Ο εκπρόσωπος των κατοχικών δυνάμεων , Έρογλου, αναφέρθηκε σε υπαναχωρήσεις από συμφωνηθέντες θέσεις στο θέμα της εσωτερικής ασφάλειας. Τι ακριβώς συμφωνήθηκε δεν γνωρίζουμε . Πέρα όμως από αυτό , το νόημα των τουρκικών δηλώσεων είναι πως μεθοδεύουν αδιέξοδο και επίρριψη ευθυνών στην «ελληνοκυπριακή πλευρά», αφού ο πρόεδρος της δημοκρατίας προσέρχεται κατά απαράδεκτη τοποθέτηση του, όχι ως άρχων της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά ως εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής πλευράς. Συνομιλεί κοντολογίς εντός διχαστικού πλαισίου και όχι ως υπερασπιστής του δικαιώματος επέκτασης της κυριαρχίας της δημοκρατίας στο κατεχόμενο τμήμα της.
Από τη στιγμή που οι συνομιλίες δεν εδράζονται σε αυτή την απαίτηση και το δικαίωμα της κυπριακής δημοκρατίας , τότε παραχωρούν στον κατακτητή τη δυνατότητα διεκδίκησης διεθνούς αναγνώρισης του μορφώματος του, ως ανθρωπιστικής μάλιστα ανάγκης που οφείλει να θεραπέυσει την κατάσταση του αδιεξόδου . Ο κατακτητής δηλαδή εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα δικά μας λάθη και δημιουργεί νέα τετελεσμένα εις βάρος της Κυπριακής δημοκρατίας. Έτσι επιζητεί το αδιέξοδο έχοντας δύο στόχους. Ο ένας να κάμψει τον συνομιλητή του και να ενδώσει ακόμα περισσότερο στις απαιτήσεις του και ο δεύτερος να κερδίσει σταδιακά την διεθνή υποστήριξη, ώστε και σε περίπτωση μη λύσης να καταστήσει βιώσιμο το κατοχικό μόρφωμα και σε βάθος χρόνου αποδεχτό από τον βιασθέντα ελληνισμό της Κύπρου , εάν δεν το έχει ήδη επιτύχει.
Το μόνιμο συμπέρασμα των αναλύσεων μας είναι πως χωρίς αλλαγή στρατηγικής , χωρίς επανατοποθέτηση του προβλήματος στις πραγματικές του βάσεις που είναι ο αγγλο-τουρκικός βιασμός της Κύπρου, που ξεκινά από το απεχθές σύνταγμα της Ζυρίχης και περνά μέσα από την εισβολή του 1974 και τον επακολουθήσαντα εποικισμό , όχι μόνο δεν ανατρέπουμε τις συνθήκες της κατοχής αλλά επιτρέπουμε την εδραίωση και την επέκταση της στο ελεύθερο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας .
Αν δεν κατανοήσουμε ότι η κατοχή αρχίζει από το 1960 με το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης , αν δεν καταλάβουμε ότι έχουμε αγγλοτουρκική κατοχή , θα χάσουμε τον σκοπό του αγώνα και δεν θα κατανοήσουμε ποτέ πως η λύση στο πρόβλημα είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που στερηθήκαμε ως λαός και η αποχώρηση όλων των κατακτητικών δυνάμεων από τη Κύπρο. Αυτά τα αιτήματα κανένα έθνος δεν μπορεί να μας τα αρνηθεί ούτε να μας κατακρίνει στην άσκηση του δικαιώματος της απελευθέρωσης.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου