12 της κυπριακής ΑΟΖ να αρχίσει στα μέσα Σεπτεμβρίου και όχι αργότερα όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.

Αξίζει στο σημείο αυτό να επισημανθούν για άλλη μία φορά οι γνωστές αντιδράσεις των Τούρκων και των τουρκοκυπρίων στα ενεργειακά σχέδια της κυπριακής Δημοκρατίας και οι προσπάθειες που η τουρκική ηγεσία καταβάλει για να δημιουργήσει κωλύματα στην συνεργασία της Κύπρου με το Ισραήλ στον ενεργειακό τομέα, ενώ δύο ακόμα γεγονότα θα μπορούσαν να συνδεθούν με τη σημερινή έκρηξη.
Το πρώτο αφορά την προ ημερών απροσδόκητη τοποθέτηση δύο κυπριακών οικολογικών ΜΚΟ αναφορικά με την έναρξη των γεωτρήσεων της κυπριακής Δημοκρατίας στο οικόπεδο 12 εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Πιο συγκεκριμένα οι ΜΚΟ, WWF και Oceana, ισχυρίζονται ότι η περιοχή εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου στην οποία θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες γεωτρήσεις για φυσικό αέριο ανήκει σε "προστατευόμενη ζώνη".
Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια που συζητείτο το ενδεχόμενο πραγματοποίησης γεωτρήσεων στην περιοχή της ΑΟΖ δεν είχε παρουσιαστεί κάποια ένσταση από τις εν λόγω οργανώσεις. Τώρα όμως που η κυπριακή Δημοκρατία προχωρά στην υλοποίηση των πρώτων γεωτρήσεων κάποιοι αποφάσισαν να προβάλουν εμπόδια για την υλοποίηση αυτών.
Το δεύτερο γεγονός είναι η σημερινή επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας στο Ισραήλ ο οποίος συνοδεύεται από τον Έλληνα ΥΠΕΞ Σ. Λαμπρινίδη, τον υπουργό Πολιτισμού Π. Γερουλάνο και τον υφυπουργό Ενέργειας Γ. Μανιάτη. 
Η ελληνική κυβερνητική αποστολή και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστούν στο ελληνο-ισραηλινό επιχειρηματικό Φόρουμ για επενδύσεις και εμπόριο. Κύριο θέμα του επιχειρηματικού Φόρουμ θα είναι η διερεύνηση για ισραηλινές επενδύσεις στην Ελλάδα, αλλά και η ελληνοισραηλινή συνεργασία στην Αν. Μεσόγειο.