ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Η απεχθής υποκρισία των Γερμανών



Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Kαλπάζει ο υστερικός ανθελληνισμός στη Γερμανία, καθώς διαδίδονται σε όλο και ευρύτερα τμήματα του πληθυσμού της χώρας αυτής ρατσιστικά στερεότυπα εναντίον των Ελλήνων και της Ελλάδας. Ραγδαία αυξάνεται επίσης σε όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας ο αντιγερμανισμός σε πολιτική βάση, οδηγώντας παράλληλα σε αναβίωση των πανευρωπαϊκών στερεοτύπων ταύτισης των Γερμανών με τον ολοκληρωτισμό. Εξήντα πέντε ολόκληρα χρόνια μετά τη λήξη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου έρχονται απροσδόκητα εκ νέου στην επιφάνεια όλα τα σύνδρομα της Κατοχής και των εγκλημάτων των Γερμανών ναζί εναντίον των Ελλήνων. Νέες γενιές έρχονται σε επαφή με πρωτόγνωρα αντιγερμανικά αισθήματα που όλοι νομίζαμε ότι ανήκουν ανεπιστρεπτί στο μακρινό, θλιβερό παρελθόν.

Είναι να απορεί κανείς αν ο πολιτικός στραβισμός των «λογιστών» που κυβερνούν...
στο Βερολίνο τους επιτρέπει να δουν τις διαστάσεις του εγκλήματος που διαπράττουν εναντίον του γερμανικού έθνους με την πολιτική που ακολουθούν. Εκτός πια και αν η διαβόητη γερμανική αλαζονεία τούς κάνει να αδιαφορούν για τις συνέπειες της γραμμής τους στους άλλους Ευρωπαίους.
Πέρα από τις οικονομικές και γεωπολιτικές επιδιώξεις της κυβέρνησης Μέρκελ, για τις οποίες έχουμε μιλήσει πολλές φορές, εκπλήσσει η απερίγραπτη υποκρισία που κυριαρχεί στην εσωτερική συζήτηση στη Γερμανία γύρω από το ελληνικό ζήτημα. Λυσσώδης είναι η προσπάθεια να απαγορευθεί στην κυβέρνηση Μέρκελ να χορηγήσει δάνειο στην Ελλάδα με τοκογλυφικό σχεδόν επιτόκιο στη βάση της νομικίστικης ερμηνείας ότι δήθεν αυτό συνιστά χαριστική «διάσωση» της Ελλάδας, πράγμα που απαγορεύεται από τη συνθήκη της Ευρωζώνης. «Προσκρούει η βοήθεια στις ευρωπαϊκές συνθήκες;» αναρωτιόταν π.χ. το περιοδικό «Σπίγκελ» στη λεζάντα της φωτογραφίας του Γ. Παπανδρέου κατά το δραματικό διάγγελμα υπαγωγής της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Θα μπορούσε ίσως κανείς να το αποδώσει αυτό σε νομικό σχολαστικισμό των Γερμανών, στη γνωστή τυπολατρεία και πειθαρχία τους σε κάθε αρχή και εξουσία, αν ήθελε να τους κρίνει καλοπροαίρετα.
Κατάπληκτος όμως διαπιστώνει ότι οι ίδιοι οι υποτιθέμενοι «τυπολάτρες» που αναζητούν με πάθος τη νομικίστικη ερμηνεία, η οποία είναι και νομικά έωλη, δεν έχουν απολύτως κανένα πρόβλημα να προτείνουν με ακόμη μεγαλύτερο πάθος την αποβολή της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Ως πολιτική άποψη αυτή η εκδίωξη της χώρας μας από το ευρώ μπορεί να είναι σεβαστή ή γελοία, αναλόγως των πολιτικών θέσεων αυτού που την ακούει. Και στη Γερμανία, άλλωστε, όταν ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των ακροδεξιών χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Χανς - Πέτερ Φρίντριχ έκανε την πρόταση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Πρασίνων Γίργκεν Τριτίν τη χαρακτήρισε με άκρα περιφρόνηση ως... «εντελώς γκαγκά»!
Το πρόβλημα δεν έγκειται στο αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με την απαίτηση αποπομπής της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η θέση είναι κραυγαλέα, ολοκληρωτικά παράνομη, γιατί οι συνθήκες της Ευρωζώνης και της ΕΕ δεν δίνουν κανένα απολύτως δικαίωμα σε κανέναν και δεν προβλέπουν καμία απολύτως δυνατότητα ή διαδικασία αποβολής χώρας - μέλους της Ευρωζώνης!
Εντελώς υποκριτική, επομένως, η «νομολαγνεία» των Γερμανών. Φανατική υπεράσπιση των συνθηκών της ΕΕ, όταν νομίζουν ότι έστω και τραβώντας τες από τα μαλλιά θα μπορούσαν να ερμηνευθούν εναντίον της Ελλάδας. Πλήρης περιφρόνηση όμως των ίδιων συνθηκών με τον πιο κραυγαλέο τρόπο, όταν τόσο το γράμμα τους όσο και το πνεύμα τους απορρίπτουν κατηγορηματικά κάθε ιδέα εκδίωξης της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. Είναι εξόφθαλμο ότι εδώ απλώς αναζητούνται προσχήματα για να υποστηριχθούν πολιτικοί στόχοι και τίποτα παραπάνω. Ολα τα υπόλοιπα, όλες αυτές οι προσφυγές Γερμανών προφεσόρων στα δικαστήρια για να κριθεί... «παράνομο» το ενδεχόμενο δάνειο του Βερολίνου προς την Αθήνα κ.λπ. δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο από στοιχεία του πολιτικού θεάτρου που παίζεται με θύμα τη χώρα μας.
Αλληλεγγύη
«Να δανειστεί με 1% και η Ελλάδα»
Εκστρατεία αλληλεγγύης προς τη χώρα μας ξεκίνησε η γαλλική εφημερίδα «Ουμανιτέ», ιστορική εφημερίδα της κομμουνιστικής Αριστεράς, τονίζοντας ότι όλοι οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι απειλούνται με παρόμοια μέτρα εξοντωτικής λιτότητας. «Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει χορηγήσει στις τράπεζες κολοσσιαία δάνεια με επιτόκιο 1%, τα οποία αυτές ξαναδανείζουν με επιτόκια από 4% έως 8%. Πρέπει και η Ελλάδα να επωφεληθεί από ένα επιτόκιο που δεν ξεπερνά το 1%» υποστηρίζει η εφημερίδα. Την ίδια ώρα όμως, όπως αποκαλύπτει η ιταλική «Ρεπούμπλικα», οι ηγέτες της ΕΕ κινούνται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση και ετοιμάζουν τη συγκρότηση ομάδας τεχνοκρατών με στόχο την αναθεώρηση της συνθήκης του Μάαστριχ επί το... αυστηρότερον! 

Ανθελληνική διαδήλωση του ΝPD



Απόσπασμα από δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΕΘΝΟΣ: 
Σε αποτυχία οδηγήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργάνωσαν μέλη του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (NPD), της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, έξω από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, μόλις δέκα άτομα του NPD, συγκεντρώθηκαν στο απέναντι πεζοδρόμιο του Προξενείου μας, χωρίς να προκαλούν.


Τα μέλη του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, διαδηλώνοντας κατά της παροχής βοήθεια προς την Ελλάδα, με σύνθημα «Γερμανικό χρήμα μόνο για γερμανικά συμφέροντα - καμιά οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα», όπως αναφέρεται και σε ανακοίνωση του NPD. 


ΠΗΓΗ:ethnos.gr

Υπάρχει ζωή και μετά το ΔΝΤ

  • "...Η Ελλάδα λόγω ΔΝΤ μπορεί πάντα να απαντήσει δυναμικά και στο Αιγαίο αξιοποιώντας το χαρτί της οικονομίας. Αν κάποια κόμματα δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις εμμονές της μεταπολίτευσης ας μείνουν στο παρελθόν..."
Του Διαμαντή Μπασαντή
Πολλοί πιστεύουν πως με την οικονομία σε ελεύθερη πτώση η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη να αντισταθεί στα ανοικτά εθνικά θέματα. Η Ιστορία τους διαψεύδει. Ας θυμηθούμε την μεταπολεμική ηττημένη και κατεχόμενη Γερμανία και την στάση του Αντενάουερ που αρνήθηκε να δεχτεί τα τετελεσμένα της διαίρεσης. Ας θυμηθούμε την ηττημένη Σερβία που ακόμα και σήμερα υπό καθεστώς ΔΝΤ δεν δέχεται τετελεσμένα οδηγώντας το Κόσσοβο σε αδιέξοδο. Ας θυμηθούμε την Ιρλανδία με τα τόσα προβλήματα, αλλά και με την πληγή της Βόρειας Ιρλανδίας ανοικτή…
Τα διεθνή προβλήματα λύνονται μόνο όταν εξισορροπούνται τα συμφέροντα ή όταν κάποιος σηκώνει ψηλά τα χέρια. Η μονομερής επιβολή της ισχύος απλώς μεταθέτει τα προβλήματα στο μέλλον. Αν κάποιοι αυτή τη δύσκολη ώρα από την ελληνική πολιτική ελίτ είναι έτοιμοι να σηκώσουν ψηλά τα χέρια η στάση του ελληνικού λαού δεν μπορεί να την θεωρούν δεδομένη. Και αυτή η στάση μετράει…
Τα δεδομένα
α) Η Τουρκία: Η Τουρκία μέχρι στιγμής μετρά τέσσερις προσφυγές στο ΔΝΤ σε μια 10ετία. Και όμως υπάρχει και υποστηρίζει τα δικά της θέματα με σκληρότητα και επιθετικότητα. Η τουρκική οικονομία είναι ο άγνωστος Χ και ασφαλή στοιχεία για το παρόν και το μέλλον της αποδεικνύονται μάλλον επισφαλή. Αλλά και η εσωτερική διαμάχη ισλαμιστών – κεμαλιστών θα συνεχιστεί και στο μέλλον με άγνωστη εξέλιξη. Το μόνο σίγουρο είναι πως σήμερα η χώρα αυτή έχει δύο ανοικτά εσωτερικά μέτωπα: Τη συνταγματική αναθεώρηση για τους δικαστές και την αντεπίθεση των κεμαλιστών στην Κύπρο με τον Έρογλου. Και έχει και δύο διεθνείς οχλήσεις: το Αρμενικό και το Κουρδικό… Αν η Τουρκία δεν είχε τα δικά της οξυμένα εσωτερικά προβλήματα μάλλον θα είχε επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την έλλειψη αξιόπιστης ελληνικής ηγεσίας και τα σημερινά ελληνικά οικονομικά προβλήματα. Όπως το έπραξε το καλοκαίρι του 1974 (Αττίλας 1 & 2) και τον Ιανουάριο του 1996 (Ίμια).
β) Τα Σκόπια: Με την οικονομική κρίση δεδομένη και το αμερικάνικο ενδιαφέρον μετά τον Μπους να κινείται στον αστερισμό της αδιαφορίας για τα Βαλκάνια τα Σκόπια δεν περιμένουν πια πολλά. Με το Ιράκ σε συνεχή κρίση, το Αφγανιστάν σε έξαρση, το Ιράν σε αδιέξοδο και το Ισραήλ σε ανυπακοή, οι Αμερικάνοι έχουν αφήσει τα Βαλκάνια στους Ευρωπαίους. Μόνο που οι ευρωπαίοι μόλις τώρα κατάλαβαν τα προβλήματα του ευρώ και τρέχουν… Κάπως έτσι χάθηκε και το «καρότο» της ένταξης των δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε. καθώς ήδη έχει παρέμβει το ΔΝΤ σε Σερβία και Ουγγαρία και η Παγκόσμια Τράπεζα σε Κροατία και Μαυροβούνιο.
γ) Η αντιπολίτευση: Το κλυδωνιζόμενο ελληνικό σκάφος έχει πια μια ευάλωτη κυβέρνηση. Έχει όμως ακόμα αντιπολίτευση. Όπως έδειξε με την κριτική του ο Αντώνης Σαμαράς, στην περίπτωση των ευθυνών της «κρίσης δανεισμού» και του ΔΝΤ, μπορεί να στριμώξει την κυβέρνηση. Και ιδίως στα εθνικά θέματα μπορεί να την στριμώξει πολύ περισσότερο αν προχωρήσει σε μονομερείς υποχωρήσεις.
Όμως και η στάση των μικρότερων κομμάτων αλλάζει. Καθόλου τυχαίο πως ο κ. Τσίπρας ασκεί ενδιαφέρουσα κριτική επισημαίνοντας τις μεγάλες ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης στην κρίση και προσεγγίζοντας μετά από καιρό και ζητήματα εθνικής κυριαρχίας με εύστοχο τρόπο έχοντας ξεφύγει από τον χυδαίο λαϊκισμό του κ. Αλαβάνου (τον άδειασε με εξαιρετικό τρόπο ξανά προχθές)…
Τέλος, υπάρχει και η κ. Μπακογιάννη, που πλημμυρίζει πάντα τα ΜΜΕ με έναν απίστευτο βερμπαλισμό παρέχοντας αφειδώς υποστήριξη σε όλες τις επιλογές του ΔΝΤ και ασκώντας πάντα μια εκφοβιστική παρέμβαση για αποδοχή κάθε ακρότητας. Αγνοεί αυτά που κατακεραυνώνουν δύο Νόμπελ Οικονομίας (Στρίγκλιζ & Κρούγκμαν) και ο πάντα ρεαλιστής Χένρυ Κίσινγκερ («ΗΠΑ: Αυτοκρατορία ή Ηγεμονική Δύναμη», Λιβάνης 2002). Καθοδηγείται πάντα από τα πλέον επιθετικά και αναχρονιστικά φληναφήματα της πολιτικής ορθότητας, ενώ αντιγράφει με αντιφατικό τρόπο πολλές από τις απόψεις των άλλων. Καλά έλεγαν πως εκτός της άγνοιας είναι και «το γαρ πολύ της θλίψεως»…
Νέες πολιτικές κινήσεις
Η χώρα παρά την κρίση μπορεί να προχωρήσει στο Κυπριακό πέρα από ανιστόρητες και επιπόλαιες αντιλήψεις πως «είναι ιστορία χαμένων ευκαιριών», «κάθε πέρσι και καλύτερα» κλπ. Η Ελλάδα βλέπει πως η οικονομική ευμάρεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και η ένταξη της στην Ε.Ε. τις διασφαλίζουν καλύτερες θέσεις από ότι στο παρελθόν. Αλλά και η Ευρώπη βλέπει πια τους ρόλους που παίζει η Κύπρος στην Ανατολική Ευρώπη (χρηματοπιστωτικά) ή στη Μέση Ανατολή (οικονομικοπολιτικά)…
Η Ελλάδα λόγω ΔΝΤ μπορεί πάντα να απαντήσει δυναμικά και στο Αιγαίο αξιοποιώντας το χαρτί της οικονομίας. Αν κάποια κόμματα δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις εμμονές της μεταπολίτευσης ας μείνουν στο παρελθόν. Πρέπει π.χ. να εντάξουμε κάποια επιλεγμένα μικρά ακατοίκητα νησιά στη διεθνή οικονομία (επιχειρήσεις, τουρισμός, πλούσιοι επενδυτές) ή και μερικά μεγαλύτερα αραιοκατοικημένα (συνεργασία με διεθνείς ομίλους για πολλαπλές χρήσεις) και τέλος να εκχωρήσουμε έναντι ενοικίου μεγάλα τουριστικά λιμάνια σε διεθνείς επιχειρήσεις για 20-30 χρόνια. Εμπλέκοντας πολλαπλά οικονομικά συμφέροντα στο Αιγαίο δημιουργούμε μια εντελώς νέα κατάσταση, αλλάζουμε τα δεδομένα, ενώ συγχρόνως λύνουμε και αρκετά οικονομικά και αναπτυξιακά προβλήματα της χώρας…

Στο γραφείο της κας Μέρκελ το συμβόλαιο δανείου στην Ελλάδα


Του Γιάννη Αγγέλη



Η απειλή διασποράς της κρίσης του χρέους στην ευρωζώνη δίνει τα επόμενα 24ωρα «πράσινο φως» στη διαδικασία οριστικοποίησης και εκταμίευσης του «πακέτου στήριξης Ε.Ε./ΔΝΤ». Το ύψος του που θα αφορά πλέον την επόμενη τριετία και όχι μόνο το 2010 θα κινηθεί μεταξύ 120 και 135 δισ. ευρώ και θα... συνοδεύεται ως προϋπόθεση από το νέο Πρόγραμμα Σταθερότητας που δρομολογεί μείωση του ελλείμματος κατά 10 μονάδες του ΑΕΠ.


Με δηλώσεις τους οι αξιωματούχοι τόσο της ΕΚΤ όσο και της Κομισιόν υποστηρίζουν ότι δεν έχει μπει στην ατζέντα των μέχρι σήμερα συζητήσεων το ενδεχόμενο οιασδήποτε μορφής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους μέσα από τον μηχανισμό στήριξης.


Η χθεσινή «στροφή» στη στάση της κας Μέρκελ μετά την έκτακτη συνάντησή τους με τους κ.κ. Στρος Καν και Τρισέ έλυσε τους κόμπους της συμφωνίας και την Δευτέρα θα κατατεθεί στη γερμανική Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που θα δρομολογήσει την έγκριση του διμερούς δανείου.


Το συμβόλαιο για το διμερές δάνειο της Γερμανίας προς την Ελλάδα όπως και τα αντίστοιχα των άλλων χωρών της ευρωζώνης έχει σταλεί από την Κομισιόν και είναι ήδη στα χέρια των υπουργών οικονομικών.


Τα δάνεια αυτά δεν θα συνοδεύονται από εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου με την μορφή ομολογιακών δανείων, όπως διευκρίνισε στο Capital.gr αρμόδιο στέλεχος της Επιτροπής, διαψεύδοντας σχετικές πληροφορίες τραπεζικών αναλυτών.


Τα διμερή δάνεια θα είναι στηριγμένα στη νομοθεσία της χώρας που θα δώσει το δάνειο και στην βάση αυτής της νομοθεσίας θα λειτουργήσουν και οι εγγυήσεις της αποπληρωμής τους. Αυτό σημαίνει όπως εξήγησε στο Capital.gr αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος ότι η χώρα που δέχεται το δάνειο το εγγυάται με τις κινητές και ακίνητες αξίες που διαθέτει εντός και εκτός της επικράτειάς της...


Σύμφωνα με τις δηλώσεις των Γερμανών αξιωματούχων η έγκριση από το γερμανικό κοινοβούλιο θα είναι έτοιμη μέχρι τις 7/5 και την ίδια περίπου ημέρα αναμένεται ότι θα είναι έτοιμος και ο μηχανισμός εκταμίευσης από το ΔΝΤ.


Θα προηγηθούν στα μέσα της εβδομάδας συναντήσεις του Εurogroup που θα εγκρίνουν την τελική φάση της διαδικασίας εκταμίευσης.


Αξιοπρόσεκτο πάντως είναι ότι τα τελευταία 24ωρα πληθαίνουν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τόσο από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και από πλευράς ΕΚΤ ετοιμάζονται κάποιες «κινήσεις» οι οποίες θα είναι περιοριστικές για τον ρόλο που παίζουν οι οίκοι αξιολόγησης. Οι κινήσεις αυτές συνδέονται με το γεγονός ότι η επιδείνωση της κρίσης στην Ελλάδα αλλά και η διαφαινόμενη διασπορά της σε άλλες χώρες της ευρωζώνης συνδέονται με υποβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης οι οποίες σύμφωνα με αξιωματούχους της κομισιόν «δεν στηρίζονται σε σημαντικές στα δημοσιονομικά στοιχεία των αναφερόμενων χωρών...».

L'HUMANITE : ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!

"Eίμαστε όλοι Έλληνες". Αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου που δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα «l’ Humanité» η...
οποία ξεκινάει εκστρατεία υποστήριξης της Ελλάδας. Όπως αναφέρουν οι συντάκτες του άρθρου η επίθεση που δέχεται η Ελλάδα δεν αποτελεί παρά τον πρόλογο μιας καλοσχεδιασμένης επίθεσης που απειλεί τα θεμέλια της Ενωμένης Ευρώπης. Μόνοι ωφελημένοι αυτής της κατάστασης οι πολυεθνικές τράπεζες που δανείζουν την Ελλάδα με τοκογλυφικά επιτόκια.
Η εφημερίδα στηλιτεύει την πολιτική των μεγάλων ευρωπαϊκών κρατών που κατάντησε την ευρωζώνη βορά στα χέρια των διεθνών κερδοσκόπων.
Η Humanité καλεί τους λαούς της Ευρώπης να βοηθήσουν να σωθεί η Ελλάδα και να πολεμήσουν για μια νέα αναδιανομή του πλούτου, για αύξηση των μισθών, για ενίσχυση της κοινωνικής ασφάλισης και για νέους τρόπους δημόσιας χρηματοδότησης, προειδοποιώντας ότι αν δεν αλλάξουν τα πράγματα στη λίστα περιμένουν η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Ιταλία.
Η εκστρατεία της γαλλικής εφημερίδας έρχεται σε συνέχεια του άρθρου της Λεονόρας Ζέελινγκ, Γερμανίδας ιστορικού και συγγραφέως με τίτλο «πέντε σεντ τη λέξη, ώστε να σώσουμε την Ελλάδα».
Η Λεονόρα Ζέελινγκ (Leonora Seeling), ζήτησε να επιβληθεί ένας έκτακτος, πολιτιστικός φόρος για τη δημοσιονομική διάσωση της Ελλάδας, προκειμένου να μην χαθεί η κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού.       


ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ: Κάλεσμα στους Τούρκους να εποικίσουν τα νησιά του Α.Αιγαίου απευθύνει o νομάρχης Χίου!




ImageΜία επιστολή της οποίας το περιεχόμενο είναι πρακτικά αδύνατον να περιγραφεί και να χαρακτηριστεί - ίσως γιατί δεν αρκούν οι λέξεις της ελληνικής γλώσσας για να περιγραφεί ο πόνος που αισθάνεται κάποιος όταν νιώθει προδομένος - έλαβε σήμερα το defencenet.gr. Ο νομάρχης της Χίου στην εν λόγω επιστολή, ευθέως … απευθύνει κάλεσμα στους Τούρκους να εποικίσουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου! Απίστευτο; Όχι, δεν υπάρχουν πια απίστευτα σ'αυτή την χώρα. Απίστευτο είναι ότι υπάρχουν κάποιοι, όπως εμείς εδώ στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, το defencenet.gr, το COCKPIT κλπ που πιστεύουμε σε αυτή την χώρα. Με όλες τις συνέπειες που έχει για εμάς και τις οικογένειές μας αυτή η απόφαση.
Στην επιστολή του λοιπόν, ο αξιότιμος Νομάρχης Χίου, Πολύδωρας Λαμπρινούδης, απαντά σε χθεσινό δημοσίευμα του defencenet.gr με το οποίο επικρίνουμε το αίτημά του να χορηγηθεί ελεύθερη βίζα στους Τούρκους και - πριν διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή - διαβάστε το επίμαχο απόσπασμά της:
«Είναι γνωστό ότι υπάρχει η δυνατότητα να διευκολυνθούν οι τούρκοι επισκέπτες προς τα νησιά μας χωρίς να τίθενται ζητήματα εθνικής ασφάλειας, τα οποία δεν διευκρινίζετε στο άρθρο σας, σε μία προφανή απόπειρα να προκαλέσετε το λαϊκό αίσθημα.
Ούτε φυσικά η βίζα για επισκέπτες δημιουργεί προϋποθέσεις να κατακλυστούν τα νησιά από μόνιμους τούρκους κατοίκους. Φυσικά κάτι τέτοιο για τα νησιά που γερνούν και που ο νέος πληθυσμός τα εγκαταλείπει, ίσως θα έπρεπε να εξεταστεί θετικά και όχι μέσα από το πρίσμα της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και των στερεοτύπων που αναπαράγει ο σχολιασμός σας».
Είναι πραγματικά φορές που ο νους σταματά. Που εν πάση περιπτώσει, βρε αδελφέ, λες «Κουράστηκα. Νικήθηκα. Ας είναι να γίνει ότι θέλει ο Θεός». Γιατί απλώς δεν τα καταφέραμε. Κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι δεν παλέψαμε, δεν πολεμήσαμε με όλη μας την ψυχή όχι από κάστρα ή από τα πεδία των μαχών, αλλά από τα δημοσιογραφικά γραφεία – εκεί μας έταξε η μοίρα - για να φέρουμε αντάξια τον τίτλο «Έλληνας».
Αλλά όταν ο Νομάρχης ενός ελληνικού νησιού και μάλιστα της Χίου του Ντελακρουά, καλεί τους Τούρκους να εποικίσουν όχι μόνο το νησί του, αλλά όλα τα νησιά του Α.Αιγαίου, επειδή «τα νησιά γερνούν και ο νέος πληθυσμός τα εγκαταλείπει», τότε μπορεί και να μην έχει νόημα πια ο αγώνας. Φαίνεται ότι κάποιοι άνοιξαν την Κερκόπορτα και αλωθήκαμε ξανά…
 Δεν είμαστε ξενοφοβικοί, ούτε ρατσιστές κύριε Νομάρχα. Και βέβαια πιστεύουμε στην ειρήνη, όχι στον πόλεμο. Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά, χιλιάδες σελίδες, για να σας απαντήσουμε, αλλά δεν θα το κάνουμε.
Σας παραδίδουμε στη συνείδηση των Ελλήνων.
Παραθέτουμε, για την Ιστορία, ολόκληρη την επιστολή:
"Αναφορικά με δημοσίευμά σας σχετικά με την επιστολή που απέστειλε ο Νομάρχης Χίου κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης προς τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Γεώργιο Παπανδρέου σχετικά με το θέμα κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που επισκέπτονται τα νησιά μας, όπου αναφέρετε ότι «Για μια χούφτα ευρώ ο νομάρχης ζητά η Χίος να ανοίξει την αγκαλιά της στην Τουρκία», οφείλουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
Η ρύθμιση του ζητήματος της βίζας για τους τούρκους επισκέπτες στα νησιά μας αποτελεί εδώ και χρόνια αίτημα των μαζικών φορέων των νομών του Βορειοανατολικού Αιγαίου και του νομού Δωδεκανήσου. Είναι λογικό να ζητάμε την ικανοποίηση αυτού του χρόνιου αιτήματος, τη στιγμή που για τόσες άλλες χώρες έχουν γίνει ευνοϊκές ρυθμίσεις στο ζήτημα της βίζας, και ταυτόχρονα η προσέλκυση επισκεπτών από τη γείτονα χώρα θα αποτελέσει μία τονωτική ένεση στην δοκιμαζόμενη λόγω της κρίσης τουριστική κίνηση των νησιών μας.
Είναι γνωστό ότι υπάρχει η δυνατότητα να διευκολυνθούν οι τούρκοι επισκέπτες προς τα νησιά μας χωρίς να τίθενται ζητήματα εθνικής ασφάλειας, τα οποία δεν διευκρινίζετε στο άρθρο σας, σε μία προφανή απόπειρα να προκαλέσετε το λαϊκό αίσθημα. Ούτε φυσικά η βίζα για επισκέπτες δημιουργεί προϋποθέσεις να κατακλυστούν τα νησιά από μόνιμους τούρκους κατοίκους. Φυσικά κάτι τέτοιο για τα νησιά που γερνούν και που ο νέος πληθυσμός τα εγκαταλείπει, ίσως θα έπρεπε να εξεταστεί θετικά και όχι μέσα από το πρίσμα της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και των στερεοτύπων που αναπαράγει ο σχολιασμός σας.
Κλείνοντας θα θέλαμε να σας θυμίσουμε ότι οι σχέσεις ανάμεσα στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και ειδικά τη Χίο και τα μικρασιατικά παράλια ήταν ανέκαθεν στενές και η τουριστική κίνηση προς τα νησιά μας προβλέπεται να αυξηθεί εφόσον ρυθμιστεί ευνοϊκά το ζήτημα της βίζας. Θεωρούμε ότι το αίτημά μας κινείται στο πλαίσιο των στόχων που θέτουμε ως νομαρχιακή αρχή για τη βελτίωση των προϋποθέσεων ανάπτυξης του νομού μας  και δεν είμαστε διατεθειμένοι να απολογηθούμε για τις επιλογές μας, οι οποίες και εκφράζουν τις επιλογές των μαζικών φορέων του νομού μας, σε όψιμους υπερπατριώτες των Αθηνών.
Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ
ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΞΥΠΝΑ ΓΙΩΡΓΑΚΗ....Η ΠΓΔΜ ΒΑΡΑΕΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΧΑΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Έντονα ανήσυχοι για την εξέλιξη της πολιτικής κατάστασης στην ΠΓΔΜ εμφανίζονται με κοινή γραπτή τους δήλωση, οι επικεφαλής των αποστολών της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του ΟΑΣΕ και των ΗΠΑ, στη χώρα.
Όπως αναφέρεται στη δήλωση αναφορές πολιτικών ηγετών και άλλων μεμονωμένων ατόμων στην ΠΓΔΜ, όπου γίνεται λόγος για διαμελισμό της χώρας, σύγκρουση, αποχώρηση από τη Συμφωνία Οχρίδας "προκαλούν ανησυχία και είναι αντίθετες με τις αξίες που πρεσβεύουν οι θεσμοί και οι χώρες που εκπροσωπούν". Παράλληλα, οι επικεφαλής των αποστολών στην ΠΓΔΜ διαπιστώνουν "διολίσθηση του πολιτικού διαλόγου" στη χώρα και καλούν όλους τους πολιτικούς παράγοντες στη χώρα "να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για την εμπέδωση της διεθνοτικής αρμονίας και να απέχουν από κάθε κίνηση που θα μπορούσε να δημιουργήσει εντάσεις στο εσωτερικό". Εξάλλου, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ Φίλιπ Ρίκερ έδωσε "οδηγίες" επισημαίνοντας ότι η εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τη χώρα. "Οφείλετε να βρείτε λύση για το πρόβλημα του ονόματος διαφορετικά μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση το μέλλον της χώρας".
Αραγε οι επισημάνσεις του αμερικανού πρέσβη είναι μόνο προς τον Γκρουέφσκι ή αφορούν και τον George που ήδη παρακαλά τους ψευτομακεδόνες να δεχτούν τον όρο "Βόρεια Μακεδονία";Και όλα αυτά για να κερδίσει η Ελλάδα ΤΙ;

Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ


Σε αυτή τη κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα δεν φτάσαμε εξαιτίας κάποιων άλλων που δήθεν μας επιβουλεύονται και  μας υποσκάπτουν, ορμώμενοι μέσα από το λαβύρινθο μιας αιώνιας ανθελληνικής συνομωσίας. Μάθαμε να αναζητούμε πίσω από κάθε πάθημα μας κάποιους τρίτους και να αποποιούμαστε των δικών μας ευθυνών.
Φτάσαμε σε αυτή τη τραγική κατάσταση ως κατάληξη της όλης πορείας που ακολούθησε η μεταπολίτευση από το 1974 και εντεύθεν .Βιώνουμε σήμερα την αποτυχία του μεταπολιτευτικού ονείρου, της μικρής και έντιμης Ελλάδος που δεν διεκδικεί τίποτα, μιας μεταπολίτευσης που σήμανε την έναρξη της με την εγκατάλειψη της Κύπρου την ώρα που ο λαός της πολεμούσε ενάντια στον τούρκο εισβολέα και βιαστή της εθνικής μας τιμής και αξιοπρέπειας.
Είναι το κατάντημα τούτο μιας μικρόψυχης Ελλάδος που σκότωσε μέσα της οτιδήποτε το ηρωικό και μεγαλειώδες και αναγόρευσε σε ύπατο πρότυπο τον δόλιο και χρηματολάγνο πολιτικό και κρατικό υπάλληλο που αρπάζει από παντού , από τους ιδιώτες και από το δημόσιο για να πλουτίσει , να αναδειχθεί  , να συρθεί στον έκκλητο και ρυπαρό βίο της μικρότητας του.
Αυτή είναι η μια όψη των πραγμάτων , όπου παρελαύνουν οι διάφοροι άρπαγες και ελεεινοί που κατασπάραξαν την Ελλάδα στήνοντας απόρθητους μηχανισμούς καταλήστευσης του κράτους. Από τη άλλη μέσα από αυτούς τους ίδιους μηχανισμούς της φαυλοκρατίας η Ελλάδα παραδόθηκε στις ορέξεις των τραπεζών και της πλουτοκρατίας που ρήμαξαν την παραγωγική βάση της και στη συνέχεια μετέφεραν τον ελληνικό πλούτο σε επενδύσεις εκτός Ελλάδος.
Η συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης μαζί με την διόγκωση του δημόσιου τομέα μέσα από μια πελατειακή κομματοκρατική αντίληψη, παρήγαγε ένα κράτος ελλειμματικό, ένα σύγχρονο τέρας που ζει με την αρπαγή και τα δάνεια. Ως επιστέγασμα αυτού στήθηκαν μηχανισμοί υποδοχής, εγκατάστασης και εκμετάλλευσης εκατομμυρίων μεταναστών στην Ελλάδα από τρίτες χώρες, που αρπάζουν το ψωμί του Έλληνα εργάτη και τον οδηγούν στην απελπισία της ανεργίας.
Αυτή η Ελλάδα του μεταπολιτευτικού κατεστημένου σκύβει σήμερα μπροστά στις ξένες τράπεζες και εκλιπαρεί νέα δάνεια όχι για να στηρίξει την παραγωγή της αλλά για να παρατείνει την φαυλότητα της. Αυτό το κατεστημένο δεν έχει να δώσει τίποτα στην Ελλάδα παρά να συσσωρεύσει ακόμα περισσότερες καταστροφές.
Παραφυάδα του Ελλαδικού κατεστημένου είναι και το άθλιο Κυπριακό πολιτικό κατεστημένο που γεννήθηκε μέσα από τον ηθικό οχετό της προδοσίας του αγώνα της ΕΟΚΑ και της εγκατάλειψης του εθνικού οράματος της Ενώσεως. Πενήντα χρόνια διακυβέρνησης αυτού του τόπου μέσα από πολλαπλές υποχωρήσεις φτάνει σήμερα στο κατάντημα  να παζαρεύει τα δίκαια του Κυπριακού Ελληνισμού με τους τούρκους φονιάδες και κατακτητές.
Το Ελλαδικό και Κυπριακό πολιτικό κατεστημένο ευθύνεται για το κατάντημα του έθνους. Κάθε εμπιστοσύνη σε αυτούς, κάθε επιείκεια στις υποχωρήσεις τους παρατείνει την αθλιότητα μας και ανοίγει τις πύλες για δραματικές εξελίξεις. Μοναδική επιλογή σωτηρίας είναι η ολοκληρωτική εναντίωση και ρήξη με αυτό το ρυπαρό κατεστημένο με ένα και μοναδικό όραμα την πολιτική συντριβή του.
Καμιά ανοχή, καμιά εμπιστοσύνη στην εθνική μειοδοσία και την φαυλοκρατία.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ