ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά της οικονομικής , πολιτικής και «πνευματικής» τυραννίας που συρρικνώνει δραματικά τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία και υποβιβάζει πολιτισμικά το έθνος , συνεχίζεται αμείωτα από το προσωπικό ιστολόγιο του Λουκά Σταύρου. Για ένα ελληνικό εθνικοκοινωνισμό. http://l-stavrou.blogspot.com

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Το Ιράν κτυπά τους Κούρδους στο Ιράκ

Των Timothy Williams και Namo Abdulla
The New York Times


Το ορεινό χωριό Αλί Ρας, στη μεθόριο του Ιράκ με το Ιράν, έχει εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους του, οι οποίοι πήραν μαζί τους όσα μπορούσαν από τα υπάρχοντα και τα ζώα τους και κατέφυγαν σε καταυλισμό προσφύγων, προκειμένου να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς του ιρανικού πυροβολικού. Το ίδιο συνέβη και με άλλους Κούρδους του Ιράκ που ζούσαν σε συνοριακά χωριά, καθώς το Ιράν παραβιάζει συστηματικά τους τελευταίους μήνες τα σύνορα και εισβάλλει στις περιοχές του με τεθωρακισμένα και στρατιώτες.
Η απάντηση της Βαγδάτης κινήθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους και περιορίστηκε σε «έκκληση προς τα γειτονικά κράτη να σεβαστούν τα σύνορα της ιρακινής επικράτειας».
Το Ιράν απάντησε ότι οι επιθέσεις του είναι επιβεβλημένες, ώστε να εξουδετερωθούν οι Κούρδοι που οργανώνουν επιθέσεις στην ιρανική επικράτεια και στη συνέχεια επιστρέφουν στο Ιράκ. Στις συμπλοκές αυτές έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής μόνο ο θάνατος ενός 14χρονου κοριτσιού.

http://geopolitics-gr.blogspot.com/


Εντούτοις, οι εισβολές αποτελούν κρίσιμη δοκιμασία για το Ιράκ, το οποίο δεν έχει καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση, τρεις μήνες μετά τις εκλογές και τρεις μήνες πριν αποχωρήσουν και οι τελευταίοι Αμερικανοί στρατιώτες πρώτης γραμμής από τη χώρα.
Βέβαια, οι αμερικανικές δυνάμεις συνεχίζουν να περιπολούν στα σύνορα του Ιράκ, αλλά στα ορεινά χωριά που δέχονται τις ιρανικές επιθέσεις δεν υπάρχουν ούτε Αμερικανοί, ούτε Ιρακινοί, ούτε Κούρδοι στρατιώτες και οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι έχουν εγκαταλειφθεί αβοήθητοι. «Μας έχουν παρατήσει όλοι», λέει η 27χρονη Μπαχάρ Ιμπραχίμ, η οποία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το χωριό Αλί Ρας, ενώ βρίσκεται στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της.
Στόχος των πυρών είναι να εξουδετερωθούν οι αντάρτες του Κόμματος για την Ελεύθερη Ζωή του Κουρδιστάν (PJAK), το οποίο είναι αδελφό κόμμα του PKK.

Ypoloipo
 

spynews-gr

Η ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ ΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙ...


Εχθές στις νυχτερινές ειδήσεις του ΡΙΚ στην Κύπρο βγήκε με ξινισμένα μούτρα η παρουσιάστρια να μας ανακοινώσει την απέχθειά της για τα αποτελέσματα στατιστικής έρευνας που διεξήχθη σε Ελληνοκύπρια παιδιά 11-16 ετών με το ερώτημα ποια είναι η γνώμη τους για τους λαθρομετανάστες (τους οποίους η Γκεμπελική εκφωνήτρια βάφτισε "μετανάστες").

Απογοητευτικά ήταν τα αποτελέσματα μετά από τέτοια πλύση εγκεφάλου που κάνει ολημερίς κι οληνυκτίς τόσο η επίσημη ΑΚΕΛική τηλεόραση του Χριστόφια όσο και όλα τα ΜΜΕ.

Το 54% των Ελληνοκύπριων μαθητών πιστεύει πως είναι ΒΡΩΜΙΚΟΙ,ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ ΚΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ κι ένα άλλο 24% πιστεύει το ίδιο μόνο που απάντησε με περισσότερο σκεπτικισμό.

Και ρωτούμε γιατί η ξινίλα στη φάτσα της παρουσιάστριας αλλά και της αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανδρούλας Καμινάρα; (μίλησαν κι άλλοι ευρωπαΐζοντες αλλά δεν συγκρατήσαμε τα ονόματά τους).

Δεν έχουν φέρει ένα σωρό ασθένειες που είχαν να εμφανιστούν εκατοντάδες χρόνια;

Μήπως θεωρούνται πολιτισμός οι τελετές αυτομαστίγωσης,οι μπούργκες και οι γάμοι-βιασμοί 5χρονων και δεν το ξέραμε;

Μήπως οι φυλακές σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας δεν είναι τίγκα με εγκληματίες λαθρομετανάστες;

ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΞΙΝΙΛΑ ΤΟΤΕ;

ΜΗΠΩΣ ΤΡΟΜΑΞΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ Ή ΜΗΠΩΣ ΤΡΟΜΑΞΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΨΕΤΕ ΟΥΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΑΣΑΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ;

ΔΕΝ ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΟΥΣ;

Η ΞΙΝΙΛΑ ΣΥΝΕΠΩΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΛΕΟΝ.

ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ Η ΣΑΠΙΛΑ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΩΝ ΕΠΟΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΠΙΤΙ.

ΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΤΕ ΣΕ ΜΚΟ ΚΙ ΟΣΑ ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ ΚΙ ΑΝ ΣΑΣ ΣΤΟΜΩΣΟΥΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΤΗΝ "ΔΥΣΦΟΡΙΑ" ΣΑΣ, ΠΟΥ ΟΙ "ΣΚΛΑΒΟΙ" ΕΙΝΑΙ ΞΥΠΝΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΟΥΝ ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΑΥΛΕΙΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ, ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΤΕ!

ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣΑΝΕ!

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΜΕΝΕΙ!

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΑ ΓΙΟΣΟΥΦΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ!

[HeLLeNiCReVeNgE]

 

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

Το 1983 η αποσχισθείσα από το 1964 τουρκοκυπριακή μειονότητα σε πλήρη συνεργασία της με τους έποικους και τους συνακόλουθους του τουρκικού κατοχικού στρατού , ανακήρυξε παρανόμως , ανεξάρτητο κρατίδιο με εδαφική βάση αυτού τα εδάφη που άρπαξε στην εισβολή του 1974 , αφού σφαγίασε τους ελληνικούς πληθυσμούς που κατοικούσαν εκεί και εξετόπισε από τις εστίες τους άλλες διακόσιες χιλιάδες που παραμένουν μέχρι σήμερα πρόσφυγες . Αυτό το κατοχικό συνοθύλευμα μέσω παρανόμων εκλογών αναδεικνύει κάποιους αντιπροσώπους που για μας δεν είναι τίποτε άλλο από αντιπροσώπους της κατοχής .
Η δική μας πλευρά όμως δεν τους βλέπει ως αποκυήματα της κατοχής και της παρανομίας αλλά τους βαφτίζει τουρκοκύπριους ηγέτες με απώτερο σκοπό να εξαπατήσει τον κυπριακό ελληνισμό που αποτελεί την νόμιμη πλειονότητα της κυπριακής δημοκρατίας και να παρακαθίσει σε συνομιλίες που είναι στην ουσία ένα παρατεταμένο παζάρεμα των δικαίων της πατρίδος και ένας ευτελισμός της εθνικής αξιοπρέπειας .

Μέσα από αυτή τη διαδικασία ντροπής παρήχθηκε ως γνωστό το σχέδιο Ανάν .Αυτό το σχέδιο ενώ οι τότε ηγέτες έβλεπαν τα δεινά που εγκυμονεί , αντί να το απορρίψουν μετά βδελυγμίας , το έφεραν προς ψήφιση . Προσέξτε όμως δεν το έθεσαν προς ψήφιση από ένα ενιαίο εκλογικό σώμα που θα αποτελείτο από τους νόμιμους κατοίκους της κυπριακής δημοκρατίας . Προφανώς υποκείμενοι σε υποχρεώσεις προς τρίτους ή ακολουθούντες μυστικές συμφωνίες και δεσμεύσεις , έθεσαν το εν λόγω σχέδιο , σε διπλό δημοψήφισμα και επέτρεψαν να συμμετέχουν σε αυτό και οι έποικοι και οι συνακόλουθοι του κατοχικού στρατού . Αυτή ήταν μια προδοτική έμμεση αναγνώριση του κατοχικού συνοθυλεύματος .Πάνω σε αυτή τη βάση δόμησαν οι κατακτητές την θεωρία της απομόνωσης των τουρκοκυπρίων και ζητούν αντί της αναγνώρισης του κρατιδίου που ανακήρυξαν το 1983 , την άρση της απομόνωσης . Τούτο εάν συμβεί , δεδομένης της πίεσης που ασκεί και η άλλη συνεργός των φονιάδων, η Αγγλία, θα ισοδυναμεί με προ-αναγνώριση του κατοχικού μορφώματος.. Οι δικές μας υποχωρήσεις ενισχύουν τον αδηφάγο τουρκικό επεκτατισμό Ας σημειωθεί μάλιστα ότι προς την κατεύθυνση της προ-αναγνώρισης του κατοχικού μορφώματος ευθυγραμμίστηκε ήδη το πολιτικό κατεστημένο του τόπου υπό την ηγεσία του κ. Χριστόφια συνδέοντας το άμεσο εμπόριο Ε.Ε. – κατεχομένων με την παράδοση της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου .

Τούτο δείχνει πως το πολιτικό κατεστημένο βλέπει τα πάντα κάτω από μια αντίληψη δοσοληψίας και παζαριού . Η επιθετικότητα των τούρκων τρέφεται και επαυξάνει από την δική μας υποχωρητικότητα και ενδοτικότητα . Εκείνο που μένει στους πολίτες και ιδιαίτερα στη νέα γενιά , είναι να αποφασίσει αν αποδέχεται τις υποχωρήσεις των κρατούντων που είναι εν προκειμένω και παράνομες στο βαθμό που υποσκάπτουν την κυπριακή δημοκρατία ή αν τις απορρίπτει και επιθυμεί να τεθεί το εθνικό θέμα στη βάση της εισβολής – κατοχής και απελευθέρωσης .

Η δεύτερη επιλογή σημαίνει ολοκληρωτική ρήξη με το κατεστημένο που αποτελείται από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα αλλά και από το λεγόμενο εθνικό συμβούλιο . Μεσοβέζικες επιλογές δεν έχουν κανένα νόημα . Όποιος θέλει την απελευθέρωση της πατρίδος πρέπει να ταχθεί ανοικτά ενάντια στους μειοδότες .

Για άλλη μια φορά δηλώνουμε πως καμία υποχώρηση δεν μπορεί να αναιρέσει την ελληνικότητα της γης μας . Δεν σεβόμαστε καμία συμφωνία που παραχωρεί έστω και μια φούχτα χώμα στους κατακτητές της πατρίδος μας .Ζητούμε από το λαό να μας δώσει την δύναμη να ξεχερσώσουμε την προδοσία από τα χώματα μας .

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΕΔΗΚ

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

ΣΕ ΠΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΑΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΚΟ ;

Σε συνάντηση του υπουργού παιδείας με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ και άλλα στελέχη του συγκυβερνώντος κόμματος που έγινε χθες , συζητήθηκε το θέμα δημιουργίας ενιαίας αρχής πολιτισμού που θα στηρίζεται σε τέσσερις άξονες : αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς , ενίσχυση της πολιτιστικής διπλωματίας , ενίσχυση και ανάπτυξη της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας και βελτίωση της αισθητικής παιδείας των νέων .με ενσωμάτωση της στην εκπαιδευτική πολιτική .
Καλές οι ιδέες αυτές όμως πρέπει να μας πουν τα συγκυβερνώντα κόμματα ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ πάνω σε ποίον πολιτισμό θα εδράζεται η όλη προσπάθεια .Εννοούν ότι θα φτιάξουν ένα κυπροκεντρικό πολιτισμό για να ικανοποιήσουν το όραμα της τούρκο- συνεταιριστικής λύσης , ένα πολιτισμό που θα εκπηγάζει μέσα από την παραποίηση και αλλοίωση των ιστορικών γεγονότων και θα στοχεύει στην παραχάραξη της εθνικής ελληνικής μας ταυτότητας ; Τα όσα έχουν συμβεί προς την κυπροκεντρική κατεύθυνση μας κάνουν να ανησυχούμε για τους μελλοντικούς πολιτισμικούς σχεδιασμούς .Διότι εκτός του ότι η ιστορία μας τυγχάνει προ πολλού παραβίασης προς ικανοποίηση εξουσιαστικών δομών και φατριών , προσετέθησαν και οι καθεστωτικές παραβιάσεις προς εξυπηρέτηση της πολιτικής του ενδοτισμού .Εκτός αυτών τεράστια κεφάλαια ρέουν , από ιδρύσεως αυτού του κράτους , προς ανάδειξη μιας κομματικής και εν γένει καθεστηκυίας πολιτιστικής δημιουργίας του χειρίστου και ευτελεστέρου επιπέδου . Η πολιτισμική τούτη κατάπτωση είναι παρακολούθημα της πολιτικής υποτέλειας και απομάκρυνσης από τον εθνικό κορμό .Διάφορες λαϊκίστικες και μαρξιστογενείς μορφές τέχνης επισκίασαν την συνείδηση του κυπριακού ελληνισμού . Η έννοια του υψηλού επιπέδου είναι ανύπαρκτη στο χώρο της πολιτισμικής δημιουργίας . Έτσι βλέπουμε να εκθειάζονται , να προβάλλονται και να επιχορηγούνται διάφορα εξέματα και ανοησίες ως έργα τέχνης. Στη ζωγραφική , στη ποίηση , στο θέατρο , στο κινηματογράφο και σε όλες τις μορφές τέχνης υπάρχει ένα επίπεδο τέχνης που όχι μόνον στερείται κάθε αισθητικής αξίας αλλά τουναντίον προκαλεί αηδία και διαφθείρει την λαϊκή συνείδηση . Αρκεί να δει κανείς τα όσα προβάλει ως κυπριακό πολιτισμό το ΡΙΚ για να διαπιστώσει το κατάντημα του πολιτισμού που οι κρατούντες επαγγέλλονται . Η κατάσταση στον πολιτισμό είναι τρισχειρότερη της επικρατούσας στην πολιτική .
Όλα αυτά όμως συμβαίνουν γιατί ο λαός μας δεν αντιδρά . Ευρίσκεται βυθισμένος σε μια μακρά νύκτα .Στο τομέα του πολιτισμού πρέπει να εργαστούν άνθρωποι επιπέδου , με γνώση , ευαισθησία και όραμα και όχι κομματόσκυλα , άνθρωποι που να έχουν εμποτισθεί με το μεγαλείο του ελληνικού πολιτισμού και να έχουν επίσης πλήρη αντίληψη του παγκόσμιου πολιτισμού . Άνθρωποι ικανοί να εκτιμήσουν τις υψηλές κατηγορίες της αισθητικής στο σύνολο του πολιτισμού , ώστε να μπορέσουν να μεταφέρουν την εμβίωση τους στο κοινωνικό σύνολο . Εθνική πολιτισμική αυτογνωσία ως βάση αξιολόγησης και σταχυολόγησης των αριστουργημάτων του παγκόσμιου πολιτισμού . Με αυτή την αρχή θα αξιολογήσουμε και τον σύγχρονό παραγόμενο πολιτισμό μας και θα επιδιώξουμε την αναβάθμιση του . Συνεπώς η επανένωση με τον μείζονα ελληνικό πολιτισμό θα σώσει την Κύπρο από την πολιτισμική ξηρασία . Αντίθετα οι κυπροκεντρικές αντιλήψεις και κατευθύνσεις θα εκθέσουν το λαό μας όχι μόνο στο κίνδυνο της τουρκοποίησης αλλά και της αισθητικής αποκτήνωσης .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

A/ΓΕΕΦ: "Η Τουρκία δεν μπορεί ν’ αγνοήσει την ύπαρξη της Εθνικής Φρουράς"

Σε αποκλειστική συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα Σημερινή, την πρώτη που παραχωρεί έπειτα από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος (ΠΖ) Πέτρος Τσαλικίδης μιλά για τα σχέδια αναδιοργάνωσης της Δύναμης και τονίζει πως η Κύπρος διαθέτει αυτή τη στιγμή ικανά εκπαιδευμένο έμψυχο δυναμικό, σύγχρονο και συντηρημένο οπλισμό, και έχει εκπονήσει κατάλληλα σχέδια επιχειρήσεων για αντιμετώπιση μιας πιθανής απειλής.
Πώς προχωρεί η αναδιοργάνωση του στρατεύματος; Τι έχει επιτευχθεί σε αυτή την πρώτη φάση και ποιες Μονάδες αναδιοργανώθηκαν ή αναδιατάχθηκαν;
Η συνεχιζόμενη εχθρική απειλή, η αδυναμία επάνδρωσης των Μονάδων της Εθνικής Φρουράς σε ικανοποιητικό επίπεδο για διεξαγωγή ρεαλιστικής εκπαίδευσης και η έλλειψη ταχυκινήτων τμημάτων άμεσης αντίδρασης σε όλα τα επίπεδα, επέβαλαν την ανάγκη για αναδιοργάνωση της Εθνικής Φρουράς. Η γενική ιδέα αυτής, απέβλεπε στη διάλυση αριθμού Μονάδων της Ε.Φ., που δεν είχαν μεγάλες επιχειρησιακές δυνατότητες για εξοικονόμηση προσωπικού, παράλληλα με τη βαθμιαία αγορά σύγχρονων οπλικών συστημάτων.
Η στόχευση είναι η επαύξηση των δυνατοτήτων της Ε.Φ., προκειμένου να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της Κυπριακής Δημοκρατίας και να συμβαδίζει με τις σύγχρονες αντιλήψεις περί στρατιωτικών επιχειρήσεων. Η 1η φάση, η οποία δεν απαιτεί οικονομικές επιβαρύνσεις, έχει ήδη αρχίσει και αναμένεται να περατωθεί πριν από το τέλος του 2010. Επιπλέον, εντός του πλαισίου της σχεδίασης για δημιουργία πολυδύναμων στρατοπέδων, έγιναν μετασταθμεύσεις αριθμού Μονάδων, με σκοπό τη μείωση του λειτουργικού κόστους και τον περιορισμό του απαιτούμενου ανθρώπινου δυναμικού για φύλαξη των εγκαταστάσεων.
Πέραν των αλλαγών που επήλθαν στην οργανωτική δομή των χερσαίων δυνάμεων, άρχισε και βρίσκεται σε εξέλιξη αναδιοργάνωση Μονάδων της Αεροπορίας, καθώς, επίσης, και αγορά νέων πτητικών μέσων, ώστε να αναβαθμιστούν, τόσο οι επιχειρησιακές της δυνατότητες όσο και αυτές που αφορούν στην Έρευνα - Διάσωση.
Συμφωνείτε από στρατιωτικής άποψης γι’ αυτό που γίνεται; Έγινε μήπως και στην Ελλάδα κάτι παρόμοιο;
Η αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων μιας χώρας εντάσσεται στην αμυντική σχεδίαση του κράτους, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης Εθνικής Στρατηγικής, που συνδυάζει τις εκάστοτε επιχειρησιακές ανάγκες με τις οικονομικές δυνατότητες και τις πολιτικές επιλογές. Όλες οι αποφάσεις - ενέργειες για αναδιοργάνωση, υλοποιούνται διότι αυτές προσδίδουν τη δυνατότητα στην Ε.Φ. για άμεση και δυναμική αντίδραση, με ικανότητα να προκαλέσει σημαντικό πλήγμα κατά του εχθρού, ο οποίος βρίσκεται ανεπτυγμένος σε μικρό βάθος και σε ακάλυπτο έδαφος. Στον Ελληνικό Στρατό, απ' ό,τι είμαι σε θέση να γνωρίζω, βρίσκεται σε εξέλιξη αναδιοργάνωση πάνω στην ίδια λογική βάση, όπου διαλύονται Σχηματισμοί-Μονάδες, συγκροτούνται νέες Μονάδες, σε συνδυασμό με προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού και πρόσληψη Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ).
Ποια είναι η έκταση της γραμμής αντιπαράταξης και πώς διασφαλίζεται με την αναδιοργάνωση η καλύτερη επιτήρησή της;
Το συνολικό μήκος της γραμμής αντιπαράταξης είναι περίπου 181 χμ. Υπάρχει μεγάλη δυσκολία αποτελεσματικής επιτήρησης με στατικά φυλάκια, κατάσταση που συνεπάγεται υψηλό κόστος σε ανθρώπινο δυναμικό και δυσχέρεια πραγματοποίησης ουσιαστικής-ρεαλιστικής εκπαίδευσης προσωπικού. Με αλλαγή της φιλοσοφίας από τη στατική επιτήρηση, σ’ ένα συνδυασμό κινητικής και δυναμικής παρουσίας, με περιπόλους και σταθερά φυλάκια ζωτικής σημασίας, καθώς και ύπαρξης Λόχου ειδικής σύνθεσης σε κάθε Τάγμα της Προκεχωρημένης Γραμμής Άμυνας (ΠΓΑ), ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα άμεσης επέμβασης, με σκοπό την απόκρουση - αναχαίτιση και προσβολή των εχθρικών δυνάμεων, εάν απαιτηθεί, εξασφαλίζουμε μεγαλύτερη ετοιμότητα και πλεονεκτικότερη παρουσία στη Γραμμή Καταπαύσεως του Πυρός (ΓΚΠ).
Μελετάτε μέτρα ηλεκτρονικής παρακολούθησης της Γραμμής Καταπαύσεως του Πυρός (ΓΚΠ) με κατάργηση Φυλακίων;
Η επιτυχής αντιμετώπιση των παραδοσιακών, αλλά και των νέων απειλών, πρέπει να στηρίζεται στην αποτελεσματική χρήση όλων των διαθέσιμων μέσων που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία. Ναι, πράγματι μελετούμε τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων ηλεκτρονικής επιτήρησης της γραμμής αντιπαράταξης μέσα στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της Εθνικής Φρουράς. Είναι γνωστό ότι η εφαρμογή των σύγχρονων αυτών μεθόδων βελτιώνει κατά πολύ και βοηθά στην αποτελεσματικότερη εκπλήρωση της αποστολής επιτήρησης.
Φυσικά, αυτό δεν είναι προϋπόθεση για τη συντελούμενη αναδιοργάνωση της Ε.Φ., αλλά επιπρόσθετο μέτρο ασφάλειας. Το μέτρο αυτό θα εξυπηρετήσει και την προσπάθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, που μέσω της γραμμής αντιπαράταξης περνούν στις ελεύθερες περιοχές. Προχωρούμε για την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης και όταν όλα τελειώσουν, το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε μια περιοχή που θα επιλεγεί και, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, θα προχωρήσουμε αναλόγως.
Μπορούμε με ένα πιο διευρυμένο πρόγραμμα εξοπλισμών να επιτύχουμε στρατιωτική ισορροπία με τον Αττίλα; Πώς λειτουργεί το δόγμα αποτροπής επίθεσης μιας μικρής χώρας έναντι υπέρτατου αντιπάλου; Η Κύπρος, αν δεχθεί επίθεση, μπορεί να αντέξει;
Στο θέμα της ισορροπίας των εξοπλισμών με τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής (ΤΔΚ), άποψή μου είναι πως, λόγω της διαφοράς μεγέθους μεταξύ των κρατών μας αυτό είναι ανέφικτο, πλην όμως, με την ορθή σχεδίαση, ισοσταθμίζουμε τη διαφορά με άλλους τρόπους, στους οποίους -για ευνόητους λόγους- δεν θα ήθελα να αναφερθώ. Είναι, πιστεύω, γνωστό σε όλους μας ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η οποία μοιραία επηρεάζει και την Κύπρο.
Παρά το αδιαμφισβήτητο αυτό γεγονός, θα ήθελα να σας παραπέμψω σε πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας, για ανάγκη παροχής στο κράτος δυνατότητας αποτελεσματικής άμυνας, με εκσυγχρονισμό, αναδιοργάνωση και ενίσχυση της Ε.Φ. με την προμήθεια νέων οπλικών συστημάτων και μέσων. Η εκτίμησή μας είναι ότι αυτό είναι το μέγιστο το οποίο μπορούμε να κάνουμε την παρούσα χρονική περίοδο, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις θυσίες του κυπριακού λαού.
Το δόγμα αποτροπής επίθεσης μιας μικρής χώρας έναντι υπέρτερου αντιπάλου στηρίζεται στην ικανότητα του «μικρού» να επιφέρει υψηλό κόστος στον επιτιθέμενο σε συνάρτηση με τα πιθανά κέρδη, τα οποία προσβλέπει να επιτύχει με την πραγματοποίηση της ενέργειάς του, καθιστώντας την ασύμφορη. Όσο μικρή και να είναι η Εθνική Φρουρά σε σχέση με τις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας, η Άγκυρα δεν μπορεί να αγνοήσει την ύπαρξή της και το όποιο κόστος ή ζημιές της επιφυλάσσει. Όσο πιο ισχυρή είναι η Εθνική Φρουρά και όσο πιο υψηλό είναι το κόστος για τον αντίπαλο, τόσο πιο απρόθυμος θα είναι να υλοποιήσει τις απειλές του. Πέραν των στρατιωτικών ζημιών υπάρχει και το πολιτικό κόστος το οποίο θα προκύψει.
Η Τουρκία δεν μπορεί να αγνοήσει το κόστος μιας διεθνούς κατακραυγής ή και ενδεχόμενης διασάλευσης των σχέσεων με την Ε.Ε. και τις επιπτώσεις που θα έχει στις προοπτικές της ένταξης στην Ένωση ή και στη διεθνή ασφάλεια στην περιοχή. Ούτε μπορεί να μη λάβει υπόψη την αντίδραση του ΟΗΕ και άλλων Διεθνών Οργανισμών, ως «Ταραξίας της Διεθνούς Τάξης», αλλά και τις οικονομικές επιπτώσεις που θα προκύψουν. Ναι, η Κύπρος διαθέτει αυτή τη στιγμή ικανά εκπαιδευμένο έμψυχο δυναμικό, σύγχρονο και συντηρημένο οπλισμό, και έχει εκπονήσει κατάλληλα σχέδια επιχειρήσεων για αντιμετώπιση μιας πιθανής απειλής. Έχουσι γνώσιν οι φύλακες για τα δεδομένα του τουρκικού στρατού. Ο στρατός μας έχει τη δυνατότητα για πολύπλευρη δυναμική απάντηση σε κάθε επιβουλή, παράλληλα με την εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας ως μέλη της Ε.Ε.
Σε περίπτωση κρίσης, υπάρχει ο τρόπος καθοδήγησης της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας; Υπάρχει ο σχεδιασμός ή θα αυτοσχεδιάσουμε και πάλι;
Σε περίπτωση κρίσης, έντασης και επιχειρήσεων έχουν καθοριστεί συγκεκριμένες διαδικασίες, που αφορούν τον έλεγχο και την καθοδήγηση των Αεροπορικών Δυνάμεων της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που θα διατεθούν για τη διεξαγωγή οποιασδήποτε μορφής επιχείρησης, σε εφαρμογή της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδος - Κύπρου. Υπόψη ότι με την εφαρμογή της συνθήκης της Λισαβόνας από τον Δεκέμβριο του 2009, δίδεται σημαντική ευκαιρία βελτίωσης - αναβάθμισης της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδος και Κύπρου, ως πλήρων μελών της Ε.Ε., δεδομένου ότι η προαναφερόμενη Συνθήκη ενθαρρύνει Μόνιμες Διαρθρωμένες Συνεργασίες τέτοιας μορφής μεταξύ των μελών. Όσον αφορά τον καλύτερο συντονισμό και στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, υπογράφτηκε στις 30 Μαρτίου 2009 Μνημόνιο Συνεργασίας από τους δύο Υπουργούς Άμυνας, σε θέματα ανταλλαγής πληροφοριών αεροπορικού ενδιαφέροντος.
Ποια η ποιότητα του Κύπριου στρατιώτη; Καλή, κακή, μέτρια..;
Η ποιότητα του Κύπριου στρατιώτη είναι πολύ καλή και δεν διαφέρει από αυτήν του Ελλαδίτη, με τη διαφορά ότι το σύνολο των υπηρετούντων εθνοφρουρών είναι μόλις ηλικίας 18 ετών. Δηλαδή, βρίσκεται στην εφηβεία, σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη και κρίσιμη περίοδο της ζωής του ανθρώπου. Αυτό έχει τα θετικά και τα αρνητικά, συνάμα, στοιχεία. Γενικά τους διακρίνει, όπως όλους τους Έλληνες, η λεβεντιά, η υπερηφάνεια και το φιλότιμο. Επιπρόσθετα, η συμπεριφορά τους επηρεάζεται έντονα από το οικογενειακό τους περιβάλλον και το κοινωνικό γίγνεσθαι της κυπριακής κοινωνίας, η οποία χαρακτηρίζεται από ευμάρεια. Οι ιδιαιτερότητες αυτές, που συναντώνται σε παγκόσμιο επίπεδο, κυρίως στα ανεπτυγμένα κράτη, γίνονται εντονότερες, λαμβανομένου υπόψη της μεγάλης διάρκειας θητείας, λόγω της υπαρκτής απειλής των κατοχικών δυνάμεων της Τουρκίας. Οι Διοικήσεις λαμβάνουν κατά καιρούς κατάλληλα διοικητικά μέτρα για άμβλυνση όσο το δυνατόν των δεδομένων δυσκολιών.
Ποιο το όραμά σας για την Εθνική Φρουρά;
Από τη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντα του Α/ΓΕΕΦ με τις κατευθύνσεις και οδηγίες του Υπουργού Άμυνας, θέσαμε προτεραιότητες σε βασικά ζητήματα που αφορούν την Ε.Φ. Το πρώτο θέμα είναι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και η επιχειρησιακή ετοιμότητα των Μονάδων μας, που θα προκύψουν μέσα από την αναδιοργάνωση που συντελείται, ώστε να καταστεί η Ε.Φ. μια ισχυρή, ταχυκίνητη, ευέλικτη δύναμη, στην ξηρά, στον αέρα και στη θάλασσα, με μεγάλη αποτελεσματικότητα και ικανότητα, ώστε να αποτελεί μιαν αξιόπιστη δύναμη αποτροπής, με υψηλό βαθμό επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας.
Το δεύτερο ζήτημα είναι το ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο υπηρετεί πιστά και ακούραστα τα συμφέροντα άμυνας και ασφάλειας της χώρας, κάτω από αντικειμενικά σκληρές συνθήκες εργασίας, λόγω της φύσης και της αποστολής του στρατού. Με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και με επίκεντρο τον ανθρώπινο παράγοντα, λαμβάνουμε μέτρα για μια πιο ωφέλιμη θητεία, με σεβασμό στην προσωπικότητα και στην αξιοπρέπεια του στρατεύσιμου. Με γνώμονα τη δικαιοσύνη και την αξιοκρατία, στοχεύουμε στη δημιουργία κλίματος ισονομίας σε όλους τους τομείς (μεταθέσεις - προαγωγές - θέσεις εξωτερικού) ώστε να εμφυσήσουμε στα στελέχη το αίσθημα της ευθύνης με υψηλό ηθικό, προσηλωμένο αποκλειστικά στα επαγγελματικά του καθήκοντα. Το τρίτο σημείο είναι η αναβάθμιση της εκπαίδευσης.
Για εμάς σημασία έχει ο επαγγελματισμός και η ικανότητα ανταπόκρισης στις υψηλές απαιτήσεις της νέας εποχής. Στοχεύουμε στον εκσυγχρονισμό και στην ουσιαστικοποίηση της εκπαίδευσης των στελεχών και των οπλιτών μας, ώστε να καταστούν ικανοί να αντεπεξέλθουν στις σύγχρονεςκαι μελλοντικέςκπροκλήσεις. Το επόμενο θέμα είναι αυτό που αφορά στην κοινωνική προσφορά των ενόπλων δυνάμεων. Εννοώ την πολιτική προστασία, την πυρόσβεση, την προσφορά υπηρεσιών από τις υγειονομικές δομές των. Η Εθνική Φρουρά, επίσης, απαιτείται, επιβάλλεται θα έλεγα, να καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για συνδρομή και ανάπτυξη της συνεργασίας με όλους τους φορείς και αντίστοιχες υπηρεσίες φίλιων χωρών, για την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών και υποστήριξη ανθρωπιστικών και ειρηνευτικών αποστολών, μέσα στα πλαίσια πάντοτε των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

STRATEGY-GEOPOLITICS


Χ.Τριανταφυλλίδης: "Αντιδημοκρατικό το προτεινόμενο εκλογικό μέτρο"

Ψηφοφόρους χωρίς αντιπροσώπευση στη Βουλή αφήνει η αλλαγή του εκλογικού νόμου, σύμφωνα με το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ Χρίστο Τριανταφυλλίδη.

Οπως αναφέρει ο κ. Τριανταφυλλίδης σε ανακοίνωσή του, "Οι ψηφοφόροι αυτοί στις προεδρικές εκλογές γίνονται περιζήτητοι αφού είναι εις πάσης γνωστό ότι σε όλες τις τελευταίες προεδρικές εκλογές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται με διαφορά μικρότερη από το ποσοστό που προτείνεται ως το ελάχιστο εκλογικό μέτρο για να μπορέσει κάποιο Πολιτικό Κόμμα να εκλέξει Βουλευτή του στη Βουλή των Αντιπροσώπων''.
''Η ανωτέρω επισήμανση αποτελεί, εκτός από τρανή απόδειξη της αντιδημοκρατικότητας του προτεινόμενου εκλογικού μέτρου, λαμβάνοντας υπόψη την κυπριακή πολιτική πραγματικότητα και δεδομένα, και τα πραγματικά κίνητρα των εμπνευστών του που δεν είναι άλλη από την επικράτηση των μεγάλων και ισχυρών και την πολιτική εξαφάνιση των μικρών και κατά κάποιους ενοχλητικών'', σημειώνει ο κ. Τριανταφυλλίδης.

sigmalive

Ο ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟ

Το ΕΥΡΩΚΟ είναι ένα κόμμα που δημιουργήθηκε εκ της πλευράς το ΔΗΣΥ , σάρκα εκ της σαρκός της δεξιάς παράταξης . Το φαινόμενο αυτό της γενέσεως κομμάτων εξ αποσχίσεως ή εκ καταβολής από την δεξιά είναι συχνό και επαναλαμβανόμενο στη πολιτική ιστορία . Κύριο χαρακτηριστικό αυτών των κομμάτων είναι η έλλειψη ιδεολογίας , κυρία δε αιτία γενέσεως των είναι η δυσαρέσκεια , η διαφωνία σε επιμέρους ζητήματα και στις περισσότερες περιπτώσεις η περιθωριοποίηση ορισμένων στελεχών μέσα στο μητρικό σχηματισμό . Το ΕΥΡΩΚΟ είναι χαρακτηριστική περίπτωση ενός τέτοιου πολιτικού εξαμβλώματος που στο τέλος είτε το θέλουν είτε όχι οι δημιουργοί του , έγινε ένα ανάχωμα της δεξιάς . Οι αιτίες που γέννησαν το ανάχωμα αυτό , που πήρε το όνομα ΕΥΡΩΚΟ είναι όλες όσες αναφέραμε με πιο καθοριστική την ακόρεστη δίψα της εξουσίας που χαρακτηρίζει πρωτοκλασάτα στελέχη του , που ειρήσθω εν παρόδω κανένα σύστημα ηχομόνωσης δεν απομόνωσε τις ύβρεις και τις οιμωγές από τις πισώπλατες μαχαιριές που ανταλλάζουν τα στελέχη μεταξύ τους .
Υποτίθεται λοιπόν , κατά τα λεγόμενα των ιδρυτών του εν λόγω κόμματος ότι η κύρια διαφωνία που επέβαλε την απομάκρυνση από τον ΔΗΣΥ ήταν το κυπριακό .Και ρωτούμε εμείς αυτούς τους κυρίους να μας πουν , ποια είναι η διαφορά τους με τις θέσεις του κατεστημένου όταν προσυπέγραψαν όλα τα ανακοινωθέντα του λεγομένου εθνικού συμβουλίου στο οποίο συμμετέχουν ; Εφόσον αποδέχονται ως βάση της λύσης τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία , πού εντοπίζουν τις διαφορές τους με την υποχώρηση ; Η απάντηση τους είναι ότι επιθυμούν ένα καλό περιεχόμενο στη λύση αυτή . Ένα περιεχόμενο το οποίο δεν το μάθαμε ποτέ με συγκεκριμένες θέσεις και αναλύσεις .Έτσι το ΕΥΡΩΚΟ εμφανίζεται σαν ένα κόμμα της αντιπολίτευσης που ταυτόχρονα υποστηρίζει την κεντρική φιλοσοφία της υποχώρησης και της προδοσίας που ετοιμάζεται εις βάρος του έθνους . Ποτέ δεν ακούσαμε αυτούς τους κυρίους να πάρουν θέση πάνω στα ζητήματα διαδικασίας προς τη λύση , όπως πάνω στην απάτη των απευθείας διαπραγματεύσεων και την προδοσία του διπλού δημοψηφίσματος με τη συμμετοχή των εποίκων . Θέλουν από κοινού με τους κυβερνώντες να αποσιωπήσουν το αίσχος αυτό και να παγιδεύσουν για άλλη μια φορά τον κυπριακό ελληνισμό όπως το έπραξαν το 2004 υπό τον Τάσσο Παπαδόπουλο .

Με λίγα λόγια το ΕΥΡΩΚΟ στηρίζει την υποχώρηση και την προδοσία ασκώντας μια παραπλανητική αντιπολίτευση που είναι χειρότερη από την συμπολίτευση .

Μοναδική αντιπολίτευση που κατέρχεται στις εκλογές και ζητά την ψήφο του λαού είμαστε εμείς οι εθνικοδημοκράτες , η συνέχεια της ενωτικής αντιπολίτευσης που άρχισε πριν το 1960 και δεν υποχώρησε ούτε άλλαξε το σκοπό και το όραμα της μπροστά στους διωγμούς και τις δολοφονίες που δέχθηκε από το Ζυριχικό κατεστημένο . Σκοπός κύριοι του ΕΥΡΩΚΟ δεν μπορεί να είναι μια διζωνική με περιεχόμενο όπως εσείς πρεσβεύετε ,αλλά η απελευθέρωση και η εθνική αποκατάσταση .

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ 


ΕΔΗΚ

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΥΡΙΕ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

Οι προτάσεις Έρογλου οδηγούν για άλλη μια φορά στο μόνιμο συμπέρασμα : Ότι οι υποχωρήσεις της δικής μας πλευράς δεν αναχαιτίζουν τις απαιτήσεις της κατοχής .
Το πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου έδωσε τόσα πολλά στους κατακτητές νομίζοντας πως θα κορέσει την αδηφάγο βούληση τους .Και τώρα ιδού το αποτέλεσμα. Απροκάλυπτα ο εκπρόσωπος του κατοχικού συνοθυλεύματος δηλώνει ότι οι συνομιλίες δεν αφορούν το μέλλον των τουρκοκυπρίων αλλά έχουν ως κύριο στόχο την εξυπηρέτηση του τουρκικού επεκτατισμού .

Σε επανάληψη των προτάσεων Ταλλάτ αρχές του 2010 , ο εκπρόσωπος των φονιάδων και βιαστών της πατρίδος μας , Έρογλου , απαιτεί εκ νέου «όπως με τη λύση, οι Τούρκοι υπήκοοι αποκτούν αμέσως ελευθερία διακίνησης και απολαμβάνουν βασικά δικαιώματα που ισχύουν για τους πολίτες χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.»

Αυτοί είναι οι τουρκοκύπριοι με τους οποίους διεξήγατε απευθείας διαπραγματεύσεις κύριε Χριστόφια ; Αυτοί που με τις θέσεις τους αποδεικνύουν ότι είναι όργανα του τουρκικού επεκτατισμού . Είναι καιρός να αμφισβητηθεί διεθνώς η νομιμότητα των τουρκοκυπρίων ως πολιτών της κυπριακής δημοκρατίας ή να ζητηθεί επιτέλους η γνώμη τους ύστερα από απογραφή υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυρίως αλλά και των Ηνωμένων Εθνών .

Εκτός της πρότασης αυτής για ελεύθερη διακίνηση και εγκατάσταση των εκατομμυρίων τούρκων στη Κύπρο , που σημαίνει πλήρη και απρόσκοπτο εποικισμό της , ο Έρογλου απαίτησε επίσης «χωριστές οικονομίες και εξωτερική πολιτική των συνιστώντων κρατιδίων.» όπως και εκχώρηση της κατεχόμενης γης μας που ανήκει σε ιδιώτες με «αποζημιώσεις με το 1/10 της πραγματικής αξίας των περιουσιών.»

Να που οδηγήθηκε το εθνικό πρόβλημα της Κύπρου με τους χειρισμούς των μειοδοτών ηγετών του . Σπείρανε ανέμους από την προδοτική συμφωνία του 1977 έως σήμερα με τις υπερπροσφορές Χριστόφια και τώρα καλείται ο κυπριακός ελληνισμός να θερίσει τις οδυνηρές θύελλες .Δώσατε από το 1977 διζονικότητα πάνω στη βάση της οικονομικής βιωσιμότητας , δώσατε τον όρο συνιστών κράτος ή συνιστώσα πολιτεία , μετατρέψατε το πρόβλημα της κατοχής της πατρίδος σε περιουσιακό ζήτημα , και όπως ήταν φυσικό επί των δικών σας υποχωρήσεων ο κατακτητής ανέπτυξε τα αιτήματα του .

Οι προτάσεις Έρογλου σας δίνουν κύριε Χριστόφια , για άλλη μια φορά την ευκαιρία να καταγγείλετε τις διεξαγόμενες διαπραγματεύσεις ως γέφυρα προώθησης των επεκτατικών σχεδίων της Τουρκίας εις βάρος της Κύπρου .

Κάτω από αυτές τις συνθήκες , η συνέχιση των συνομιλιών αποτελεί εκδήλωση κατάπτυστου ραγιαδισμού και δήλωση υποτέλειας της Κύπρου στη Τουρκία .

Σεβαστείτε την εθνική μας αξιοπρέπεια κύριε Χριστόφια και σταματήστε τις συνομιλίες και καταγγείλετε την συνεργασία των συνομιλητών σας με τον τουρκικό επεκτατισμό .

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΕΔΗΚ

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Ποιοι είναι οι στόχοι της Άγκυρας σε Αιγαίο, Κύπρο και Θράκη 

του ΑΝΔΡΕΑ Ν. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

H ιστορία δεν επιτρέπει αυταπάτες. Το κατέδειξε, άλλωστε, με τρόπο οδυνηρό πολλές φορές έως σήμερα. Δεν υπάρχει τίποτε πιο επικίνδυνο από την άγνοια, την υποτίμηση, την υποβάθμιση των κινδύνων που καραδοκούν μπροστά μας. Και οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα είναι εξαιρετικά σοβαροί και άμεσοι. Αφορούν, πρωτίστως, την πορεία της εθνικής μας οικονομίας, την αντοχή της κοινωνίας, ακόμη και την πολιτική ομαλότητα. Αφορούν, όμως, και τις εθνικές μας υποθέσεις.

Τις εξελίξεις στην Κύπρο, στο Αιγαίο, αλλά και τη Θράκη. Ο νέος κύκλος των ενδοκυπριακών συνομιλιών, αλλά και οι λεγόμενες διερευνητικές επαφές, μπορεί να επιφυλάσσουν εξελίξεις –συμφωνίες ή αδιέξοδα– ανά πάσα στιγμή. Τόσο, άλλωστε, η Ελλάδα, όσο και η Τουρκία έχουν σήμερα πολλούς και πολύ σοβαρούς λόγους να επιδιώκουν την επίτευξη απτού αποτελέσματος, το συντομότερο δυνατό.



Η Ελλάδα, αφενός, γιατί δεν αντέχει άλλο τη συνέχιση των ογκωδέστατων εξοπλιστικών δαπανών και, αφετέρου, διότι θα ήθελε να αξιοποιήσει, όσο πιο γρήγορα γίνεται, τα όποια πετρελαϊκά κοιτάσματα υπάρχουν στο Αιγαίο. Η Τουρκία, διότι οραματίζεται ρόλο παγκόσμιας δύναμης και θέλει να ανοίξει, χωρίς καμιά άλλη καθυστέρηση, τους δρόμους μπροστά της διασφαλίζοντας τον αναγκαίο ζωτικό χώρο.  

Αμφίσημη η διακήρυξη περί μηδενικών προβλημάτων

Είναι, πλέον, περισσότερο από βέβαιο ότι η Τουρκία επισπεύδει την εφαρμογή μιας νέας στρατηγικής, ακολουθώντας, όπως υπογραμμίζει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στο βιβλίο του για το στρατηγικό βάθος, μια προσπάθεια μηδενισμού των προβλημάτων και αναβάθμισης των οικονομικών και πολιτισμικών σχέσεων «με τους συνοριακούς γείτονές της». Οι δεκάδες συμφωνίες που υπέγραψε με γειτονικές χώρες –συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας– επιβεβαιώνουν την αποφασιστικότητα με την οποία αναπτύσσει την προσπάθειά της αυτή. Ενώ, όμως, οι διακηρύξεις της για μια πολιτική μηδενικών προβλημάτων με όλους τους γείτονές της ακούγονται ως κάτι θετικό, για την περίπτωση της Ελλάδας είναι τουλάχιστον αμφίσημες και ανησυχητικές. Διότι, για τη γείτονα, μηδενικό πρόβλημα είναι και η συνέχιση της κατοχής στην Κύπρο, η επιβολή των αξιώσεών της στο Αιγαίο, η διείσδυσή της στη Θράκη. Διότι δεν δείχνει, σε καμιά απολύτως περίπτωση, καμιά διάθεση συμμόρφωσης προς το Διεθνές Δίκαιο. Αλλά και διότι για να φτάσει στα «μηδενικά προβλήματα» δεν αποκλείει τον πόλεμο. Προτιμά προφανώς να επιβληθεί ειρηνικά. Οτιδήποτε, όμως, εμποδίζει την επίτευξη των στρατηγικών επιδιώξεών της θα μπορούσε να αποτελέσει αιτία πολέμου: «Η Τουρκία», υπογραμμίζει ο Αχμέτ Νταβούτογλου, «πρέπει να είναι προετοιμασμένη να απαντήσει με την απαιτούμενη σκληρότητα σε κάθε γεγονός που απειλεί τους στρατηγικούς της σχεδιασμούς».

Ισχυρή η απειλή πολέμου

«Το σημείο», υπογραμμίζει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, «με τις μεγαλύτερες πιθανότητες εμπλοκής της Τουρκίας σε πόλεμο είναι τα νησιά του Αιγαίου». Δεν διευκρινίζει, βέβαια, πώς θα μπορούσε να προκύψει μια τέτοια σύγκρουση. Αναφέρει, όμως, ξεκάθαρα τους λόγους που οδηγούν στην εκτίμηση αυτή. Τα νησιά του Αιγαίου περιορίζουν το ζωτικό της χώρο και εμποδίζουν την απόκτηση του στρατηγικού βάθους, που είναι αναγκαίο για την ανάδειξή της σε παγκόσμια υπερδύναμη. Αφορμή για ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποτελούσε, πρώτα από όλα –όπως οι ίδιοι τονίζουν– μια απόφαση επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων. Η απειλή, άλλωστε, αυτή εκτοξεύεται από τον Ιούνιο του 1974, έγινε επίσημη θέση της Τουρκίας με το ψήφισμα της Εθνοσυνέλευσής της τον Ιούνιο του 1995 και έκτοτε επαναλαμβάνεται μονότονα σε κάθε ευκαιρία. Ακόμα και στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν δίστασε να επαναλάβει ότι η απειλή πολέμου δεν πρόκειται να αρθεί παρά μόνο κατόπιν συμφωνίας, με την οποία θα εγκαταλείπεται το δικαίωμα επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων. Η πρόσφατη ιστορική εμπειρία υπενθυμίζει, ωστόσο, πως η τουρκική απειλή δεν περιορίζεται, αποκλειστικά και μόνο, σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Απειλή πολέμου είχε αναπτυχθεί –και μάλιστα εμπράκτως– σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Ιδίως, μάλιστα, κατά το Μάρτιο του ’87, όταν οι Τούρκοι αξίωσαν από την Ελλάδα να σταματήσει τις γεωτρήσεις στη θέση Μπάμπουρας, λίγο έξω από τα χωρικά ύδατα της Θάσου, και ανάγκασαν την τότε ελληνική κυβέρνηση να δεσμευτεί πως δεν πρόκειται να κάνει καμιά άλλη έρευνα σε κανένα σημείο της αιγαιακής υφαλοκρηπίδας. Άμεση απειλή υπήρξε, όμως, και τον Ιανουάριο του 1996, με την κρίση στα Ίμια και σκοπό την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας σε όλες τις βραχονησίδες που δεν αναφέρονται ονομαστικά στις Συνθήκες της Λοζάνης και των Παρισίων.  

Καμία υποχώρηση στο Αιγαίο

«Το γεγονός», υποστηρίζει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, «ότι η συντριπτική πλειονότητα των νησιών του Αιγαίου βρίσκεται υπό ελληνική κυριαρχία αποτελεί το σημαντικότερο αδιέξοδο της πολιτικής της εγγύς θαλάσσιας περιοχής της Τουρκίας». Ισχυρίζεται ότι βασική «πηγή του προβλήματος είναι η αγεφύρωτη αντίφαση που υπάρχει μεταξύ της γεωλογικής πραγματικότητας και του ισχύοντος καθεστώτος». Και διατείνεται ότι αυτή ακριβώς η πραγματικότητα παρέχει «το κατάλληλο έδαφος για να αναφύονται διάφορα ζητήματα, όπως η υφαλοκρηπίδα, τα χωρικά ύδατα, ο εναέριος χώρος, η ζώνη του FIR, οι περιοχές διοίκησης και ελέγχου και ο εξοπλισμός των νησιών». «Η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας», δήλωνε ο ίδιος, λίγο πριν την άφιξη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα, «είναι μόνο μία από τις εκκρεμείς διαφορές. Η διευθέτησή της, ωστόσο, από νομικής σκοπιάς διασυνδέεται άμεσα με άλλες διαφορές που σχετίζονται με τη θαλάσσια δικαιοδοσία». Γι’ όλα αυτά, ο Τούρκος υπουργός αιτιάται τη «στρατηγική ολιγωρία» που επέδειξε η χώρα του κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και «τα ασυγχώρητα λάθη που έχουν γίνει, εξαιτίας της απουσίας συνεπούς θαλάσσιας στρατηγικής». Και καταλήγει: «Η κρίση στα Ίμια, που έφερε στην επιφάνεια την ελληνική κυριαρχία ακόμη και σε βραχονησίδες που βρίσκονται κοντά στις τουρκικές ακτές, είναι το πικρό αντίτιμο των σωρευμένων αυτών λαθών». Είναι, βέβαια, εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου αναγνωρίζει ευθέως την «ελληνική κυριαρχία ακόμη και στις βραχονησίδες που βρίσκονται κοντά στις τουρκικές ακτές». Στη συνέχεια, ωστόσο, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη ρητή αυτή ομολογία του, για να ισχυριστεί ότι το «καθεστώς των βραχονησίδων παραμένει ακαθόριστο από την άποψη του Διεθνούς Δικαίου». Στέλνει, μάλιστα, προς την ελληνική πλευρά ένα ξεκάθαρο μήνυμα απόλυτης αδιαλλαξίας: «Η Τουρκία», τονίζει, «εξαιτίας των προηγούμενων σοβαρών διπλωματικών παραλείψεων, έχει φτάσει στο ύστατο σημείο υποχωρήσεων στο Αιγαίο. Μετά από αυτό, κάθε συμβιβασμός μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες, που μπορεί να φτάσουν έως και την εξαφάνιση του ζωτικού της χώρου».

Καμιά πρόθεση εγκατάλειψης της Κύπρου

Απόλυτα αδιάλλακτη αποκαλύπτεται η πολιτική της Άγκυρας και σε ό,τι αφορά το στρατηγικό έλεγχο της Κύπρου. Αναπτύχθηκε, κατ’ επανάληψη, από πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες και επαναλαμβάνεται ευθέως από το θεωρητικό των «μηδενικών προβλημάτων», Αχμέτ Νταβούτογλου: «Η Κύπρος», τονίζει, «βρίσκεται σε τόσο ιδανική απόσταση από όλες τις περιοχές, που έχει τη δυνατότητα να τις επηρεάζει άμεσα… Είναι μια σταθερή βάση, ένα αεροπλανοφόρο… Καμία χώρα δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη σε ένα τέτοιο νησί που βρίσκεται στην καρδιά του ζωτικού της χώρου… Ακόμη κι αν δεν υπήρχε ούτε ένας μουσουλμάνος εκεί, η Τουρκία όφειλε να διατηρεί ένα Κυπριακό ζήτημα». «Η Τουρκία πρέπει να αξιοποιήσει το στρατηγικό πλεονέκτημα που απέκτησε τη δεκαετία του 1970, όχι ως στοιχείο μίας αμυντικής κυπριακής πολιτικής με στόχο τη διαφύλαξη του σημερινού status quo, αλλά ως ένα θεμελιώδες στήριγμα μίας επιθετικής θαλάσσιας στρατηγικής διπλωματικού χαρακτήρα».

Σχέδιο διείσδυσης στη Θράκη και στα Βαλκάνια

Από το στρατηγικό όραμα της Τουρκίας δεν θα μπορούσαν, βέβαια, να απουσιάζουν τα Βαλκάνια. Τα θεαματικά ανοίγματά της στην Αλβανία, την ΠΓΔΜ, τη Βουλγαρία, δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολιών. «Η βάση της πολιτικής επιρροής της Τουρκίας στα Βαλκάνια», υπογραμμίζει ο Αχμέτ Νταβούτογλου, «είναι τα οθωμανικά κατάλοιπα… Οι τουρκικές και μουσουλμανικές μειονότητες στη Βουλγαρία, την Ελλάδα… αποτελούν σημαντικά στοιχεία της βαλκανικής πολιτικής της Τουρκίας». Δεν αρκεί, ωστόσο, για την Τουρκία η αξιοποίηση του μουσουλμανικού στοιχείου για την άσκηση πολιτικής επιρροής. Τα σχέδιά της πάνε πολύ πιο μακριά και έχουν ως πρότυπο το παράδειγμα της Κύπρου. Ένας από τους βασικούς βραχυπρόθεσμους και μεσοπρόθεσμους στόχους της Άγκυρας, υπογραμμίζει ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών, είναι «η δημιουργία ενός διεθνούς νομικού πλαισίου, που θα θέσει υπό την προστασία του τις εθνικές μειονότητες της περιοχής». Και αμέσως μετά, συμπληρώνει: «Στο νομικό αυτό πλαίσιο, η Τουρκία πρέπει να επιδιώκει συνεχώς την εξασφάλιση των εγγυήσεων που θα της παρέχουν το δικαίωμα παρέμβασης στα ζητήματα που αφορούν τις μουσουλμανικές μειονότητες των Βαλκανίων. Η νομιμότητα της επέμβασης στην Κύπρο, που αποτελεί ένα εντυπωσιακό παράδειγμα στη σύγχρονη εποχή, κατέστη δυνατή εντός ενός τέτοιου νομικού πλαισίου».

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

 

1960-2010 Η ΤΥΡΑΝΙΝΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑI

Η πρόταση που κατέθεσαν χθες από κοινού στη βουλή , ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ για αύξηση του εκλογικού μέτρου σε 3,5 % και αύξηση των βουλευτών κατά μία έδρα στη Λάρνακα και κατά 6 ως βουλευτές επικρατείας σημαδεύει το τέλος της ελάχιστης δημοκρατίας που υπήρχε σε αυτό το τόπο .
Η ευρεία αντιπροσώπευση των διαφόρων τάσεων και ρευμάτων του εκλογικού σώματος καταργείται και μένουν μόνο τα τέσσερα μεγάλα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου με μέτρο το διπολισμό ανάμεσα στο ΑΚΕΛ και τον ΔΗΣΥ και τις λαβυρινθώδεις συναλλαγές τους με τα κόμματα της δεύτερης γραμμής του πολιτικού κατεστημένου που είναι το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ .

Στόχος είναι να αποτραπεί η είσοδος στη βουλή , τουλάχιστο για αυτή τη περίοδο που προετοιμάζεται σχέδιο λύσης , φωνές που εκφράζουν διαφορετική άποψη πάνω στο εθνικό θέμα .Δεν θέλουν να δείξουν προς τα έξω ότι υπάρχουν έστω και κατ ελάχιστο φωνές ενάντιες στην επιδιωκόμενη λύση . Αλλά και να μην επιτρέψουν να ακουστούν αυτές οι φωνές μέσω της βουλής στην κυπριακή κοινωνία με τον κίνδυνο μιας απρόβλεπτης εξάπλωσης τους .

Κεντρικός στόχος αυτής της επίθεσης κατά της ελάχιστης δημοκρατίας δεν είναι ούτε το ΕΥΡΩΚΟ ούτε οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ , δεδομένου ότι τα μικρά αυτά κόμματα συμφωνούν στην θεμελιώδη φιλοσοφία της λύσης που είναι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία , συμφωνία που πολλές φορές εξέφρασαν στις συσκέψεις του λεγόμενου εθνικού συμβουλίου και στα κοινά ανακοινωθέντα αυτού .

Κεντρικός στόχος είναι να φιμωθούν οι εθνικιστές και συγκεκριμένα το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα που ανακοίνωσε τη κάθοδο του στις εκλογές με προτάσεις και θέσεις που ανατρέπουν εκ βάθρων τον ενδοτισμό , την μειοδοσία και την επικείμενη προδοσία .

Όμως το κτύπημα αυτό θα μας κάνει πιο δυνατούς , θα επιβάλει την ενότητα όλων των εθνικιστικών δυνάμεων , ακόμα και εάν κρύβουν σαν άσσο στο μανίκι τους δόλιες μεθοδεύσεις αποτροπής της ενότητας .

Έλληνες της Κύπρου καταλάβετε επιτέλους πως ο εχθρός δεν είναι μονάχα οι άγγλοι και οι τούρκοι κατακτητές αλλά και η ντόπια τυραννία του πολιτικού κατεστημένου. Αυτή η τυραννία που βάδισε επί πτωμάτων και προσυπέγραψε αρρίθμητες προδοσίες από το 1960 μέχρι σήμερα .

Το αίμα των αγωνιστών της ΕΟΚΑ και στελεχών της ΕΝΩΤΙΚΉΣ ΑΝΤΙΠΟΛΊΤΕΥΣΗΣ Νεοκλή Παναγιώτου και Ευριπίδη Νούρου που ΔΟΛΟΦΟΝΉΘΗΚΑΝ στις 16 Αυγούστου 1961 από το παρακράτος της Ζυριχικής τυραννίας , ζωντανεύει τούτες τις ώρες στη μνήμη και στους κτύπους της καρδίας μας , τούτες τις ώρες που για άλλη μια φορά η αδίστακτη τυραννία κτυπά την δημοκρατία..

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ 


ΕΔΗΚ

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Επουλήσαν μας


Το κατεχόμενο χωρκό μου εν παραθαλάσσιο. Γη πολλή τζιαι ομορφκιά κυπριακή, ατόφκια, σαν του Ακάμα. Τον τζιαιρόν των παππουδων μου εβάλλαν κολοκάσια, σιτάρκα, κλιθθάρκα τζιαι ρέντες σε όσα χωράφκια ήταν πότιμα. Τα άλλα ήταν μάντρες. Εγόραζες μεγάλες εκτάσεις γης για έναν κούζο χαλλούμια. Κάπως έτσι εφτάσαν οι μακαρίτες οι παππούες μου να έχουν πριν τον πόλεμο μια μεγάλη κτηματική περιουσία. Η αγοραστική της αξία όμως ήταν πολλά λλίη. Όσον τζιαι εκάνεν τους να βκάλλουν γεννήματα για να αναγιώσουν τζιαι να προιτζήσουν τα κοπελλούθκια τους. Μετά ήρταν πρόσφυγες, εφάαν τους τζιαι τζείνους τζιαι τα παιθκιά τους οι συνοικισμοί της Λεμεσού τζιαι της Λευκωσίας. Έν εχορτάσαν οι συνοικισμοί φαίνεται 36 χρόνια πόνο τζιαι αρκέψαν να τρών τζιαι τα αγγόνια τωρα. Προχτές ο θκειός μου επούλησεν αλλό'ναν κομμάτι κατεχόμενης γης που τα πολλά που έσhει. Έναν μπαούλον κότσιάνια άχρηστα. Επούλησεν αλλό'ναν κομμάτιν της ψυσhής του. Επούλησεν τα για να αναγιώσει, να σπουδάσει, να προιτζήσει τζιαι τζείνος την κόρην του, σαν κάμνει ο κόσμος ούλλος. Επούλησεν τα διότι ο Φορέας εν του εδίαν δάνειο. Επούλησεν τα διότι η Πολίτεία ειπεν του ότι έπκιασες την βοήθεια που εδικαιούσουν κύριε. Ένα σπίτι στην Αυτοστέγαση. Επούλησεν τα διότι έν εβρέθηκεν 36 χρόνια τωρά ένας άνθρωπος με θέληση να πιέσει τες Τράπεζες να δεχτούν τες υποθήκες των προσφύγων έναντι χαλίτικης κυβερνητικής γης. Μακάριος, Κυπριανού, Βασιλείου, Κληρίδης, Τάσσος, Χριστόφκιας...6 προέδροι,36 χρόνια. Να μεν μετρήσω βουλευτές. Επούλησεν τα διότι η Εκκλησία εν τζιαι έσhει την γη για τον καθένα κύριε, έσhει την για τες ανάγκες της.
Επούλησεν τα στους Τούρκους

TO BLOG ΤΟΥ ΚΥΚΚΟΥ


ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ Η ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΗΣΗΣ

Το κυπριακό πρόβλημα όπως το χειρίζονται σήμερα οι κρατούντες έχει δύο παραμέτρους . Η πρώτη αφορά στο περιεχόμενο της επιδιωκόμενης λύσης και η δεύτερη στη διαδικασία που θα οδηγήσει στη λύση .
Αναφορικά με το περιεχόμενο της λύσης το πολιτικό κατεστημένο του τόπου , ύστερα από σειρά υποχωρήσεων , μειοδοσιών και μυστικών συμφωνιών, κατέληξε στην αποδοχή της λύσης , διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας .Κάτω από το τίτλο αυτής της μορφής λύσης , στεγάζονται τόσες ασάφειες και τόσες αντιφάσεις που γεννούν μια ατέρμονη αντιπαλότητα ανάμεσα στα κόμματα του κατεστημένου , η οποία αποκαλύπτει την χρεοκοπία τους και την ανικανότητα τους . Θέλουν να επιβάλουν μια λύση που ούτε οι ίδιοι δεν μπορούν να περιγράψουν ευκρινώς στο λαό. Σε τέτοιο διανοητικό κατάντημα παραπαίει η πολιτική ηγεσία του τόπου .Οι δικές μας αναλύσεις επί του θέματος οδηγούν στη διαπίστωση πως η εν λόγω λύση θα ανοίξει το δρόμο προς την πλήρη τουρκοποίηση της Κύπρου .

Όσον αφορά στη διαδικασία που οδηγεί στη λύση , τα πράγματα δεν βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση .Επικρατεί και εδώ το χάος και η σύγχυση . οι διαδικασίες αυτές καθαυτές , όπως οι λεγόμενες απευθείας διαπραγματεύσεις , αναβαθμίζουν και υποστασιοποιούν το κατοχικό συνοθύλευμα αφενός και αφετέρου οδηγούν στην προδοτική κατάληξη αυτής της διαδικασίας που θα είναι το διπλό δημοψήφισμα με την συμμετοχή των εποίκων όπως έπραξαν και το 2004 .Θέλουν δια της οδού αυτής να νομιμοποιήσουν την παρουσία των εποίκων και να τους μετατρέψουν από προϊόν εγκλήματος μαζικού εποικισμού σε ψηφοφόρους και πολίτες .

Πρώτο το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα κατήγγειλε ευθαρσώς την προδοσία του διπλού δημοψηφίσματος με τη συμμετοχή των εποίκων , όταν ολόκληρη η ελληνική διανόηση , οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι , οι συνταγματολόγοι και αναλυτές τηρούν κατάπτυστη σιγή . Σκέπτονται το μισθό τους και τις θέσεις τους και τρέχουν να κρυφτούν κάτω από τα φουστάνια της εξουσίας , οι ουτιδανοί . Η πατρίδα χάνεται ελεεινοί και εσείς στιλβώνετε τα τενεκεδένια παράσημα της υποταγής σας .

Παρά ταύτα είμαστε βέβαιοι πως αυτός ο αγώνας που διεξάγουμε , στο τέλος θα είναι νικηφόρος . Και τότε , στη φλογώδη εκείνη διαδικασία της αποδόμησης της παρακμής και της ξενοκρατίας , θα απολογηθούν οι πάντες και για τις σιωπές και για τις πράξεις τους εις βάρος του έθνους .

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΕΔΗΚ

Εθνικό συμφέρον: Κύπρος και Παλαιστίνη

Η Ελλάδα είναι κράτος με εθνικά συμφέροντα και όχι κάποια μη κυβερνητική οργάνωση. Η εξωτερική της πολιτική δεν περιορίζεται στα αισθήματα αλληλεγγύης προς τρίτους. Κρίνει τα γεγονότα με βάση αξίες και το εθνικό της συμφέρον. Ως προς τις πρόσφατες εξελίξεις, έχει να επιτελέσει ένα διττό καθήκον. Αφενός να σταθεί αλληλέγγυα προς το λαό της Παλαιστίνης, που του αρνούνται θεμελιακά δικαιώματα. Από την άλλη, να κρατά αποστάσεις από τις υποκρισίες της Τουρκίας. Να μην της δώσει περιθώρια αναβάθμισης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπως και σε εκείνη των Βαλκανίων. Κι αυτό διότι η Ελλάδα έχει άμεσα συγκρουόμενα συμφέροντα με την Τουρκία. Η Ελλάδα οφείλει να στηρίζει το κίνημα αλληλεγγύης που μάχεται το εμπάργκο της Γάζας και την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών. Ταυτόχρονα, οφείλει να καταγγέλλει την κατοχή στην Κύπρο και να εκφράζει με όλα τα μέσα την αλληλεγγύη της απέναντι στον κυπριακό λαό, που υφίσταται την μπότα του κατοχικού τουρκικού στρατού.

Η Ελλάδα οφείλει να καταδικάσει τις παρανομίες του Ισραήλ στα διεθνή χωρικά ύδατα. Ταυτόχρονα, να καταγγέλλει το casus belli της Τουρκίας ως προς τη χρήση του Διεθνούς Δικαίου που δίνει το δικαίωμα επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Η Ελλάδα οφείλει να καταγγείλει την υποκρισία της Τουρκίας ως προς τη βία που άσκησε το Ισραήλ στα διεθνή χωρικά ύδατα, όταν με πρόσφατη συμφωνία με την Αλβανία διεκδικεί ανάλογο δικαίωμα για τον εαυτό της στην Αδριατική, ενώ εισέρχεται παράνομα στο ιρακινό έδαφος προκειμένου να σκοτώνει Κούρδους αντάρτες.

Η Ελλάδα οφείλει να καταδικάσει τη βία που χρησιμοποιεί το κράτος του Ισραήλ κάτω από το αίσθημα της ιστορικής του ανασφάλειας, αλλά και να καταδικάσει τον απάνθρωπο αποκλεισμό της Γάζας. Οφείλει, όμως, ταυτόχρονα, να καταγγέλλει τα βασανιστήρια που γίνονται στους τουρκικές φυλακές σε βάρος Κούρδων μαχητών, αλλά και εκπροσώπων άλλων θρησκευτικών και εθνικών μειονοτήτων.

Με άλλα λόγια, συνολικά, η κριτική της Ελλάδας προς το Ισραήλ είναι μια δημοκρατική κριτική. Δεν είναι η ίδια με εκείνη της Τουρκίας. Ούτε μία στιγμή δεν πρέπει να ξεχνά η ελληνική εξωτερική πολιτική ότι όλα αυτά που καταγγέλλει η Τουρκία ενάντια στο Ισραήλ τα πράττει η ίδια σε βάρος των πολιτών και γειτόνων της.

Η Ελλάδα καταδικάζει όλα τα εγκλήματα, από όπου κι αν προέρχονται. Όλες τις παραβιάσεις του διεθνούς νόμου, αλλά και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από όποια χώρα κι αν εκπορεύονται. Κριτικάρει το Ισραήλ, αλλά δεν συμπορεύεται με την Τουρκία, ούτε έχει πρόθεση να την ξεπλύνει από εγκλήματα και υποκρισίες. Η Ελλάδα διαθέτει αυτοτελή και δίκαιη εξωτερική πολιτική. Έχει αξίες και συμφέροντα. Δεν θα παρασυρθεί στις στρατηγικές έντασης που ακολουθούν Ισραήλ και Τουρκία. Αντίθετα, οφείλει να διαμεσολαβήσει προκειμένου να υπάρξει ειρήνη στην περιοχή και δίκαιη λύση στο Παλαιστινιακό και το Κυπριακό.


ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Το Κουρδικό καίει τη στρατηγική του Ερντογάν

Τα λοίσθια πνέει η ειρηνευτική πρωτοβουλία του Τούρκου πρωθυπουργού. Εντονες διαφωνίες της κυβέρνησης με στρατό και αντιπολίτευση
Ο Ερντογάν στο μέτωπο των συγκρούσεων μαζί τον αρχηγό του επιτελείου Ιλκέρ Μπασμπούγ (καθιστός, κέντρο). Η φωτογραφία τραβήχτηκε την Κυριακή σε οχυρή θέση στο Γκεντικτεπέ, της επαρχίας Χάκαρι, αλλά δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Η οχύρωση δεν απέχει πολύ από το σημείο όπου σκοτώθηκαν το Σάββατο 12 Τούρκοι στρατιώτες σε μάχη με το ΡΚΚ

Η Τουρκία προσγειώνεται ανώμαλα στα εσωτερικά της προβλήματα, ύστερα από περίοδο έντονης εξωστρέφειας και διεθνών «θριάμβων» στο Ιράν και στη Γάζα. Το Κουρδικό αποδεικνύεται γόρδιος δεσμός ακόμη και για τον «μάγο» Νταβούτογλου, που βλέπει το «στρατηγικό βάθος» να... μεταφέρεται στο εσωτερικό της χώρας του.

Ο αποδεκατισμός Τούρκων στρατιωτών σε ενέδρες του ΡΚΚ (46 νεκροί τους δύο τελευταίους μήνες, οι 12 από τους οποίους το Σάββατο στην επαρχία Χάκαρι) κλόνισε το ηθικό της τουρκικής κοινής γνώμης και φώτισε την κρίση στρατηγικής της Αγκυρας. Χθες αναδύθηκαν έντονα οι διαφωνίες κυβέρνησης - στρατού και κυβέρνησης - αντιπολίτευσης, μαζί με την αγωνία των Τούρκων βιομηχάνων για το «πού πάει η χώρα».

Εξάλλου, η τυπική στήριξη των ΗΠΑ συνοδεύτηκε από κρυφά χαμόγελα του Ισραήλ, που (τουλάχιστον έως την κρίση της Γάζας) στήριζε αποφασιστικά τις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού, με πληροφορίες για τις θέσεις των ανταρτών και κατασκοπευτικά αεροσκάφη «Χερόν».

Χθες το επιτελείο ανακοίνωσε την ανάπτυξη κομάντος και ελικοπτέρων κατά μήκος των συνόρων με το Ιράκ, με ταυτόχρονο βομβαρδισμό στις επαρχίες Χάκαρι και Σιρνάκ. Το «τουρκικό Βιετνάμ», που σιγοβράζει από το 1984, ξαναπαίρνει φωτιά, ενώ η ειρηνευτική πρωτοβουλία Ερντογάν πνέει τα λοίσθια...

Την αποτυχία της εθνικής στρατηγικής στο Κουρδικό ομολόγησε εμμέσως και ο πρόεδρος Γκιουλ, ύστερα από έκτακτη διάσκεψη ασφαλείας με τη συμμετοχή του Ερντογάν, στρατιωτικών και αρχηγών της ΜΙΤ και άλλων υπηρεσιών ασφαλείας. Ο Γκιουλ εξήγγειλε αναθεώρηση των συστημάτων πληροφοριών και προσωπικού στις νοτιοανατολικές επαρχίες, στενότερη συνεργασία με ΗΠΑ και γειτονικές χώρες (δηλαδή Συρία, Ιράκ και Ιράν) και ψυχολογικές επιχειρήσεις ώστε να ανέβει το ηθικό του τουρκικού λαού.

Μπασμπούγ

Παράλληλα, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου Ιλκέρ Μπασμπούγ (που έγινε στόχος επικρίσεων επειδή στέλνει... νεοσύλλεκτους αντί για... εμπειροπόλεμους φαντάρους να πολεμήσουν το ΡΚΚ) κάλεσε τους συμπατριώτες του να κάνουν «υπομονή στον μακροχρόνιο αγώνα για την εξάλειψη του ΡΚΚ».

Επέκρινε έμμεσα το πολιτικό άνοιγμα του Ερντογάν στους Κούρδους λέγοντας ότι «δεν αρκούν τα οικονομικά και κοινωνικο-πολιτι-σμικά μέτρα για να εξαλειφθεί η τρομοκρατία», ενώ διαβεβαίωσε πως η συνεργασία με ΗΠΑ και Ισραήλ συνεχίζεται κανονικά. Δεν παρέλειψε μάλιστα να... ευχαριστήσει τις ΗΠΑ για τη συνεισφορά τους στον τομέα των πληροφοριών.

Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση της προέδρου του τουρκικού ΣΕΒ, Ουμίτ Μποϊνέρ: «Η τρομοκρατία ξαναμπήκε στην κορυφή της ατζέντας. Το κράτος που θέλει να λέγεται ανεπτυγμένο πρέπει να προστατεύει το δικαίωμα των πολιτών του στη ζωή» τόνισε αμφισβητώντας την αποτελεσματικότητα της ειρηνευτικής πρωτοβουλίας Ερντογάν.

Μπαχτσελί: Αποσχιστική φωτιά...

Κάθε κόμμα εκπέμπει στο δικό του μήκος κύματος. Ο εθνικιστής Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αφού συναντήθηκε με τον Γκιουλ, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «άναψε αποσχιστική φωτιά στη χώρα». Αντιθέτως, ο αντιπρόεδρος του κουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP), Γκιουλτέν Κουσανάκ, επισήμανε στον πρόεδρο πως αν δεν δοθούν περισσότερα δικαιώματα στους Κούρδους, τότε «η απογοήτευσή τους θα φέρει κι άλλο πόνο στη χώρα και στον λαό της». Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέμις Τζέφρι χαρακτήρισε το ΡΚΚ «κοινό εχθρό Τουρκίας και ΗΠΑ».


spynews-gr

ΟΙ «ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ» ΥΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ


Το πολιτικό κατεστημένο κάνει λόγο για «απευθείας διαπραγματεύσεις» και τρέμει στην ιδέα μήπως εκτραπούν αυτές προς μια διεθνή διάσκεψη με επιδιαιτησίες και χρονοδιαγράμματα..
Ας δούμε πρώτα τι σημαίνει ο όρος «απευθείας διαπραγματεύσεις» . Ποιο είναι το υποκείμενο από την άλλη πλευρά με το οποίο διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις ;Το ερώτημα τούτο παρακολουθείται από το ερώτημα , ποίους αντιπροσωπεύουν οι διαπραγματευτές , πριν ο Ταλλάτ και τώρα ο Έρογλου .Αντιπροσωπεύουν τους τουρκοκύπριους; Ασφαλώς όχι . Αντιπροσωπεύουν την Τουρκία ; Η απάντηση είναι επίσης , όχι .Άρα αντιπροσωπεύουν αυτούς που τους εξέλεξαν και τους έδωσαν έτσι την εντολή να εκφράζουν την βούληση τους . Αυτοί λοιπόν που τους εξέλεξαν είναι ως γνωστό οι εναπομείναντες τουρκοκύπριοι που αποτελούν μειονότητα στα κατεχόμενα , είναι οι χιλιάδες έποικοι και οι συνακόλουθοι του τουρκικού κατοχικού στρατού . Συνεπώς οι απευθείας διαπραγματεύσεις διεξάγονται με τους εκπροσώπους και εκφραστές του κατοχικού συνοθυλεύματος .Αυτό το συνοθύλευμα αρχίσαμε να το αποδεχόμαστε και να του δίνουμε υπόσταση από το 1977 με τις λεγόμενες συμφωνίες κορυφής Μακαρίου – Ντενκτάς .Η κορύφωση αυτής της υποστασιακής αναγνώρισης επισυνέβη το 2004 όπου αποδέχθηκε ο τότε πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος την συμμετοχή των εποίκων και ολόκληρου του συνοθυλεύματος στο δημοψήφισμα . Έτσι η εθνική μειοδοσία που άρχισε από τον Μακάριο ολοκληρώθηκε με τον Τάσσο Παπαδόπουλο κάτω από την μάσκα του δακρύβρεκτου εκείνου διαγγέλματος του ΟΧΙ. Η δήλωση της 23ης Μαΐου 2008 που αναφέρεται σε συνιστώσες πολιτείες , δήλωση που συμπεριλήφθηκε στο ψήφισμα 1930/2010 για την παράταση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ , αποτελούν συνέχεια των προηγούμενων αισχρών υποχωρήσεων .Ο κ. Χριστόφιας βαδίζει στο δρόμο των προκατόχων του , δέσμιος αποφάσεων και επιλογών που δεν έχει την τόλμη να ανατρέψει . Ενώ εδόθησαν ευκαιρίες να απεγκλωβιστεί δεν το έπραξε .Τουναντίον διολισθαίνει σε νέες υποχωρήσεις και περιπίπτει σε νέα λάθη .

Το συμπέρασμα είναι ένα . Το πολιτικό κατεστημένο παρέδωσε τη πατρίδα στους κατακτητές . Η παραμονή του στην εξουσία οδηγεί τη πατρίδα στη καταστροφή .Αν δεν διακοπούν οι συνομιλίες , αν δεν φύγει από την εξουσία το κατεστημένο της εθνικής μειοδοσίας θα έχουμε τη τύχη της Ίμβρου και της Τενέδου . Οι λεγόμενες «απευθείας συνομιλίες» θα έχουν σαν κατάληξη την τουρκοποίηση της Κύπρου . Η διαφορά με την επιδιαιτησία και τα χρονοδιαγράμματα έγκειται στο γεγονός ότι η διαδικασία αυτή θα επιβάλει ακαριαία το τέλος της κυπριακής δημοκρατίας και τον έλεγχο βορρά και νότου από τους τούρκους . Ενώ οι απευθείας διαπραγματεύσεις μέσα από τα στημένα αδιέξοδα και τα πήγαινε – έλα , μέσα από τα ανοικτά οδοφράγματα και την σταδιακή εγκατάσταση τούρκων στο νότο θα αλλάξει τα δεδομένα και θα αναγκάσει τον λαό να δεχθεί τη μοίρα του ραγιά χωρίς αντιδράσεις Φοβούνται μήπως από την διεθνή παρέμβαση φανερωθεί η προδοσία και προκύψουν ανεξέλικτες αντιδράσεις που πιθανόν να θέσουν σε κίνδυνο τις φαμίλιες των τουρκοπροσκυνημένων νενέκων . Φοβούνται μήπως σηκωθούν από τα μνήματα οι ήρωες του έθνους και πάρουν σάρκα και οστά , μιας και οι ζωντανοί σέπονται μέσα στη παρακμή τους , μήπως αντηχήσει στις καλοβολεμένες ζωές τους , η φοβερή ιαχή του Κολοκοτρώνη :

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ.

 
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΔΥ.Κ. Ο ηρωϊκός θάνατος του λοχαγού Σωτήρη Σταυριανάκου

Στις 16 Αυγούστου η εχθρική πίεση κατέστη πλέον αφόρητη. Τους ηρωικούς άνδρες της ΕΛΔΥΚ προσέβαλαν αεροσκάφη, πυροβόλα, όλμοι. Μέσα στο στρατόπεδο τα πάντα μεταβλήθηκαν σε σωρούς ερειπίων.
...
Οι Τούρκοι κινήθηκαν σε δύο μεικτούς σχηματισμούς, σε σύζευξη αρμάτων και πεζικού. Προωθήθηκαν αργά και προσεκτικά. Ο ένας σχηματισμός επιτέθηκε από βόρεια (Κιόνελι) και ο άλλος από δυτικά (Γερόλακκος), με εμφανή σκοπό την κύκλωση του στρατοπέδου και την πλήρη εξόντωση των μαχητών της ΕΛΔΥΚ.

Στις 11.00, οι Τούρκοι προσέγγισαν επικίνδυνα τις θέσεις των αμυνόμενων, παρά τις μεγάλες τους απώλειες. Τότε, και ενώ τα άρματα των Τούρκων απείχαν λίγα μόλις μέτρα, έπεσε ηρωικά ο λοχαγός Σωτήρης Σταυριανάκος. Σύμφωνα με μαρτυρίες ανδρών του, όπως του στρατιώτη Μάριου Βολακάκη που κι αυτός σκοτώθηκε λίγο μετά, ο λοχαγός Σταυριανάκος, μόνος, εξήλθε από το όρυγμα του για να αντιμετωπίσει το προπορευόμενο άρμα μάχης. Προφανώς υπολόγισε ότι αναχαιτίζοντας το εχθρικό άρμα, είτε με χειροβομβίδα είτε φονεύοντας με το ατομικό του πιστόλι τον αρχηγό πληρώματος ο οποίος βρισκόταν στον πυργίσκο, θα ανέκοπτε την τουρκική επίθεση. Υπήρχε και το προηγούμενο, μία ημέρα πριν, όταν καταστράφηκε το προπορευόμενο άρμα από Bολή πυροβόλου και οι Τούρκοι οπισθοχώρησαν. Πριν όμως προλάβει να υλοποιήσει το σχέδιο του, ο ηρωικός λοχαγός φονεύθηκε από τα πυρά του άρματος.

(Απόσπασμα από το βιβλίο-ντοκουμέντο: «Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ-Οι προδομένοι ήρωες αντιμετωπίζουν τον Αττίλα», του ιστορικού-συγγραφέα Σταύρου Καρκαλέτση, εκδ. «Περισκόπιο»)

ΔEN ΞEXNΩ!!!

Hellenicrevenge

 

Έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση του Κουρδικού αντάρτικου


Η πολιτειακή και στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας, μαζί με τα ανώτατα στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών και της νεοσυσταθείσας πολιτικής αντιτρομοκρατικής μονάδας, συνήλθαν υπό τον πρόεδρο Αbdullah Gul σε έκτακτη σύσκεψη με μοναδικό αντικείμενο την ασφάλεια και την αντιμετώπιση των επιθέσεων των Κούρδων ανταρτών, καθώς μόνο το τελευταίο δίμηνο οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μετρούν απώλειες 46 αξιωματικών και οπλιτών. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Άγκυρα θα προχωρήσει σε αλλαγή των επιχειρησιακών σχεδίων με ενίσχυση των προκεχωρημένων θέσεων, θα προωθηθεί η συνεργασία με γειτονικές χώρες για την αντιμετώπιση του ΡΚΚ και θα προσπαθήσει να αντιστρέψει το δυσμενές κλίμα στο εσωτερικό της χώρας.
Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Basbug, διέψευσε ότι η αιτία του φονικού απολογισμού του περασμένου Σαββατοκύριακου ήταν μια αποτυχία των υπηρεσιών πληροφοριών και ζήτησε να υπάρξει υπομονή στον αγώνα εναντίον των Κούρδων ανταρτών, προσθέτοντας πως ο αγώνας κατά του ΡΚΚ πρέπει να συνδυαστεί με μέτρα ασφαλείας και οικονομικές πρωτοβουλίες υπέρ της κουρδικής κοινότητας. Ο Στρατηγός Βasbug γνωστοποίησε ότι ο Τουρκικός Στρατός άρχισε να χρησιμοποιεί Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη, για να συγκεντρώνει πληροφορίες για τις μετακινήσεις των κούρδων ανταρτών μέσα στα βουνά του βόρειου Ιράκ "σε ορισμένη απόσταση μέσα στο βόρειο Ιράκ, σε συντονισμό με τους Αμερικανούς"

STRATEGY-GEOPOLITICS

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ; ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΔΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ;

Tι σκέφτεται πάλιν , τι σχεδιάζει , τι απεργάζεται εν κρυπτώ το άθλιο πολιτικό κατεστημένο της υποχώρησης και του ενδοτισμού ; Γιατί θέλουν να αυξήσουν τον αριθμό των βουλευτών εν όψει μάλιστα βουλευτικών εκλογών ; Ζούμε σε ένα τόπο όπου επικρατούν συνθήκες πλήρους εθνικής ανασφάλειας .Δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει , που θα βρεθούμε πουλημένοι , δέσμιοι οποίων συμφωνιών .
Την αύξηση του εκλογικού μέτρου την καταλαβαίνουμε . Θέλουν να μείνουν μόνα τους τα μεγάλα κόμματα του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ μαζί με τα υποστυλώματα τους , τα κόμματα της δεύτερης γραμμής του κατεστημένου , της ΕΔΕΚ και του ΔΗΚΟ. Καμία άλλη φωνή να μην υπάρχει , να μη γεννηθεί τίποτα καινούριο σε αυτή τη πατρίδα . Να μείνουν τα ίδια πρόσωπα , τα ίδια συμφέροντα που εκπροσωπούν , οι ίδιοι μηχανισμοί ελέγχου , καταστολής και συσκότισης της συνείδησης του λαού. Προ πάντων όμως να μην μπουν στη βουλή οι εθνικιστές . Ξέρουν πολύ καλά τι τους περιμένει εάν μπούμε στη βουλή .Γιατί θα είναι υποχρεωμένοι να μας ενημερώνουν , θα μάθουμε τις διασυνδέσεις και τα μυστικά τους , θα καταγγείλουμε τις υπόγειες διαδρομές της εξουσίας τους , θα τους χαλάσουμε το γλέντι . Κατανοητά όλα αυτά , αν και με την αύξηση των βουλευτών κανονικά θα έπρεπε να ελαττωθεί το όριο ώστε να αντιπροσωπευθούν και οι μικρότερες ομάδες πολιτών . Αλλά η κομματοκρατία κόβει τη δημοκρατία στα μέτρα της .
Όμως η αύξηση των βουλευτών μας φαίνεται πολύ περίεργη . Εν μέσω μάλιστα οικονομικής κρίσης . Δεν αρκεί η υπάρχουσα ποσότητα να επιληφθεί των προβλημάτων που προκύπτουν ή μήπως έχουν άλλα στο νου τους ;
Μήπως θέλουν να δώσουν έδρες στους τουρκοκύπριους ; Αυτή είναι η ανησυχία μας . Γιατί αν συμβεί κάτι τέτοιο προκειμένου να αποδείξουν δήθεν ότι οι τουρκοκύπριοι δεν τελούν υπό απομόνωση , τότε θα επιβάλουν το μεικτό κράτος στο νότο ενώ το κατεχόμενο τμήμα της κυπριακής δημοκρατίας θα συνεχίσει να είναι κατεχόμενο .
Ας μας απαντήσουν λοιπόν οι κρατούντες χωρίς κρυψίνοιες και περιστροφές .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΠΩΛΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΜΕ ΤΟ ΡΚΚ



Σε 20 νεκρούς και 19 τραυματίες ανέρχονται οι απώλειες του τουρκικού στρατού από επίθεση Κούρδων Μαχητών του HPG σε στρατιωτικό φυλάκιο στην περιοχή Gediktepe μεταξύ των χωριών Tekeli, Günyazı και Ortaklar της πόλης του Şemdinli στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ, αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη και κατά την διάρκεια της οι Τούρκοι στρατιώτες εγκατέλειψαν τις θέσεις τους, σύμφωνα με τοπικές πηγές.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Firat, οι πλη
ροφορίες που προέρχονται από επίσημες πηγές του τουρκικού στρατού για τις απώλειες τόσο του τουρκικού στρατού όσο και των ανταρτών, είναι πλασματικές. Δεν υπάρχουν ακόμη αξιόπιστες πληροφορίες για απώλειες της κουρδικής πλευράς.

Για τη μεταφορά των τραυματιών και των νεκρών χρησιμοποιήθηκαν 8 ελικόπτερα του τουρκικού στρατού.

ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ

«Χαλασοχώρηδες»: μονά-ζυγά δικά τους

Tου Χρηστου Γιανναρα
 

Μοιάζει απειλητικά δυσοίωνο: Ακόμα και με δεδομένη την κατάρρευση, με τη χώρα να επιτροπεύεται, να έχει ανταλλάξει την εθνική κυριαρχία με δανεικά, ακόμα και τώρα, είναι αδύνατο να βρούμε κοινή γλώσσα συνεννόησης.
Τα κόμματα συνεχίζουν τον σκυλοκαβγά, όπως και χθες και πάντοτε, για φτηνές σκοπιμότητες ιδιοτέλειας. Οι συνδικαλιστές, με αρρωστημένη πώρωση, ιλιγγιώδη ασυνειδησία, εντείνουν στο έπακρο τον εκβιασμό για εξωπραγματικές διεκδικήσεις. Δημοσιογράφοι, κανάλια και ραδιόφωνα πουλάνε σκόπιμο κερδοφόρο πανικό ή βλακώδες ψυχολογικό νταϊλίκι. Πανεπιστημιακοί και λόγιοι στο παλκοσένικο της δημοσιότητας αναμηρυκάζουμε τα ίδια, δεκαετίες τώρα, άσπερμα και στείρα κλισέ επιπόλαιων, σχηματικών ερμηνειών της «κρίσης», μόνο για να δικαιολογήσουμε τον αυτευνουχισμό ή την υποταγή μας στην ημιμόρφωση, αν όχι σε συμφέροντα.
Λόγος ικανός να χαλινώσει το χάος της ασυνεννοησίας, δεν υπάρχει. Ούτε ήθος επαρκές, στον χώρο υψηλόβαθμων κρατικών λειτουργών ή εξωκομματικών με δημόσια αναγνώριση προσωπικοτήτων, για να διακινδυνεύσουν πρωτοβουλίες αναζήτησης κοινής γλώσσας, κοινής συνεννόησης για το πρακτέο. Να χαρακτηρίσουμε το φαινόμενο σαν γενική ηθική έκπτωση, δεν βοηθάει σε τίποτα – η καταφυγή στην ηθικολογία διευκολύνει μόνο την αποφυγή έμπρακτης ανάληψης ευθυνών και δράσης.
Ακόμα και οι μάζες οι πιο εξηλιθιωμένες από τον τζόγο, την «ποδοσφαιροφιλία», τα «εκδημοκρατισμένα» σχολειά, τον κρετινισμό της εμπορικής τηλεόρασης, ακόμα και αυτές, μπορούν από ένστικτο να ξεχωρίσουν την ειλικρίνεια από την ιδιοτέλεια. Καταλαβαίνουν ότι υπάρχουν λόγια του αέρα και λόγια που γεννάνε πράξη. Οπως υπάρχει και πράξη που πρέπει να προηγηθεί για να εγγυηθεί την αξιοπιστία του λόγου. Ομως, αυτά που όλοι τα καταλαβαίνουν από ένστικτο, είναι αδύνατο να τα αντιληφθούν οι ψυχικά χαλασμένοι (και χαλασοχώρηδες) επαγγελματίες της πολιτικής. Γι’ αυτό και χρειαζόμαστε τόσο πολύ τον λόγο αδέσμευτων στα κομματικά πολιτών, να θυμίζει ή να απαιτεί τα όσα οι εξουσιαστές μας οφείλουν να καταλαβαίνουν.
Είναι παραφροσύνη σκέτη, οι υπαίτιοι και αυτουργοί της οικονομικής χρεοκοπίας, της σπατάλης και κλοπής του κοινωνικού χρήματος, να τιμωρούν για τα δικά τους εγκλήματα τους αναίτιους, τα θύματα. Να ξεκινάνε περιορισμό των δημόσιων δαπανών με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τρελές αυξήσεις των έμμεσων φόρων που συντρίβουν τη φτωχολογιά, περικοπές του «κοινωνικού κράτους». Να μην διανοούνται, οι αχρείοι, να θίξουν τις δικές τους εξωφρενικές «αποζημιώσεις», τους πακτωλούς των κρατικών επιχορηγήσεων που οι ίδιοι έχουν αποφασίσει για τις συντεχνίες τους, το ασύδοτο χρήμα που ρέει στους κομματανθρώπους των κρατικών εταιρειών, της καμαρίλας τους.
Ο απελπιστικά ολίγιστος πρωθυπουργός μας δεν καταλαβαίνει (δεν έχει τις προϋποθέσεις για να καταλάβει) ότι μένοντας αμετανόητος για τις ενοχές που βαρύνουν το κόμμα του (και τον ίδιο ως άλλοτε υπουργό και προβεβλημένο «στέλεχος») μένει σε όλα αναξιόπιστος. Οσα λόγια - φούμαρα κι αν του γράφουν για να παπαγαλίζει, η αναξιοπιστία του δεν αναιρείται. Το ίδιο περίπου ισχύει και για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: Μας εμπαίζει προκλητικά, όταν εκφέρει γνώμες και προτάσεις για «ανάκαμψη» περιστοιχιζόμενος ή εκπροσωπούμενος από φιγούρες της πιο εξοργιστικής ανικανότητας, ολιγόνοιας, πιθανόν και φαυλότητας, που υποστήκαμε στην εγκληματική κυβερνητική πενταετία του κόμματός του. Αν δεν τολμάει ή δεν μπορεί να βάλει νυστέρι στο σάπιο και απονεκρωμένο κόμμα του, πώς να τον εμπιστευθούμε να διαχειριστεί (ή να έχει γνώμη) για την εθνεγερσία που χρειαζόμαστε;
Αν εμείς, το λαϊκό σώμα, ξέρουμε τι θέλουμε, τότε διευκολύνουμε τις διεργασίες για να καρπίσει το αίτημά μας. Να ξέρουμε, λοιπόν, με κριτικό έλεγχο της βεβαιότητάς μας, ότι ένας (και μόνο) ενεργός πολίτης, με ηγετικό χάρισμα και ανιδιοτέλεια, θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν καταλύτης για να αναχαιτιστεί η παντοδαπή χρεοκοπία μας, να μεταστραφεί σε δημιουργική, καινοτόμο ανάκαμψη. Αρκεί ο λόγος του να βεβαιώνει την ανιδιοτέλεια, τον πόνο και καϋμό για την κοινωνία και την πατρίδα, αλλά και το ταλέντο του. Και να συμπέσει με διεγερμένη, για την υποδοχή τέτοιου λόγου, κοινωνική ετοιμότητα. Το διακηρύττουν και οι πιο στυγνοί τεχνοκράτες οικονομολόγοι: η οικονομία (όπως κάθε έκφανση κοινωνικής δυναμικής) είναι, σε μέγιστο ποσοστό, συνάρτηση του κοινωνικού «κλίματος», της κοινωνικής ψυχολογίας.
Δεν περιμένουμε από μηχανής μεσία, αλλά ούτε είναι παραπλανητικό ή εφησυχασμός να πούμε ότι κάποιος χρειάζεται να εμπνεύσει τους πολίτες, να τους μεταγγίσει πείσμα και ελπίδα. Να τους ξεσηκώσει όπως σε δίκαιο πόλεμο, σε λαϊκή αυτοάμυνα. Να τους μπολιάσει με την περηφάνια της αντίστασης, να τους συνεγείρει στη χαρά της δημιουργίας, σε όραμα συλλογικού κατορθώματος. Δεν υπάρχει κοινωνία, οσοδήποτε εκφαυλισμένη, σαπισμένη, αποβλακωμένη, που ένας ταλαντούχος ηγέτης να μην μπορεί να την αναστήσει – το πέτυχε ακόμα και η πεθαμένη Ρωσία του αλητήριου Γιέλτσιν μόλις εμφανίστηκε ο Πούτιν, το πέτυχε με τον Ερντογάν η Τουρκία φτασμένη στον βυθό της «Εργκένεκον» και του «Σουσουρλούκ».
Σίγουρα η ανάκαμψη μόνο συλλογικό κατόρθωμα μπορεί να είναι, επίτευγμα κοινωνικό, των πολλών. Αλλά κάποιος πρέπει να πείσει τους πολλούς ότι μπορούν. Μπορούν να ξανακερδίσουν τη λεηλατημένη από ανάξιους και ανίκανους πολιτικάντηδες ζωή τους, να ξανακερδίσουν την αξιοπρέπεια του κοινού τους ονόματος. Να ξαναστήσουν κράτος από την αρχή, καινούργιους θεσμούς, κοινωνικά οράματα, στόχους πολιτισμού. Να τους πείσει ο ένας, ο ταλαντούχος στην πράξη. Στην πράξη που εγγυάται την αξιοπιστία του λόγου.
Για μία και μόνη φορά, σε αυτή την πολύ κρίσιμη (για όλους, δίχως εξαίρεση) ώρα, ας γινόταν να σιωπήσουν οι «εξυπνάδες», ο μηδενιστικός αρνητισμός, η επαγγελματική, χρυσαμειβόμενη αρνησιπατρία, ο «προοδευτικός» χλευασμός κάθε ιερού και όσιου, η «δημοσιογραφία» και τηλεοπτική «ενημέρωση» που επιμένει να σκυλεύει το τυμπανιαίο και οδωδός κουφάρι της πατρίδας. Οχι να αλλάξουν οι άνθρωποι, να μεταμεληθούν, να μεταστραφούν από οδού πονηράς – αυτά δεν γίνονται. Μόνο να σιωπήσουν, απλά και μόνο, ώσπου να περάσει το κακό.
Μήπως και, αν ανασταλούν προς ώρας ο αλαζονικός αρνητισμός, οι συμπλεγματικοί κρωγμοί της αρνησιπατρίας, οι ακκισμοί της επηρμένης ιδιοτέλειας, ξεμυτίσει ο αξιόπιστος λόγος. Και καταφέρουμε να τον αφουγκραστούμε.

HERCOLANO