Η εγκαθίδρυση της κυπριακής δημοκρατίας που έγινε το 1960 δεν απέδωσε στον κυπριακό λαό το θεμελιώδες δικαίωμα του να θεσμίζει το σύνταγμα και τους νόμους του , να επιλέγει τους συμμάχους του και να αυτοκαθορίζει τις σχέσεις του με άλλα κράτη .Τούτο είναι το θεμελιώδες δικαίωμα της ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ πού ασκούν όλα τα ελεύθερα κράτη του κόσμου.
Η επιβολή ενός κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης από τους άγγλους κατακτητές εκκόλαψε όλες τις εξελίξεις που ακολούθησαν και οδήγησαν στην τουρκική εισβολή , την παρατεινόμενη κατοχή και τον εποικισμό.
Η αρπαγή της γης μας από τους άγγλους όπου εγκατέστησαν τις στρατιωτικές τους βάσεις αποτελεί μέρος του αγγλικού ηγεμονισμού που προστέθηκε σε αυτόν και η τουρκική κατοχή. Την αποικιοκρατία διαδέχθηκε η ΔΙΠΛΗ ΚΑΤΟΧΗ .
Οι τωρινές συνθήκες παρουσίας της κυπριακής δημοκρατίας στην Ε.Ε. ανατρέπουν το δυσμενές προενταξιακό γεωπολιτικό στάτους και επιτρέπουν την διεκδίκηση της ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ μας με τα άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. , επιτρέπουν την διεκδίκηση της ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ μας.
Πρώτη πράξη αυτής της αυτοδιάθεσης είναι η κατάργηση του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης και η θέσμιση του ΠΡΩΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ της κυπριακής δημοκρατίας.
Συνακόλουθη πράξη είναι η καταγγελία των συνθηκών εγγυήσεως και συμμαχίας και η καταγγελία της λεγόμενης «κυριαρχίας» των αγγλικών βάσεων.
Και επακόλουθη, η απαίτηση επέκτασης της κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας στην κατεχόμενη επικράτεια της.
Σε αυτή τη διαδικασία εάν οι τουρκοκύπριοι εξακολουθήσουν να συνεργάζονται με τη κατοχή και να στηρίζουν τα αιτήματα τους στους παράλογους όρους του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης πρέπει να καταγγελθούν ως αρνητές και υπονομευτές της νομιμότητας της κυπριακής δημοκρατίας.
Κάθε συζήτηση με τους κατακτητές είναι ανεπίτρεπτη. Ο στόχος είναι η εκδίωξη τους από τη γη μας μέσα από ένα πολύμορφο αγώνα.
Προς το σκοπό αυτό απαιτείται η επαναφορά της εμπολέμου καταστάσεως , το κλείσιμο των οδοφραγμάτων και η ενίσχυση της άμυνας μας με στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου ελληνικού στρατού.
Με τους αντιπροσώπους της τουρκικής μειονότητας μπορεί να υπάρξει διάλογος εφόσον αποδεχθούν την προοπτική της ολοκλήρωσης της ανεξαρτησίας της κυπριακής δημοκρατίας και συνεργαστούν για την εκδίωξη των κατακτητών. Η συνομιλίες με τους τουρκοκύπριους προϋποθέτουν απογραφή και εκλογή αντιπροσώπων μόνο με τη συμμετοχή της μειονότητος.
Μοναδική λύση είναι η αυτοδιάθεση , η πραγματική ολοκλήρωση της ανεξαρτησίας που δικαιούται η κυπριακή δημοκρατία και η ισοτιμία της ανάμεσα στα ελεύθερα και πολιτισμένα κράτη.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου