ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Ταφόπλακα στην συμφωνία βάζει το Βερολίνο

Print
Δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία στην Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών την Πέμπτη επί ενός «μηχανισμού» παροχής βοήθειας στην Ελλάδα τονίζει ανώτατος γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς η Γερμανία θέτει τρεις όρους για να υλοποιηθεί (στο μέλλον) πακέτο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.


Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, οι τρεις όροι που θέτει το Βερολίνο για μια συμφωνία είναι:
Nα έχει εξαντλήσει η Ελλάδα τις δυνατότητες συγκέντρωσης χρημάτων στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου

Να έχει συμφωνήσει το ΔΝΤ να συνεισφέρει σημαντικά σε ένα πακέτο διάσωσης
Συμφωνία της ΕΕ για την διαπραγμάτευση νέων κανόνων για την αποτροπή επανάληψης παρόμοιων κρίσεων χρέους.

Ο ανταποκριτής της εφημερίδας, Κουέντιν Πιλ, σημειώνει ότι «δεν θα υπάρξει συμφωνία στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ επί ενός συγκεκριμένου πακέτου διάσωσης της υπερχρεωμένης ελληνικής κυβέρνησης».
Απαντώντας στη συνέντευξη Μπαρόζο στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, στην οποία εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η Άνγκελα Μέρκελ θα στηρίξει μία συμφωνία για την Ελλάδα, ο Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος δηλώνει ότι το Βερολίνο «κάνει διαπραγματεύσεις εξυπηρετώντας το συμφέρον της Ευρώπης και εκδηλώνει τη δέσμευσή του στην Ευρώπη υπερασπιζόμενο τη σταθερότητα του ευρώ».
Η όποια διαπραγμάτευση για βοήθεια προς την Ελλάδα θα πρέπει να προκύψει ως «έσχατη λύση» και μόνο εφόσον ισχύουν οι τρεις όροι του Βερολίνου, συμπληρώνει ο Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος.
Ο ανταποκριτής των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς σχολιάζει ότι η γερμανική απαίτηση που θα μπορούσε να συναντήσει τη μεγαλύτερη αντίσταση από τους εταίρους της ΕΕ είναι η επιμονή στην εφαρμογή νέων κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας, έστω και αν αυτό απαιτεί τροποποιήσεις ευρωπαϊκών συνθηκών. Η Γαλλία και η Βρετανία τάσσονται έντονα κατά της επαναδιαπραγμάτευσης συνθηκών της ΕΕ, προσθέτει η εφημερίδα.
Η ανταπόκριση καταλήγει με την επισήμανση ότι στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα ίσως γίνει το πρώτο βήμα προς μια συμφωνία, η οποία θα θέτει τους όρους υπό τους οποίους θα μπορούσε να εφαρμοστεί μία έκταση διάσωση. Ωστόσο αυτή η συμφωνία δε θα έχει άμεση σχέση με την ελληνική κρίση και δε θα υπονοεί ότι η όποια διάσωση θα είναι αυτόματη, σύμφωνα με τη γερμανική άποψη.

0 σχόλια: