ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Διαβάστε για να μαθαίνετε πως εξυφαίνονται οι προδοσίες

Προ ημερών στο ποστ Είναι μεγάλος …ρουφιάνος ο …χοντρός γραψαμε πως ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ γνωστοποίησε σε όλα τα κυπριακά πολιτικά κόμματα το περιεχόμενο του Ενημερωτικού Σημειώματος που του έδωσαν αρμόδια στελέχη του ΓΕΕΘΑ, απ’ όπου προκύπτει ότι επί τρία χρόνια η ελληνική πλευρά αποφεύγει συνειδητά να ενεργοποιήσει τους S-300 που πλήρωσε ο κυπριακός λαός και προβάλλοντας διάφορες ανίσχυρες δικαιολογίες καθυστερεί τη διενέργεια βολής στο Πεδίο Βολής της Κρήτης, και ότι Ο Καρατζαφέρης είπε στους Κύπριους πολιτικούς αρχηγούς ότι το συγκεκριμένο θέμα και η τύχη των S-300 αφορά πρωτίστως την Κύπρο, διότι εκείνη τους πλήρωσε και η τοποθέτησή τους στην Κρήτη επιχειρησιακά εντάσσεται στην υπεράσπιση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος. Επομένως η ενεργοποίησή τους αποτελεί θέμα ζωτικής σημασίας για τον Ελληνισμό της Μεγαλονήσου.
Τώρα μαθαίνουμε πως Παραχωρούμε τους S-300 στο Ισραήλ! Έτσι εξηγείται και ο "ξαφνικός έρωτας" Ελλάδας - Ισραήλ! δηλαδή η κυβέρνηση δίνει την άδεια στο Ισραήλ να χρησιμοποιήσει τους S-300, που αγοράστηκαν για να πάνε στην Κύπρο και κατέληξαν να σταθμεύουν στην Κρήτη, στο πλαίσιο «άσκησης».
Τώρα συμπληρώνεται το παζλ που αποδεικνύει το προσχεδιασμένο εθνικό έγκλημα τους. Είναι τόσο ελεεινοί προδότες όλοι τους που έστειλαν τον άκρως αργυρώνητο αρχιπροδότη και πράκτορα των εβραίων Καρατζαφέρη στην Κύπρο δήθεν για να πιέσει-συνεννοηθεί, για να γίνει δοκιμαστική βολή των S300,δήθεν από την πίεση των κυπρίων, όχι γιατί ενδιαφέρθηκε ο προδότης για το ενιαίο όπως είπε αμυντικό δόγμα, αλλά γιατί ήταν σε γνώση του ότι είχε προσυμφωνηθεί με τους εβραίους να γίνει άμεσα, και να είναι και οι εβραίοι παρών, για να τσεκάρουν και να γνωρίσουν εκ του σύνεγγυς το ρωσικό πυραυλικό σύστημα. Αυτούς όλους πρέπει να βρεθεί κάποιος να τους καθίσει στο σκαμνί για εσχάτη προδοσία κατά της χώρας. Κατά τα λοιπά τα κολοκάναλα μας έχουν τρελάνει με την…. απαγόρευση του…. καπνίσματος. Φτου σας ρε, ξεφτιλισμένοι. 

TO ΛΙΜΕΡΙ




Εξωστρεφής αμυντική πολιτική από Ε.Βενιζέλο: "Η Ελλάδα πρέπει πάντα να κοιτάζει στην Μεσόγειο"



Image«H Ελλάδα πρέπει να έχει πάντα στραμμένα τα μάτια της στην Μεσόγειο, ανεξάρτητα από τις συγκυρίες». Η πρώτη σαφής και θετική γεωπολιτική προσέγγιση για τον ρόλο της Ελλάδας ακούστηκε σήμερα από την χείλη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευγάγγελου Βενιζέλου, σε συνέντευξη Τύπου. Η θέση αυτή, έμμεση απάντηση και στο STRATFOR που υποστήριξε στην γνωστή έκθεσή του ότι η Ελλάδα «ούτε για αστείο δεν πρέπει να σκέφτεται κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο», διατυπώθηκε διανθισμένη και με επιχειρηματολογία για το σκόπιμο της ελληνοϊσραηλινής προσέγγισης. Ο υπουργός μάλιστα δεν φείσθηκε θετικών σχολίων για το Ισραήλ: «Είναι ένα κράτος με αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις και τεχνογνωσία στο τομέα της άμυνας από την οποία μπορούμε να αντλήσουμε πολλά θετικά».
Επιβεβαίωσε μάλιστα και το δημοσίευμα του defencenet.gr κατά την διάρκεια της επίσκεψης Νετανιάχου στην Αθήνα, όπου είχαμε γράψει ότι η διακοπείσα τον Μάϊο λόγω των γεγονότων στην νηοπομπή της Γάζας, αεροπορική άσκηση ΜΙΝΩΑΣ 2010, θα συνεχιστεί κανονικά τον Οκτώβριο:
«Η άσκηση που διακόπηκε θα συνεχιστεί και θα υπάρξει και περαιτέρω στρατιωτική συνεργασία μεταξύ μας».
Η ακριβής διατύπωση του υπουργού, έχει ως εξής:
"Έχουμε πολλά και σημαντικά αντικείμενα τα οποία αφορούν πρωτίστως τον κοινό γεωγραφικό μας χώρο, την κατάσταση στη Μεσόγειο και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Η Ελλάδα πρέπει να έχει στραμμένα τα μάτια της στη Μεσόγειο. Δεν έχουμε πάντα επίκαιρη και ενεργό αυτή τη διάσταση της Μεσογείου στο μυαλό μας, εννοώ και λόγω Κύπρου αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας ενδιαφέρει πάρα πολύ. Άρα έχουμε έναν χώρο στον οποίο συνυπάρχουμε.
Το Ισραήλ είναι ένα αξιόμαχο πολεμικό κράτος με τεράστια εμπειρία στα θέματα οργάνωσης, διοίκησης, λειτουργίας, εξοπλισμών, αμυντικής βιομηχανίας. Υπάρχει μια τεχνογνωσία η οποία πρέπει να ανταλλάσσεται. Υπάρχουν περιθώρια διεξαγωγής κοινών ασκήσεων σε όλους τους κλάδους προς αμοιβαίο όφελος και με βάση τις δικές μας προτεραιότητες και τις δικές μας αρχές, ιδίως όταν κινούμαστε στο χώρο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου και αυτό φάνηκε και στην τελευταία κοινή αεροπορική άσκηση που διακόπηκε θα επαναληφθεί τον Οκτώβριο.
Και βεβαίως υπάρχουν και πολύ μεγάλα περιθώρια πολιτικοστρατιωτικής συνεργασίας σε μια σειρά από θέματα τα οποία είναι κοινού ενδιαφέροντος και αφορούν την ασφάλεια της ευρύτερης αυτής περιοχής.
Η Ελλάδα είναι μια χώρα ευρωπαϊκή. Είναι μια χώρα η οποία μετέχει στους ευρωατλαντικούς θεσμούς. Πάντα ξεκινούμε απ’ αυτή την αφετηρία. Πάντα κινούμαστε μέσα στο πλαίσιο πολύ συγκεκριμένων αρχών. Και πάντα μιλάμε στη βάση της ισοτιμίας και στη βάση των εθνικών μας συμφερόντων.
Δεν μας ζητήθηκε τίποτα συγκεκριμένο. Δεν υπήρξε κάποια δέσμευση συγκεκριμένη. Όμως υπάρχει μία διάθεση να αποκτήσει προοπτική αυτή η συνεργασία, λαμβανομένου υπόψη ότι η υψηλή αξιοπιστία της Ελλάδος στον αραβικό κόσμο επιτρέπει στη χώρα να παίξει ένα διαμεσολαβητικό και ευεργετικό ρόλο και μέσα σε αυτό το κλίμα των συνομιλιών που άρχισαν χθες στην Ουάσιγκτον".
Σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr, τα Επιτελεία ετοιμάζουν ατζέντα με τρόπους υλοποίησης σε αμυνιτκό επίπεδο της ελληνοϊσραηλινής στρατιωτικής συνεργασίας, που ξεκινούν από την εκπαίδευση και φτάνουν μέχρι την προμήθεια υπό την μορφή συμπαραγωγής, οπλικών συστημάτων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
02-09-2010 14:10:50

ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΥΣ SS-300

Επικαλούμενοι τις δημοσιογραφικές πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η χώρα μας ενδέχεται να αποδεχθεί το αίτημα του Ισραήλ για παραχώρηση των πυραύλων S-300 που σταθμεύουν στην Κρήτη, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε στρατιωτική άσκηση, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν την κυβέρνηση αν συνειδητοποιεί ότι «παίζει με τη φωτιά».  

Θ. Παφίλης: «Η Ελλάδα θα θεωρηθεί συνένοχος...»

Στην ερώτηση που κατέθεσαν χθες τα μέλη της Κ.Ο. του ΚΚΕ (απευθύνεται στους υπουργούς Αμυνας και Εξωτερικών), υποστηρίζουν: «Στην πρόσφατη επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Β. Νετανιάχου στην Ελλάδα, ζητήθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να παραχωρήσει τους πυραύλους S-300, που αγοράστηκαν για να πάνε στην Κύπρο και κατέληξαν να σταθμεύουν στην Κρήτη, ώστε να χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο ισραηλινής στρατιωτικής άσκησης για να εξοικειωθούν οι Ισραηλινοί πιλότοι και να αναπτύξουν τρόπους εξουδετέρωσής τους.


Φαίνεται πως τα πρόσφατα ελληνοϊσραηλινά στρατιωτικά γυμνάσια στην Κρήτη, που καταδίκασε το ΚΚΕ, δεν ήταν αρκετά για την εκπαίδευση των Ισραηλινών πιλότων στην εξουδετέρωση αυτών των πυραυλικών συστημάτων. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση σκέφτεται να κάνει αποδεκτό το αίτημα του Ισραήλ». Βάσει του σκεπτικού αυτού, οι υπογράφοντες (Γ. Μαρίνος, Σπ. Χαλβατζής, Θ. Παφίλης, Λιάνα Κανέλλη και Γ. Μαυρίκος) ρωτούν εάν:  

* «Αναλογίζεται
η κυβέρνηση τους κινδύνους που περικλείει μια τέτοια κίνηση για τον ελληνικό λαό, αλλά και τους λαούς της περιοχής μας, τη στιγμή μάλιστα που το Ισραήλ ζητεί αποκλεισμό του Ιράν και απειλεί με πόλεμο.  

* Συνειδητοποιεί
ή όχι η κυβέρνηση ότι "παίζει με τη φωτιά" και προκαλεί με μια τέτοια πιθανή της απόφαση όχι μόνο τους αραβικούς λαούς, αλλά και τη Ρωσία, από την οποία αγοράστηκαν αυτά τα πυραυλικά συστήματα». Οπως διευκρίνισε ο Θ. Παφίλης απαντώντας σε ερώτημα της «Ε», η παραχώρηση των S-300 αφορά τη δυνατότητα χρήσης τους από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Κατά την εκτίμησή του, αν η Ελλάδα αποδεχθεί το αίτημα του Ισραήλ, «θα θεωρηθεί συμμέτοχος σε ενδεχόμενη επέμβαση στο Ιράν».

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ σκεψεις

 

ΑΟΖμη διπλωματία: Τα κοιτάσματα της Μεσογείου και η σχέση Ελλάδας-Κύπρου και Ισραήλ


Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Πολύ μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου εντόπισε σε τμήμα της κυπριακής ΑΟΖ και στην περιοχή μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, η αμερικανική εταιρεία Noble Energy, που τα παρουσίασε πρόσφατα στο Χιούστον του Τέξας.

Αυτά όμως είναι και τα μόνα κοιτάσματα που ερευνώνται προς το παρόν, αφού η κυβέρνηση Χριστόφια μοιάζει να έχει “παγώσει” τον δεύτερο διαγωνισμό που επρόκειτο να προκηρύξει. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ακόμα πιο πλούσια κοιτάσματα πιθανολογούνται στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ δυτικά του νησιού και προς το Καστελόριζο, κοιτάσματα που προφανώς συνεχίζονται και εκεί που θα μπορούσε η Ελλάδα να κηρύξει τη δική της ΑΟΖ.
Η Αθήνα όμως έχει αρνηθεί μέχρι τώρα να κάνει χάραξη της ΑΟΖ, που πρότεινε η Λευκωσία και οι δύο πρωτεύουσες κινούνται με όλο και πιο ήπιους, συμβιβαστικούς τόνους στο θέμα. Το αποτέλεσμα είναι βεβαίως να έχει πλήρως αποθρασυνθεί η ‘Aγκυρα, όχι μόνο αποτρέποντας κυπριακές έρευνες, αλλά κάνοντας η ίδια στην ελληνική και κυπριακή υφαλοκρηπίδα.

Cyprus A και η περιοχή μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ

Το κοίτασμα στο “οικόπεδο 12” της κυπριακής ΑΟΖ, που η εταιρεία βάφτισε Cyprus A, υπολογίζεται ότι περιέχει περί τα 300 δισεκατομμύρια κ.μ. Με τους σημερινούς ρυθμούς κατανάλωσης, καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες της Κύπρου για έναν αιώνα.

Σύμφωνα με τον κυπριακό “Φιλελεύθερο”, οι επενδύσεις έρευνας και ανάπτυξης του Cyprus A αναμένονται ανάλογες των δαπανών για το γειτνιάζον ισραηλινό Tamar, δηλαδή 15 δολλάρια ανά 1000 κ.μ. και συνολικά 4,5 δις δολλάρια και αναμενόμενη ημερήσια παραγωγή φυσικού αερίου περί τα 40 εκατ. κ.μ., σταθερά για είκοσι τουλάχιστο χρόνια. Με σημερινές τιμές, το ετήσιο όφελος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα μπορούσε να ξεπερνά το μισό δις δολλάρια.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας χρονιάς η Noble Energy πιστοποίησε με γεωτρήσεις την ύπαρξη δύο πολύ μεγάλων κοιτασμάτων σε γειτονική περιοχή κοντύτερα στο Ισραήλ. Πρόκειται για το κοίτασμα Tamar, με 240 δις κ.μ. ανακτήσιμα αποθέματα και το Dalit με 15 δις. Στη συνέχεια η Noble έκανε τριδιάστατη σεισμική καταγραφή στα δύο κοιτάσματα και στα γειτονικά, περιλαμβανομένου του οικοπέδου 12, από τα οποία αποδείχθηκε με βεβαιότητα η ύπαρξη σημαντικών κοιτασμάτων αερίου στη μείζονα περιοχή μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ. Τα πιθανώς πολύ μεγάλα κοιτάσματα είναι το Leviathan και το Cyprus A, που παρουσιάζει εξάλλου μεγάλη γεωφυσική, γεωλογική και διατρητική συγγένεια με τα ήδη ανακαλυφθέντα Tamar Dalit, συγγένεια που συνηγορεί υπέρ του ενδιαφέροντος και των άλλων κοιτασμάτων. Κατ΄ αναλογίαν, υποστηρίζει ο Φιλελεύθερος, αναμένεται για μεν το Leviathan ένα απόθεμα της τάξης των 300 δις κ.μ., για δε το Dalit ένα ύψος αποθεμάτων 300 δις κ.μ.

Στο μεταξύ, η ισραηλινή κρατική εταιρεία φυσικού αερίου Delek που συνεργάζεται με τη Νοble ανακοίνωσε ότι αύξησε τις μετοχές της στην αμερικανική εταιρεία στο 4%. Η Delek ζήτησε επίσης έγκριση για να ασκήσει δικαίωμα που απορρέει από τη συμφωνία με τη Noble για να συμμετάσχει στο κεφάλαιό της σχετικά με το οικόπεδο 12. Μέχρι στιγμής, η κυπριακή κυβέρνηση δεν αποφάσισε να δώσει την απαραίτητη έγκριση.

Kυπριακή ‘μετριοπάθεια’

Αν εξαιρέσουμε πάντως το οικόπεδο 12, η κυβέρνηση Χριστόφια έχει αποφύγει να προχωρήσει προς το παρόν στην δεύτερη φάση του διεθνούς διαγωνισμού, που προγραμματιζόταν για τον Ιανουάριο 2009. Η αναβολή εντάσσεται στα πλαίσια της ακραίας μετριοπάθειας που επιδεικνύει η Λευκωσία, στη λογική “να μη χαλάσει το κλίμα των διαπραγματεύσεων και να μη δημιουργηθούν προβλήματα με την Τουρκία”.

Στο παρελθόν, η αποφασιστική στάση της κυβέρνησης Παπαδόπουλου με Υπουργό Εξωτερικών τον Γιώργο Λιλλήκα, επέτρεψε την οριοθέτηση της κυπριακής ΑΟΖ με τον Λίβανο και την Αίγυπτο, την υπογραφή συμφωνίας συνεκμετάλλευσης με το Κάιρο, στην περιοχή επαφής της αιγυπτιακής και κυπριακής ΑΟΖ, τη συνεννόηση με το Ισραήλ, που αρνείται μεν να οριοθετήσει επισήμως ΑΟΖ γιατί αρνείται να σταθεροποιήσει τα εν γένει σύνορά του, δεν έχει όμως αντίρρηση για να γίνει η εκμετάλλευση με εκατέρωθεν συμφωνίες και με συνεκμετάλλευση στη ζώνη επαφής.

Η κυβέρνηση Παπαδόπουλου-Λιλλήκα επιπλέον αντέδρασε τότε έντονα στην απειλητική παρουσία του τουρκικού ναυτικού και τις απειλές του κ. Ερντογάν, μπλοκάροντας το κεφάλαιο Ενέργεια των ευρωτουρκικών σχέσεων και τις σχέσεις της Τουρκίας με τον αμυντικό οργανισμό της ΕΕ, γεγονός που στοίχισε πολύ μεγάλα ποσά στην ‘Aγκυρα. ‘Εκτοτε όμως, Λευκωσία και Αθήνα ανοίγουν τα κεφάλαια το ένα μετά το άλλο, παρόλο που η ‘Aγκυρα αναβαθμίζει το επίπεδο των προκλήσεών της, “ανταμοίβοντας” ουσιαστικά αυτή την αναβάθμιση!

Συμμαχία με το Ισραήλ; ¨Αξονες και Αγωγοί

Με την ευκαιρία πάντως και της ανακάλυψης των κοιτασμάτων στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου και του Ισραήλ, ξανάρχισε το απίστευο γαϊτανάκι διαφόρων δημοσιογράφων, σχολιαστών, αυτοχρησθέντων αναλυτών και δεν συμμαζεύεται, σε Ελλάδα και Κύπρο, που πλασάρουν τις τεράστιες αρετές μιας υπό εκκόλαψη “στρατηγικής συμμαχίας” Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας. Δεν ξέρουμε αν αυτή η ξαφνική εμφάνιση πληθώρα αναλύσεων, που δεν στηρίζονται σε κανένα απολύτως στοιχείο, βοηθάει την οικονομική κατάσταση ή την καριέρα όσων τις γράφουν. Το βέβαιο είναι ότι ουδείς έχει περιγράψει το γιατί χρειάζεται μια στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ, προκειμένου να αντληθούν οι υδρογονάνθρακες από την περιοχή της Κύπρου. Υπάρχει ενδεχομένως ένα κοινό συμφέρον συνεννόησης για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων στο μέσο της απόστασης Κύπρου και Ισραήλ, καλοδεχούμενη η υποστήριξη της διεθνούς νομιμότητας από όλους, του Ισραήλ περιλαμβανομένου, ποιό όμως είναι το ακριβές περιεχόμενο όρων όπως “στρατηγική συμμαχία”, ή ”στρατηγική προσέγγιση” που “εκτοξεύονται”;

Αυτό που θάχε όντως μεγάλο στρατηγικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα και για την Κύπρο, αλλά που, παραδόξως δεν το πολυσκέφτονται οι διάφοροι στρατηγικοί μας εγκέφαλοι, θα ήταν η μεταφορά αερίου υποθαλασσίως από την Ασία στην Ελλάδα με παράκαμψη της Τουρκίας και ποικίλες δυνητικές διαδρομές και πηγές προέλευσης. Μέχρι τώρα όμως και με την εξαίρεση του αγωγού South Stream, οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν είχαν πολιτική αγωγών, αλλά περιορίζονταν, με την καθοδήγηση της Ουάσιγκτον, να σιγοντάρουν τους αγωγούς που περνούσαν μέσω Τουρκίας, αγωγοί που είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση της ενεργειακής εξάρτησης της Ελλάδας από μια χώρα που την απειλεί, όπως και την αύξηση της στρατηγικής αξίας της ‘Aγκυρας. Ϊσως τώρα, που για δικούς του λόγους το Ισραήλ και οι Αμερικανοεβραίοι δεν καλοβλέπουν την Τουρκία, να μπορέσει και η Αθήνα να σκεφτεί διαφορετικά. ‘H μήπως είμαστε πολύ αισιόδοξοι; 


HELLENICREVENGE

ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΛΑΪΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ – ΕΞΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ

Το κατάντημα των δύο κυπριακών αερομεταφορέων της EUROCYPRIA και της CYPRUS AIRWAYS οφείλετε αποκλειστικά στην άθλια διαχείριση η οποία δεν έχει να κάνει με κριτήρια επιχειρηματικής βιωσιμότητας και ανάπτυξης αλλά με κριτήρια κομματικά , ψηφοθηρικά . Οι κατ΄ όνομα εταιρείες αυτές ως ημικρατικοί οργανισμοί είναι τσιφλίκια των κομμάτων όπου γίνονται οι βρομερές οικονομικές δοσοληψίες που αντιστοιχούν στις επίσης βρομερές πολιτικές δοσοληψίες και συνεννοήσεις . Οι ημικρατικοί οργανισμοί είναι το οικονομικό θεμέλιο του πολιτικού κατεστημένου όπου εξαργυρώνονται οι διάφορες πολιτικές συμφωνίες , με διορισμό κομματόσκυλων με παχυλούς μισθούς .Τα κόμματα ως συγκοινωνούντα δοχεία της διαφθοράς γνωρίζουν πολύ καλά πως εάν διαλυθούν οι ημικρατικοί οργανισμοί θα χάσουν το έδαφος από τα πόδια τους και η λεγόμενη λαϊκή συναίνεση , την οποία εξαγοράζουν με ρουσφετολογικούς διορισμούς και διευκολύνσεις , θα τιναχτεί στον αέρα .Αυτός είναι ο λόγος που τα κόμματα του κατεστημένου όλων των αποχρώσεων προσπαθούν με νύχια και με δόντια να διατηρήσουν τους ημικρατικούς οργανισμούς αλώβητους για να σταβλίζονται ανενόχλητα τα κομματόσκυλα τους .Έτσι στο θέμα των αεροπορικών μεταφορέων το μεν ΑΚΕΛ επιμένει στη λογική της αδιάκοπης χρηματοδότησης στα πλαίσια μιας συγχώνευσης των δυο εταιρειών , ο δε ΔΗΣΥ ως όργανο της ολιγαρχίας του πλούτου προτείνει το ξεπούλημα τους σε στρατηγικό επενδυτή .
Η θέση του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος είναι πως οι ημικρατικοί οργανισμοί πρέπει να μεταβιβαστούν κατά ένα μεγάλο μέρος τους σε εταιρείες λαϊκής βάσης στις οποίες θα συμμετέχουν με ονομαστικές μερισματικές μετοχές που δεν θα παιχθούν στο καζίνο του χρηματιστηρίου της πλουτοκρατίας αλλά θα μπορούν να μεταβιβάζονται μόνο σε λαϊκά χέρια υπό την εγγύηση του κράτους .Με αυτό τον τρόπο η συνυπευθυνότητα και συνδιοίκηση λαϊκών εταιρειών και κράτους θα μετατρέψει τους διαλυμένους ημικρατικούς οργανισμούς σε υγιείς και κερδοφόρες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ